A családom halálesetek egy ébresztőt “

Miután mindkét apja és bátyja életét vesztette a szívbetegségek fiatal korban, Helen Cleary tudta, hogy neki közösen lépnek fel.

Közeledik középkorú, az anya három volt túlsúlyos és alkalmatlan, és nem tudott felmenni a lépcsőn anélkül, hogy elveszítené a lélegzetét.

Sport vagy gyakorlat soha nem volt vele dolog – iskoláskorú emlékeit bünteti sífutó pályák és szedik tart csapat játék nagyon sokat kell felelnie.

De mivel megkezdésére fut Couch az 5K és parkrun (ingyenes, hetente 5km időzített fut), Helen egy ember újjászületett. Ő elvesztette 22kg (3.5st), csökkent három ruhát méretben, és úgy érzi, egészségesebb, fiatalabb és magabiztosabb 50, mint ő a 30-as éveiben.

Miért kezdtél el Couch-5k?

A dél londoni büszkén hívja magát egy futó, és akár ő fut, vagy önkéntes, ő elmagyarázza, hogyan parkrun adott neki egy új érzését.

Most, hogy már végzett a Couch, hogy 5K, kell a hangsúlyt, hogy fussak a hét folyamán, és parkrun tökéletes, hogy a

Helen Cleary

Voltam túlsúlyos és alkalmatlan. Nem tudtam menni az emeletre, anélkül, hogy levegőhöz jussak, és zavarban voltam, hogy sétálni a testvéreimmel, mint én zihálás után nagyon rövid távolságot, miközben ők ballagott végig. Minden, ami le, és az apám és a bátyám is fiatalon halt meg a szívbeteg, ráébresztett kellett, hogy megkapjam a törvény együtt.

Apa volt szívrohama évesen 55. Ő volt az első ember, amikor ő volt a korban. A bátyám meghalt, 37-re a dilatációs kardiomiopátia. Ő volt a túlsúly és az alkalmatlan időben. Mindig aggódik miatta. Úgy gondolom, hogy most már én csak öt évig távol apám kora, amikor meghalt, azt tényleg telibe, hogy nem fogok örökké élni, és ha végeztem az úton voltam, nem lenne inkább előbb, mint később.

Elvesztettem három és fél kő és lement három ruhát méretben futtatásával és a változó a táplálkozási szokások teljesen. Most menjen futni heti két estén a férjemmel, és nem parkrun ha tudok, szombaton. Nemrég kiderült 50, és azt hiszem, én vagyok az egészségesebb és sokkal magabiztosabb most, mint én az én 30-as években. Úgy érzem, fiatalabb most is. Futó emeletre már nem jelent problémát.

Milyen hatással volt a haláluk van rajtad?

Eltekintve séta a kutyák, én egyáltalán nem volt aktív. Még a kutya séta nem volt nagyon megerőltető, mint én inkább a sétát a parkban. Én soha nem mást ettől eltekintve, és csak azt összeomlik a kanapén az esti órákban.

Sétálok a kutyák Nonsuch Park [Sutton, London déli] és ott volt egy szombat, amikor be volt kapcsolva. Én aláírta, de nem csinál semmit egy évig, mert nem hiszem, hogy tudnék futni. A férjem elkezdtem parkrun és nem mentem vele kezdeni, mert nem szeretnénk, hogy hülyét csinálok magamból, de elmentem szurkolni neki. Kaptam beszélgetni egy pár önkéntesek egy szombat és rábeszélt, hogy ez egy megy, még akkor is, ha nem befejezni folyamán. Eddig tettem 20 parkruns.

Nem kezdtem parkrun talán két vagy három héttel a Couch az 5K. Azt a fajta, majd a podcast rohantam forduló során, akkor, amikor elkészült, csak ment, és futott a többi utat.

Egyértelműen! Az első parkrun tettem megkezdése után hamarosan Couch, hogy 5K kaptam egy ideje 44 perc és 35 másodperc. Én több mint a hold, amikor először kaptam egy időben a 40 perc, és a legjobb időben már 35:22 volt, ami május [2014]. Volt már egy hónapja nem fut a betegség miatt, és születésnapi ünnepségek, de kaptam vissza, hogy egy pár héttel ezelőtt, és ma tettem egy jó 5km fut Seaford és időm volt körülbelül 37 perc volt, ami jobb, mint én már várta.

A férjem megy rendszeresen – a 50. futás július 12-én [2014]. Ahogy ő sokkal gyorsabban, mint én, akkor gyakran talál rám, mikor befejezte, és nem az utolsó kis folyamán velem.

Hogyan Couch, hogy 5K változtatott meg?

Nonsuch parkrun hihetetlenül barátságos. Több ember, én beszélgetni, akik ott tartom barátok. Én is kezdtem az önkéntes rendszeresen, és a fő önkéntesek és a verseny rendezők mind tudjuk most. Következő hétvégén tartunk egy “aranyvessző fél”, ahol egy csoport futók és önkéntesek fognak segíteni törölje a park ezen invazív gyomnövény.

Elvesztettem 3,5 kő és lement három ruhát méretben futtatásával és a változó a táplálkozási szokások teljesen

Helen Cleary

A rendezvény szervezői azt mondta nekünk, hogy szeretné, hogy mindenki próbálja meg önként háromszor több mint egy éve. Az első alkalommal, amikor önként, volt sípcsont sínek és pihen egy pár hét, és a férjem fog futni, így ez volt a módja még mindig részt vesz. Most önként, mert élvezem. Szeretek része a parkrun család. A rendszeres önkéntesek egy jó közönség. Azt is szeretnék, hogy ez a személy, aki meggyőzi, hogy valaki megteszi az első lépéseket parkrun, akárcsak én.

Most, hogy már végzett a Couch, hogy 5K, kell a hangsúlyt, hogy fussak a hét folyamán, és parkrun tökéletes, hogy. Tudom, hogy nem a legjobb, amit lehet még, és próbál javítani az időm egy mesés módja annak, hogy nekem nyomva magam.

Eltekintve a teljesen új társadalmi élet, amit most, szeretem a hangulatát, a tartozás érzése, az izgalom a szerzés egy új egyéni legjobb, és az érzés, hogy valami nagy dolog. Szeretem a kihívást ez ad nekem, és persze Szeretem látni az összes barátom ott.

Én valóban a félelem, hogy képes azt mondani, hogy. Azt hiszem, vissza a gyerek iskolás voltam, aki mindig felvette az utolsó játék, gyűlölte sífutó és a közúti fut, és azt mondta volna, még akkor, hogy nem tudok futni. Szeretek hív magamnak egy futó, bár én nem is gyors, és még mindig van egy csomó javulást tenni. Azt is ad a férjem és én egy közös érdek, és az együtt töltött időt, amikor kimegyünk fut. Az a tény, hogy a 50 azt mondhatom vagyok futó tényleg egy meglehetősen fantasztikus érzés.

Hogy aktív volt, mielőtt Couch az 5K?

09/11 /

Fogd a futás, hogy a következő szintre az új podcastok a Couch, hogy 5K diplomások

Erő és rugalmasság podcast sorozat, és kap egy ingyenes személyi edző

Fogyni az egészséges módon, és megtanulják a készségek tartani le a 12 hetes fogyás útmutató

Hogyan értesült parkrun?

Kezdtél parkrun befejezése után Couch-5k?

Már a futási idők óta javult kiindulási parkrun?

Ne futtatja a családdal vagy barátokkal?

Már készül az új barátok csinál parkrun?

Miért önkéntes?

Hogyan parkrun motiválnak?

Mit szeret parkrun?

Mit jelent az Ön számára, hogy képes legyen hívja magát a futó?

Keressen egy Race

5K + futó podcastokat a C25K diplomások

Erő és Flex

Fogyás útmutató