bevezetésével szilárd ételeket a magzatot – téma áttekintése

Az anyatej vagy tápszer az egyetlen élelmiszer csecsemők szükség az első 6 hónapban az élet, ekkor szilárd ételek is fokozatosan bevezetni. Ideális esetben, a baba lesz etetni csak anyatejet, amíg a 6 hónapos kor. Mielőtt elkezdené kínál szilárd ételeket, beszéljen orvosával. Ő lesz akar lenni abban, hogy a baba fizikailag és fejlődési kész. És bár szoptatott csecsemőknek a lehető legjobb táplálkozás, akkor valószínűleg szükség van bizonyos vitamin táplálék-kiegészítőket, hogy fenntartsák vagy javítsák az egészségügyi. Szoptatott csecsemőknek szükségük 400 NE D-vitamin minden nap egy kiegészítést. A tápszerrel táplált csecsemők is szüksége a D-vitamin-kiegészítő, attól függően, hogy mennyi képlet isznak naponta. Beszélje meg orvosával, hogy mennyi és milyen forrásokból D-vitamin jobb a baba. Miután 4 hónapos korban, a baba valószínűleg nem kap elegendő vas anyatejből egyedül. Az orvosa folyékony vas-kiegészítő, amíg a baba kap elég vasat vassal dúsított tápszerek vagy vasban gazdag ételeket. Szoptatott koraszülött csecsemőknél is előírt folyékony vaspótlás 1 hónapos korban.

Amikor és orvosa határozza meg a baba készen áll eszik szilárd élelmiszerek, tartsa ezeket az általános irányelveket.

6 hónapos korig; Bizonyítja a kíváncsiság a szilárd ételek és családja étkezési magatartás; Kezdett átmenet a szívó reflex nyelési és nem nyomja kanállal vagy más tárgy ki a nyelvét, amikor azt a szájába; Ülhet támogatásával; Jó fej és a nyak ellenőrzés.

Jellemzően vassal dúsított, szemenkénti csecsemő gabona kínálják először. Ezután pépesített vagy pépesítve gyümölcsök, zöldségek, húsok és kínálnak. A sorrend, mely élelmiszerek be nem kritikus. De csak hozzá egy új ételt egy időben, és várjon néhány napot, mielőtt hozzáadja a következő új ételt. Ne adjon gabona palackok. Ehelyett kanál csecsemőjét keveréke gabona- és anyatej vagy tápszer, fokozatosan téve a keverék vastagabb. Feltétlenül közé élelmiszerek gazdag C-vitamin, amely segít a baba vas felszívódását. ; Csecsemőjét egy kis-körülbelül 1 teáskanál (5 ml) 2 teáskanál (10 ml) -a új típusú élelmiszerek néhány napig együtt élelmiszerek ő már eszik. Figyeljük a baba bevezetése előtt egy új ételt. Ez különösen fontos, ha a családtagok ételallergia, vagy egyéb allergia. 2. Ez a stratégia segít gyorsan azonosítani olyan élelmiszer, amely okozhatja a reakció, mint a bőrkiütés, hányás vagy hasmenés. Tojás, tej, búza, szója, földimogyoró és oka a legtöbb allergiás reakciókat válthat ki gyermekeknél; Győződjön meg arról, ételek feszült vagy krumplipürével és hogy nincsenek darabok, amelyek hatására a baba megfojtani; Kezdje kínál ujját élelmiszerek, amikor a baba már megkezdődött eszik szilárd ételeket is. Ilyenek például a száraz gabona, ropogós pirítós, jól főzött tészta, kis darab csirke, rántotta, és kis darabokat a banán; Ne etesd a babát közvetlenül az élelmiszer-jar. Ehelyett egy kis élelmiszer-ra egy kis edénybe. Így, baktériumokat a gyermek szája nem fog a jar, és rontja az élelmiszer, hogy marad a jar; Amikor először kezdi el, ne válasszon élelmiszerek vegyes textúrák, mint a húsleves zöldséggel. Az ilyen típusú ételeket a legnehezebb a baba enni.