él a bipoláris zavar: információk és tények

Ha éppen most diagnosztizálták a bipoláris zavar, lehet, hogy úgy érzi, megijedt. A jövő tűnhet rettenetesen bizonytalan. Mit fog ez jelenteni az életed, a család és a munka?

Az elsődleges tünetek a bipoláris zavar olyan időszakok emelkedett vagy ingerlékeny hangulat kísért drámai növekedése az energia, aktivitás, és a gyors gondolkodás. A betegség két (bi) elütő fázis (poláros): 1) bipoláris mánia vagy hypo-mánia és 2) depresszió; 1) bipoláris mánia vagy hypo-mánia tünetei az árban; Euphoria vagy irritabilit; Fokozott energia és ActivIT; Túlzott beszéd, verseny gondolta; Felfújt önálló Estee; Szokatlan energiát, kevesebb szükség SLEE; Impulsi …

A kezelés lehet, hogy egy hatalmas különbség. Az együttes dolgot – jó orvosi ellátás, gyógyszer, talk terápia, életmódbeli változások, valamint a támogatás barátok és a család -, akkor jobban érzi magát. Bipoláris zavar – vagy mániás depresszió, mint régen, hogy hívják – nem lehet egy kúra. De sok ember ennek a feltételnek csinálni wel; ezek a családok és a munkahelyek és az élő normális életet.

Két fő típusa a bipoláris zavar.

Vannak még más típusú bipoláris zavar. Ciklusos elmeállapot jellemzi gyakori, de enyhébb változások a hangulat. Rapid kerékpározás egy kifejezés leírására esetben a bipoláris I és II betegségben, amelyben hangulati epizódok 4 vagy több alkalommal több mint egy 1 éves időtartamra. A nők nagyobb valószínűséggel ez a fajta betegség során, mint a férfiak, és akkor jönnek és mennek bármikor során a bipoláris zavar. Rapid kerékpározás nagyrészt az a depresszió és a fokozott kockázatát hordozza az öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés.

Bármilyen típusú bipoláris zavarban van, van egy még sok variáció egyénenként. Míg egyesek küzdenek gyakori hangulatváltozások, mások megy évek vagy akár évtizedek előtt, hogy egy másik. Mindenki élmény más.

A bipoláris zavar, hogy úgy érzi teljesen egyedül. De ez tényleg nem ez a helyzet. Több mint 2 millió felnőtt amerikai egyesült államokbeli megbirkózni bipoláris zavar most.

Fontos, hogy ne hibáztassa magát az Ön állapotát. Bipoláris zavar egy fizikai betegség, nem egy jele a személyes gyengeség. Ez olyan, mint a cukorbetegség, a szívbetegség, vagy más egészségi állapot.

A lényeg az, hogy összpontosítson a jövőben. Élet a bipoláris zavar lehet kemény. De ne hagyjuk, hogy eltérítik az életed. Ehelyett tegyen lépéseket, és visszanyerje az irányítást az egészségre. Odaadással és segítségével az egészségügyi szolgáltatók, akkor jobban érzi magát újra.

FORRÁS; Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, negyedik kiadás, felülvizsgált szöveg. Washington, D. C .: Psychiatric Association, 2000; A Nemzetek Voice a mentális betegség; A depresszió és bipoláris Support Alliance (DBSA); Pszichiátriai Társaság; National Institute of Mental Health; Gyakorlati Útmutató a kezelése bipoláris zavarban szenvedő betegeknél, 2002; : Bipoláris zavar; Muller-Oerlinghausen, B. The Lancet, január 19, 2002; Kaufman, K. Annals of Clinical Psychiatry. 2003. június; Compton, M. depresszió és bipoláris zavar, ACP Medicine.