élő szervadományozás – téma áttekintése

Több mint 100.000 ember az Egyesült Államokban, miközben szervátültetésre vár elérhetővé váljon transzplantációra, amely képes megmenteni az életüket. A legtöbb szerv származnak donorok, akik meghaltak. De körülbelül a fele a szervdonorok élő donorok.

Jó általános egészségi állapota; Szabad betegségek, amelyek károsíthatják a szervek, mint például a cukorbetegség, kezeletlen magas vérnyomás, vagy a rák; Hajlandóak adományozni, és mentes a mentális egészségi problémákkal Általában idősebb korban 18; A meccset a részesülő személy a szervet.

A legtöbb ember lehet szervdonorok. Sok ember úgy dönt, hogy adományoz egy szerv, akik haláluk után. De egy személy adományoz bizonyos szervek, miközben ő még mindig él. Ezek az emberek az úgynevezett “élő donorok.”

Egy élő donor

Akkor közvetlenül az adományt, hogy valaki tudja: egy családtag, egy barát, egy munkatársa, vagy az a személy, hogy tudja, szüksége van egy szerv. Vagy lehet adományozni valakinek szüksége felajánlásaiddal nemzeti várólistára. Orvosi vizsgálatok azt mutatják, ha a szerv egy jó meccset a címzett.

Ha csinálsz egy irányított véradás, a szerv megy csak annak a személynek nevét. Ha adományozni a nemzeti várólistán, a szerv megy egy névtelen személy a listán. Ha adományozni a nemzeti várólistán, a szervek gyűjtésére és átültetésére Network használja a számítógépet, hogy megfelelő szerv esetleges címzettek tényezők alapján, mint a szöveti és a vércsoportja.

Élő donorok adományoz e szervek

Azt is adományozni csontvelő, a köldökzsinórvérből, és a perifériás vér őssejtek.

Ha lehetséges élő donor, a jogok és a magánélet gondosan védett. Az is nagyon fontos, hogy tájékoztassák a kockázatok donor szervet. Annak érdekében, hogy a legjobb döntés az Ön számára, akkor egy független donor szószólója (IDA), aki végigvezeti Önt és válaszoljon a kérdésekre.

A kidne; A lebeny (részben) a lun; A lebeny a máj (Növekedni fog vissza a normál méretű a szervezetben, és a recipiens szervezet idővel .; A szakasz a intestin, egy része a hasnyálmirigy