férfi emlőrák okai

Ez nem világos, hogy mi okozza a férfi emlőrák.

Az orvosok tudják, hogy a férfi mellrák fordul elő, amikor valamilyen mellsejteket egyre gyorsabban osztódnak, mint az egészséges sejtek nem. A felhalmozódó sejtek formája a tumor, amely átterjedhet (áttétet) a közeli szövetek, a nyirokcsomók vagy más testrészek.

Mindenki születik egy kis mellszövet. Mellszövet áll tejtermelő mirigyek (lebenykékben), csatornák, melyek magukban hordozzák a tej a mellbimbó, és a zsír.

A pubertás alatt, a nők kezdenek fejlődő több mellszövet, és a férfiak nem. De mivel a férfiak született egy kis mennyiségű emlőszövet tudnak fejleszteni mellrák.

Amennyiben mellrák kezdődik a férfiak

Örökölt géneket, amelyek növelik a mellrák kockázatát

Típusú emlőrák férfiak közé

Néhány férfi örökli rendellenes (mutált) gének a szüleiktől, hogy növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. Mutációi gének egyikében, különösen nevű gén BRCA2 beveszünk nagyobb a kockázata a fejlődő emlő- és a prosztatarák.

Ezek a gének normálisan teszik fehérjék, hogy tartsa a sejtek növekedését rendellenesen – amely segít a rák megelőzésében. De mutáns gének nem olyan hatékony, védi meg a rák.

Találkozó genetikus is átesett, a genetikai vizsgálatok lehet meghatározni, hogy magával viszi a génmutációk, amelyek növelik a mellrák kialakulásának kockázatát – és ha lehet átadni ezt a gént, valamint a gyermekek, mind a fiúk és a lányok. Beszéljétek előnyeit és kockázatait a genetikai vizsgálatok orvosával.