gyengénlátó szálláshelyek otthonában – téma áttekintése

Sok dolog, amit tehetünk, hogy a gyengén látó könnyebb és biztonságosabb. Alacsony látás rehabilitáció szakemberek adhat részletes tájékoztatást és képzést csinál a háztartási feladatok és egyéb tevékenységek, amelyek nagyobb kihívást jelenthet, ha már csökkent látás.

Pozíció megvilágítását, hogy az arra irányul, hogy mit szeretne látni, és a szemébe; Add asztal és állólámpák olyan területeken, ahol extra világítás gyakran szükség; Használja ablak burkolatok, amely lehetővé teszi, hogy állítsa be a szintet a természetes világítás; Győződjön meg róla, potenciálisan veszélyes területeken, mint a bejegyzéseket, és lépcső jól megvilágított

Helyezzük könnyű tárgyak sötét háttérrel, vagy sötét tárgyak világos háttér. Például ha fehér vagy világos színű falak, a sötétebb kapcsoló lemezek helyét jelölik villanykapcsolók. Ön is használja megvilágított kapcsolók, hogy világít lágyan és így könnyebb azonosítani; Ön is használja a festék egy elütő színű megjelölni elektromos hálózathoz, sütő tárcsák, termosztátok, és egyéb elemeket úgy, hogy azok könnyebben megtalálni és használni; Festék ajtókeretek kontrasztos színű. Ha az ajtó könnyű, festeni a keret egy sötét színű. Használjon sötét doorknobs világos színű ajtók; A fürdőszobában használja kontrasztos színű tárgyakat, mint csészék, szappan ételek, és még a szappant.

Contrast él a szemét “képességét, hogy különbséget tárgyak és környezetük különbségek alapján fényessége és színe, hanem alakja vagy helyét. Ha alacsony a látás, akkor lehet, hogy több fényt tud különbséget tenni a tárgyak hasonló fényessége és színe (alacsony kontraszt).

Használjon magas kontraszt, mint például a félkövér fekete betűkkel fehér alapon, ha így címkék, táblák és egyéb jelzések. Hozzászólás jelek szemmagasságban; Jelölje meg bármelyik szedett, hogy azok könnyen és egyértelműen azonosítható. Más színű, nagy kontrasztú címkék “színkód” gyógyszer, fűszerek, ételek, és egyéb tárgyak; Mark a pozíciókat a hőmérséklet-beállítások a leggyakrabban használt a tűzhely és a sütő ellenőrzés, valamint a “be” és “ki” pozíció. Egyes készülékek kaphatók extra méretű, nagy kontrasztú jelölések és mutatók; A konyha és a fürdőszoba, jelölje meg a beállításokat a csaptelepek, amelyek a vízhőmérséklet. Túltöltés elleni védekezés egy mosogató vagy kád, jelölje meg a vízszint szeretne egy csík vízálló szalag vízálló marker; Jelölje meg a környékén lépcsők és rámpák festékkel vagy szalaggal, lehetőleg egy nagy kontrasztú színek, mint a sötét szalag könnyű szőnyeg.