gyulladásos bélbetegség (IBD) okoz: a genetika és a több

Az ok a gyulladásos bélbetegségek (IBD), a fekélyes vastagbélgyulladás és Crohn-betegség, nem ismert. Tanulmányok azt mutatják, ezek együttesen okozza a dolgok, beleértve a géneket, a környezeti tényezők, és a problémák az immunrendszert.

Családi anamnézis: kevesebb, mint 20% -ában a IBD van a családban is; Faji és etnikai: IBD gyakoribb a fehér emberek. Ez is gyakoribb a zsidók, különösen az askenázi zsidók.

A kifejezés a gyulladásos bélbetegség (IBD) leírja egy csoportja rendellenességek, amelyekben a belek begyulladnak. A legvalószínűbb ok egy immunreakció a szervezet ellen saját bélrendszeri szövetek; Két fő típusa az IBD vannak a fekélyes vastagbélgyulladás és a Crohn-betegség. A fekélyes vastagbélgyulladás korlátozódik a vastagbél vagy a vastagbél. Crohn-betegség, a másik viszont, magában bármely részét a gyomor-bél traktus a torkolattól a végbélnyílás. Leggyakrabban azonban ez befolyásolja a vékonybélben …

2006-ban az első társult gént Crohn-betegség, a NOD2 gén, azonosítottuk. Azóta a kutatók felfedeztek 200 kapcsolódó genomi régiók IBD.

Találjanak genetikai kapcsolatot segítene kutatóknak megérteni a változások vezetnek IBD, és segíti őket javítani kezelések. A genetikai kapcsolatot is vezethet egy teszt az IBD.

FORRÁS

Nemzeti Digestive Diseases Information adategyeztető.

Mayo Klinikán.

University of Maryland Orvosi Központ.