gyulladásos bélbetegség terhesség alatt – téma áttekintése

A legtöbb nő, aki a gyulladásos bélbetegség (colitis ulcerosa vagy Crohn-betegség) lehet egy normális terhesség és szállít egy egészséges baba. IBD nem befolyásolja a terhesség maga. A legtöbb esetben, ha egy nő, akinek a gyulladásos bélbetegségek (IBD), hogy nincs tünet (a remisszió), amikor terhes lesz, ő marad a remisszió a terhesség alatt. Előfordul, hogy a betegség egyre aktívabb a terhesség alatt. Ha a betegség aktív, ha egy nő teherbe esik, akkor valószínű, hogy aktívak maradjanak, a terhesség alatt. Az orvosok azt javasolják, hogy a nők várni, amíg a betegség a remisszió előtt próbál teherbe esni.

Aminoszalicilátok általában biztonságos a terhesség alatt és a mell -feeding; A kortikoszteroidok dől egy eseti elbírálás alapján. Úgy lehet tekinteni a nők, közepesen súlyos gyulladásos bélbetegség, amikor a kockázata a betegség aktív jobban károsíthatja a magzatot, mint a kockázata a gyógyszer szedését a terhesség alatt; Az antibiotikumok, például metronidazol dől egy eseti elbírálás alapján orvosa határozza meg. A ciprofloxacin nem alkalmazható; Használata Immunmodulánsok azathioprin és merkaptopurinnal dől egy eseti elbírálás alapján. Úgy lehet tekinteni a nők, közepesen súlyos gyulladásos bélbetegség, amikor a kockázata a betegség aktív jobban károsíthatja a magzatot, mint a kockázata a gyógyszer szedését a terhesség alatt; Használata ciklosporin dől egy eseti elbírálás alapján. Úgy lehet tekinteni a nők, közepesen súlyos gyulladásos bélbetegség, amikor a kockázata a betegség aktív jobban károsíthatja a magzatot, mint a kockázata a gyógyszer szedését a terhesség alatt; Használata biológiai (például infliximab) a terhesség alatt még tanulmányozzák. Ezeket csak akkor alkalmazható, ha más gyógyszereket nem dolgozott, és amikor az egészségügyi az anya vagy a magzat (vagy mindkettő) veszélyben van; Metotrexát, talidomid, és a mikofenolát-mofetil nem szedhető a terhesség alatt vagy a szoptatás; Táplálkozás vénába (teljes parenterális táplálás, TPN) lehet használni terhesség alatt, ha szükséges.

X-ray tesztek, képalkotó az alsó része a vastagbél (rugalmas szigmoidoszkópia), és a képalkotó a teljes vastagbél (kolonoszkópia) általában kerülendő a terhesség alatt, hogy megakadályozzák károsítaná a magzatra.

Egyes esetekben, az aktív gyulladásos bélbetegség rosszabb lehet a magzat, mint az alkalmazott gyógyszerek tünetek kezelésére. Kérdezze meg orvosát, hogy milyen gyógyszereket biztonságos az Ön számára, hogy a terhesség alatt és a mell -feeding. Orvosa meg fogja nézni a tünetek és a terhesség, és képes lesz, hogy meséljek a kockázatok gyógyszer az Ön számára. Általában