hártyás nephropathia kezelések és gyógyszerek

Kezelése hártyás nephropathia összpontosít foglalkozik az oka a betegség, és enyhíti a tüneteket. Nincs biztos gyógymód.

Azokban az esetekben, ahol a membránszerű nephropathia okozza a gyógyszert, vagy egy másik betegség – például egy rákos daganat – leállítja a gyógyszert vagy szabályozására más betegség általában javítja az állapotot.

Kis kockázat az előrehaladott vesebetegség

A hártyás vesebaj, akkor tekinthető alacsony kialakulásának kockázatát előrehaladott vesebetegség a következő öt évben, ha

Ha alacsony kockázatát előrehaladott vesebetegség kezelésére hártyás nephropathia általában kezdődik konzervatív intézkedéseket, beleértve

Akár 30 százaléka az emberek hártyás nephropathia egy teljes felbontása tünetek (remisszió) után öt évvel, kezelés nélkül, és 25 és 40 százaléka van a részleges remisszió. Az orvosok általában inkább, hogy ne használja az erős gyógyszerek – és azok lehetséges mellékhatások – korai szakaszában a betegség, amikor esély van arra, hogy a betegség javul a saját.

Közepes és magas rizikójú előrehaladott vesebetegség

Orvosa javasolhatja intenzívebb kezelés a fehérjék mennyisége a vizeletben növekszik. Minél nagyobb a fehérje szinten, annál nagyobb a kockázata, hogy az egészségre

Azoknak közepes vagy nagy a kockázata a fejlett vesebetegség kezelésére hártyás nephropathia lehetnek

Gyógyszerek, hogy elnyomja az immunrendszert. Ha a proteinuria egyre rosszabb, orvosa kombinációja egy kortikoszteroid gyógyszert egy kemoterápiás gyógyszer elnyomja az immunrendszert. Alternatív megoldásként egy típusú gyógyszer az úgynevezett kalcineurininhibitorok lehet adni, ha nem tudja elviselni, vagy úgy dönt, hogy nem vesz egy kemoterápiás gyógyszer.

Ezek a gyógyszerek hatékonyan csökkenti a vizelet fehérje szint, és állítsa le a haladás irányába veseelégtelenség. De a gyógyszerek jelentős mellékhatásai, nem segít mindenkinek, és a tünetek visszatérnek, sok ember számára a kezelés után véget ér. Néhány a kemoterápia mellékhatásai gyógyszerek – mint például a kockázata a húgyhólyagrák, a leukémia és a meddőség – előfordulhat sok év után a gyógyszer szedését.

Ha nem reagál az első természetesen immunszuppresszív terápia, vagy van egy visszaesés, akkor előnyös lehet a második kúra.