hiv: antiretrovirális terápia (ART) – téma áttekintése

Antiretrovirális terápia (ART) az a kombináció több antiretrovirális használt gyógyszerek lassítják a sebességet, amellyel a HIV-másolatokat készít magának (szaporodik) a szervezetben. A kombináció a három vagy több retrovírus-ellenes gyógyszerek hatékonyabb, mint a csak egyetlen gyógyszer (monoterápia) a HIV-fertőzés kezelésére.

Nukleozid / nukleotid reverz transzkriptáz inhibitorok, más néven nukleozid-analógok, mint például az abakavir, emtricitabin, és a tenofovir. Ezen gyógyszereket gyakran együtt a legjobb eredményt; Nem nukleozid reverz transzkriptáz inhibitorok (NNRTI-k), mint az efavirenz, etravirin, és nevirapin; Proteáz-inhibitorok (PI-k), mint például az atazanavir, darunavir, és a ritonavir; Entry inhibitorok, például enfuvirtid és maravirokot; Integráz inhibitorok, mint például a dolutegravir és a raltegravir.

Ha Ön vagy a partnere HIV, tudja ezt: A kezelés és védelem, akkor egy hosszú, egészséges életet együtt – és a jó szex együtt is.

Az antiretrovirális gyógyszereket, amelyeket gyakran a HIV kezelésére használt tartalmazzák

Egyes gyógyszerek állnak rendelkezésre együttesen egy pirulát. Ez csökkenti a számát tabletták kell venni minden nap.

Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézet azt javasolja az alábbi programok számára, akik a kezelés megkezdése HIV: 1

Egyéb hatóanyag-kombinációk jóváhagyott, és fel lehet használni egyes esetekben.

Továbbá, tanulmányok kimutatták, hogy ha nem a HIV-fertőzött, figyelembe antiretrovirális gyógyszerek védelmet a HIV. 2, 3 De tartani a kockázatot alacsony, akkor is kell használni a biztonságosabb szexuális gyakorlatot.

Efavirenz + tenofovir + emtricitabin; Ritonavirrel felerősített atazanavir + tenofovir + emtricitabin; Ritonavirrel felerősített darunavir + tenofovir + emtricitabin; Raltegravir + tenofovir + emtricitabin