hiv: mi történik – típusú, továbbítása, szakaszok, és így tovább

HIV terjed, ha a vér, ondó vagy hüvelyváladék folyadékok a fertőzött személy adja be egy másik ember testének, általában

Szexuális érintkezés. A vírus kerülhet a szervezetbe, egy könnycseppet a bélés a végbél, vagina, húgycső, vagy a szájába. A legtöbb esetben a HIV terjednek ilyen módon; Fertőzött vérrel. A HIV terjed, ha a Szem; Részvények tűk, fecskendők, tűzhelyek, pamut, kokain kanál, vagy eyedroppers használt injekciós gyógyszerek vagy szteroidok; Véletlenül ragadt tűvel vagy más éles tárgy, amely HIV-vírussal fertőzött.

Mycobacterium avium komplex (MAC) egy csoportja a baktérium, amelyek kapcsolódnak a tuberkulózis. Ezek a baktériumok nagyon gyakoriak az élelmiszer, a víz és a talaj. Szinte mindenkinek van rájuk a testükben. Ha van egy erős immunrendszer, ezek nem okoznak problémát. De komoly betegséget okozhat, amelyet HIV (humán immundeficiencia vírus). A megfelelő kombinációja gyógyszerek, de akkor megelőzésére vagy kezelésére MAC. Bizonyos esetekben szükség lehet az élethosszig tartó kezelés.

Egy nő, aki HIV-fertőzött lehet a vírust kisbabáját a terhesség alatt, a szállítás, illetve a mell -feeding.

A vírus nem éli túl jól a testen kívül. Így a HIV nem terjed alkalmi kapcsolatot egy fertőzött személy, mint például megosztásával poharak, alkalmi csók, vagy érintkezésbe kerülő személy verejték vagy vizelet.

Ez most nagyon ritka az Egyesült Államokban a HIV által továbbítandó vérátömlesztés vagy szervátültetés.

Miután már fertőzött, akkor 2 hét és 6 hónap a tested, hogy elkezdhet HIV antitesteket.

Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt meg lehetett volna negatív HIV-teszt, bár már fertőzött, és a vírust másoknak.

Ezt gyakran nevezik a “ablak periódus” vagy szerokonverzióig időszakban.

A legtöbb ember megy át a következő szakaszban, miután a HIV-fertőzött

Az első szakasz a HIV fertőzés által meghatározott számú amerikai egyesült államokbeli Centers for Disease Control and Prevention (CDC), mint a CD4 + sejtszám legalább 500 sejt per mikroliter vagy százalékában CD4 + sejtek legalább 29% -a az összes limfociták. Az emberek ebben a szakaszban nem okoz panaszokat. 4

A második szakaszban a HIV-fertőzés által meghatározott CDC mint egy CD4 + sejtszáma 200-499 vagy százalékában CD4 + sejtek 14% és 28%. 4. Lehet, hogy évek HIV tünetek kifejlődését ebben a szakaszban. De még ha nincs tünetek vannak jelen, a vírus másolást önmagában (megszorozzuk) a szervezetben ez idő alatt.

HIV szaporodik olyan gyorsan, hogy az immunrendszer nem tudja elpusztítani a vírust. Miután éveken át küzd a HIV az immunrendszer gyengülni kezd.