hogyan kell vigyázni az ízületek: a testmozgás, a fogyás, és több

Ahogy a futófelület a gumik tönkremegy idővel, a beborító porcok az ízületek lebontják is. Ez egy ún osteoarthritis. És anélkül, hogy elég padding, a csontok árt, ha dörzsölje egymás ellen.

1. Vékony le, ha túlsúlyos. Ez segít vegye le a stresszt a térd és a csípő. Minden font elveszíti eltávolítja 4 fontnyi nyomás ki a térd. Hogy csökkenti a kopás a közös, Schneiderbauer mondja. “Lehet, valójában lassú a haladás az ízületi gyulladás, ha elveszíti a jelentős mennyiségű súlyt.”

Mi a “jelentős”? “Minden 10 fontot veszít csökkenti a fájdalmat 20%”, mondja Charles Bush-Joseph, MD, a Rush University Medical Center.

2. Tegye aerob edzés. Arthritis fájdalom tehet meg szívesen dolgozzanak ki, de a kutatások azt mutatják, hogy a fájdalom és a merevség rosszabbodnak, ha nem elég aktív. A rendszeres testmozgás, hogy megkapja a szív pumpáló fokozza a vér áramlását, amely megtartja a porc is táplált. És egy extra előny: ez segít elérni az egészséges testsúlyt.

Legyen aktív, mint tudod elviselni, “Schneiderbauer mondja.” De kerüld nagy hatású tevékenységekre, mint ugrott, és fut. “Jobb döntéseket olyan dolgok, mint a gyaloglás, a kerékpározás és úszás. Cél az 30 perc aerob testmozgás, legalább 5 napon hét.

3. erősebb izmok körül az ízületek. Ez segíthet a szervezet felszívja a sokk, amely rendszerint megy keresztül a közös, ha mozogni a nap folyamán.

“Egy erős izom megakadályozza a végtag csapott le a járdára, megrendítő a közös,” Bush-Joseph mondja.

Próbálja meg felépíteni az izmokat körülvevő a közös. Tüneteinek javítása a térd, például erősíti a négyfejű izmok, amelyek az elején a comb. A gyógytornász vagy személyi edző tapasztalattal dolgozik emberek arthritis tudja mutatni gyakorlatokat, amelyek segítenek.