hogyan krónikus betegség okozhat depressziót

depresszió Trends

Emberek milliói számára, a krónikus betegségek és a depresszió az élet tényeivel. A krónikus betegség olyan állapot, hogy tart egy nagyon hosszú idő, és általában nem gyógyítható teljesen, bár a depresszió bizonyos formáiban és más betegségek kezelhetők a diéta, a testmozgás, és bizonyos gyógyszerek. Példák a krónikus betegségek közé tartozik a cukorbetegség, a szívbetegség, ízületi gyulladás, vesebetegség, a HIV / AIDS, a lupus, a sclerosis multiplex.

A Food and Drug Administration nem lát különbséget márkás és generikus gyógyszerek a depresszió. Most pszichiáterek könnyen felírni generikumok, hatékony másolatai az eredeti; Igaz, hogy ez egyáltalán nem ritka, hogy a betegek, akik váltani a generikus egy márkás gyógyszert megtapasztalni a különbséget. Néha úgy érzi, a visszatérés a régi szomorúság, a szorongás és a tehetetlenség, hogy az antidepresszáns segített felemelni. Máskor meg kap egy szokatlan ráz az azonos mellékhatások, amelyek …

Nem nehéz belátni, hogy a feszültségek járó krónikus betegség kiváltó klinikai depresszió emberek biológiai sebezhetőség hangulati rendellenesség. Súlyos betegség okozhat óriási változásokat az életmód, és korlátozzák az egyén mobilitását és függetlenségét. A krónikus betegség lehetetlenné teheti, hogy folytassa tevékenységét az egyik élvezi, és alááshatja az önbizalmat és reményt a jövőben. Nem meglepő tehát, hogy a krónikus betegségben gyakran tapasztalnak egy bizonyos mennyiségű kétségbeesés és szomorúság. Egyes esetekben a fizikai hatások a betegség maga, vagy a mellékhatások a gyógyszerek is vezethet a depresszió.

Noha bármely betegség kiváltó depressziós érzéseket, a kockázat a krónikus betegségek és a klinikai depresszió növeli a betegség súlyossága és a szint az élet zavara okoz. A kockázata, hogy a depresszió általában 10% -ról 25% -ra nő, 5% és 12% a férfiak. Azonban, akik krónikus betegségben szembe sokkal nagyobb a kockázata – 25% és 33%.

Együtt járó depresszió krónikus betegségben szenvedő gyakran súlyosbítja a beteg állapotát, különösen, ha a betegség okoz fájdalmat és fáradtságot, vagy korlátozza az egyén azon képességét, hogy másokkal. Depresszió is fokozza a fájdalmat, valamint a fáradtság és a lassúsága. A kombináció a krónikus betegség és a depresszió is okozhat az emberek elszigetelni magukat, amely valószínűleg súlyosbítja a depresszió.

Kutatás a krónikus betegségek és a depresszió azt jelzi, hogy a depresszió aránya magas a krónikus feltételek

új e-mail sorozat diagnosztizálására, kezelésére, valamint élő mértéktelen evészavar