hogyan sürgősségi fogamzásgátlás “reggeli után pirula”, mint a ella, az én utam, vagy terv b munka?

Ha úgy gondolja, szükség van a sürgősségi fogamzásgátlás, akkor kell választ gyorsan. A jó hír az, hogy van egy csomó megbízható lehetőség, amely segíthet, ha gyorsan cselekedni. Tudjon meg többet a lehetőségeket, és hogyan működnek.

Ez segíthet, ha csak volt a szex és valami elromlott – elfelejtette, hogy használható védelem, használt helytelenül, vagy az óvszer tört, például. Ez is egy fontos lehetőség a nők számára, akik arra kényszerültek, hogy a szex.

Ezzel a sürgősségi fogamzásgátlást követő 3 napon belül szex (minél előbb, annál jobb), akkor drasztikusan csökkentheti a teherbeesés esélyét. Azt is működik, legfeljebb 5 napig szex után, bár ez nem lesz olyan hatásos.

Sürgősségi fogamzásgátlás tablettát használ hormonokat vagy gyógyszerek, amelyek blokkolják a terhesség. Most ugyanazt a hormonok, amelyek a rendszeres fogamzásgátló tabletták.

A sürgősségi felhasználásra tabletták elsősorban működik, hogy megakadályozza a kibocsátás egy tojás. A pirulák is leállhat sperma termékenyítő a tojást. Azt is megakadályozhatja, hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódását a méh. Ha már terhes, a legtöbb ilyen tabletták nem lesz hatással.

Sürgősségi fogamzásgátlás jól működik. De meg kell venni, hogy gyorsan – lehetőleg 24 órán belül a szex. Igen, ez gyakran nevezik a “másnap reggel” tabletta. De tényleg, minél hamarabb vegye, annál hatékonyabb lesz. Tanulmányok azt mutatják, hogy ha a sürgősségi fogamzásgátlás 72 órán belül nem, akkor csak egy 1% -ról 2% a teherbeesés esélyét.

Számos típusú tablettát vagy egy méhen belüli eszközt.

A legtöbb ilyen tabletták használata levonorgesztrel egy másik formája a progeszteron hormon. Tartalmazzák

Akkor érdemes használni ezeket a gyógyszereket 72 órán belül a szex. Ők továbbra is működik akár 5 nap múlva, de ők kevésbé hatékony az idő. Azért van néhány különbség közöttük. Plan B One-Step, My Way, és következő választás egy adag van egy tabletta. Néhány más generikumok két tablettát bevenni ugyanabban az időben.