hypothyroid tünetek, okok és kezelések

Női Egészség Trends

Hypothyreosis, más néven a pajzsmirigy betegség, gyakori betegség. A hypothyreosis a pajzsmirigy nem termel elegendő pajzsmirigy hormon.

A pajzsmirigy szabályozza, hogy milyen a szervezet sejtjei használni energiát az élelmiszer, a folyamatot nevezik anyagcserét. Többek között, az anyagcsere befolyásolja a test hőmérsékletét, a szívverését, és milyen jól kalóriát éget. Ha nincs elegendő pajzsmirigyhormon, a test növekedése lelassul. Ez azt jelenti, a szervezet egyre kevesebb energiát, és az anyagcserét lesz lassú.

A leggyakoribb oka a hypothyreosis Hashimoto thyreoiditis. “Thyreoiditis” egy gyulladás a pajzsmirigy. Hashimoto-thyreoiditis egy autoimmun betegség. Hashimoto, a szervezet antitesteket termel, amelyek megtámadják és elpusztítják a pajzsmirigy. Thyreoiditis is okozhatja egy vírusos fertőzés.

Egyéb okok hypothyreosis tartalmaznak

Sugárkezelés a nyak területén. Kezelésében bizonyos rákos megbetegedések, mint például a limfóma, megköveteli a sugárzás a nyak. Sugárzás károsítja a sejteket a pajzsmirigy. Ez megnehezíti a mirigy termelni hormon.

Radioaktív jód kezelés. Ez a kezelés széles körben alkalmaznak az emberek, akik pajzsmirigy-túlműködés, egy ismert állapot hyperthyreosis. Azonban, a sugárzás elpusztítja a sejteket a pajzsmirigy. Ez általában vezet hypothyreosis.

Bizonyos gyógyszerek. Bizonyos gyógyszerek szívbetegség kezelésére, pszichiátriai állapotok, és a rák néha befolyásolja a termelés a pajzsmirigy hormon. Ezek közé tartozik a amiodaron (Cordarone), lítium, alfa-interferon és az interleukin-2.

Pajzsmirigy műtét. Műtéti eltávolítása a pajzsmirigy vezet hypothyreosis. Ha csak egy része a pajzsmirigy eltávolítottuk, a megmaradó mirigy továbbra is képes előállítani elegendő hormon a test igényeinek.

Túl kevés jód az étrendben. A pajzsmirigy szüksége jód fokozza a pajzsmirigy hormon. A szervezet nem jód, így meg kell, hogy ez a diéta. Jódozott konyhasó gazdag jód. Egyéb élelmiszer-források jódot tartalmaznak kagylók, tengeri hal, tojás, tejtermékek, és a hínár. A jódhiány ritka az Egyesült Államokban