ibs hashajtó biztonság: típusú hashajtók, mellékhatások, és több

Sokan az irritábilis bél szindróma fordulhat hashajtók enyhíti a székrekedést. De fontos, hogy pontosan megértsük, hogy mennyi ilyen kezelés segíthet a feltételt.

De ez nem jelenti azt, hashajtó nem segít, ha IBS székrekedés. Ha gondolt vesz egy, beszéljen orvosával. Vannak különböző, és néhány biztonságosabb, mint mások a hosszú távú székrekedés kezelésére. Orvosa lehet irányítani, hogy az egyik, hogy segít a legtöbbet.

Ha szeretné kipróbálni a hashajtó, a rost egy jó kiindulópont lehet. Ideális esetben kap legtöbbet a diéta. Meg lehet kezdeni a szerzés egy kicsit egy időben, és a munka az utat egészen a 25 gramm naponta.

De egyesek további segítségre van szüksége az ömlesztett hashajtók. Hozzáteszik oldható rost a széklet, ami megkönnyíti, hogy át elnyeli több vizet a belekben. Győződjön meg róla, hogy igyon sok vizet, ha veszel egyet, mégis. Ezek a hashajtók közé tartoznak metil-cellulóz (Citrucel), polikarbofil (FiberCon) és psyllium (Metamucil).

Ezek húzza víz visszaáramlását a vastagbél, ami felpuhítja a székletében, így könnyebb kivenni a tested. Ezek viszonylag biztonságos, hogy a hosszan tartó székrekedés. Csak győződjön meg róla, hogy igyon sok vizet, ha ezeket szedi, hogy elkerüljék kiszáradt.

Ozmotikus hashajtók is problémát okoz néhány ember, mint a puffadás, hasmenés, és a kiszáradás. Ritkán, egy részük vezethet vese vagy szív betegség.

Ezek a hashajtók közé tartoznak a tej a magnézium-oxid, magnézium-citrát, szorbit, polietilénglikol, és laktulóz. Lehet vásárolni sok márka over the counter a gyógyszertárban.

Ezek általában kémiai nevű Senna, amely kiváltja körüli izmok a belek szorítani, és mozgassa széklet át a vastagbélben. Míg ők enyhíti a székrekedést, ne szedje őket rendszeresen. Ha veszel őket hosszú ideig, a szervezet megszokja őket úgy, hogy nem fog működni többé. Akkor is kap tőlük függő, melynek során meg kell őket, hogy maradjanak rendszeres.

Lehet vásárolni stimuláns hashajtók a gyógyszertárban, mint biszakodilnak (Dulcolax) és sennosides (Senokot).

Mellékhatások a hasmenés, émelygés, hányás, és a gyomor görcsök.

Beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi szedni a hashajtót, hogy ha ez segít az Ön tüneteit. Ne feledje, vannak más módon az IBS kezelésére székrekedés, mint a gyógyszerek, rost kiegészítők, táplálkozás, a stressz kezelése, viselkedésterápia, és alternatív gyógymódok.

sourc; Philip Schoenfeld, MD, msed, master, társszerzője College of Gastroenterology a “Evidence-Based állásfoglalását az igazgató az irritábilis bél szindróma Észak-Amerikában.” Beth Schorr-Lesnick, MD, FACG, a gasztroenterológus a Montefiore Medical Center Bronx, New York, Janine Blackman, MD, PhD, a korábbi orvosi igazgatója a University of Maryland Központ integratív orvoslás; Jonathan Gilbert, aki egy diplomás herbológia és akupunktúra a Nemzeti Certification Bizottság akupunktúra és a keleti orvoslás (NCCAOM); A National Center for kiegészítő és alternatív gyógyászat Web site: “Az akupunktúra, Mayo Clinic:” irritábilis bél szindróma; Téma: “Természetes Alternatívák IBS; Rólunk:” gyógynövények és kiegészítők az IBS; University of California, Berkeley Wellness Letter webhelyet; Medscape: “A probiotikumok Jelentősen csökkenti a tüneteket az IBS, fekélyes vastagbélgyulladás,” és a “Highlights emésztési betegség Week: Szakértői interjú Lawrence R. Schiller, MD.