idiopátiás tüdőfibrózis: okok és tünetek

Lehet, hogy már légszomj mostanában. Eleinte előfordulhat, ha gyakorolni, de egy idő után légzési nehézség is, miközben te a többit. Vagy lehet, hogy egy köhögés, hogy nehéz, hogy ellenőrzés alatt. Mi folyik itt, akkor csoda.

Pulmonalis hypertonia egy életveszélyes állapot, amely rosszabbodik az idő múlásával, de kezelés segíthet a tünetek, így jobban élnek a betegséggel. Lehet, hogy némi tervezést, de rengeteg ember, akik azt megtalálják a módját, hogy minden dolog, amit szeretnek, ahogy már korábban voltak diagnosztizáltak; Pulmonális artériás hipertónia (PAH) azt jelenti, hogy a magas vérnyomás az artériákban, amik a szívedet a tüdőbe. Ez különbözik attól, rendszeres, magas vérnyomás …

Nincs gyógymód, és a betegség nem súlyosbodik az idő múlásával. De vannak dolgok, amit tehetünk, és gyógyszert is fog, hogy majd jobban érzi magát, és tovább élnek.

Győződjön meg róla, hogy ne kelljen szembenézniük a dolgokat egyedül. Kap az érzelmi háttér, amire szükség van a család és a barátok. Vagy keresse meg a támogató csoport a területen, ahol találkozhat az emberek, akik tudják, hogy mit megy keresztül.

A “idiopátiás” azt jelenti, megmagyarázhatatlan. Az orvosok használni, ha nem tudja pontosan az oka a feltétel. Ez a helyzet a IPF.

A kutatók úgy vélik, néhány dolog, amit lehet, hogy belélegezte lehetne kötni IPF. Például, ha több időt dolgozik szerte a fém vagy fa por, vagy az azbeszt, akkor nagyobb lehet a kockázata a betegség.

Bármi is az ok, IPF vezet a hegesedés a tüdőben, ami a légutak vastag és merev. Ez egyre nehezebb és nehezebb lélegezni.

Mintegy 48.000 ember kap évente az USA-ban Ez megtörténhet bármely életkorban, de a legtöbb ember tanulni, hogy van ez, amikor ők 50 és 75. Több férfi kap IPF, mint a nők, és a férfiak általában kap diagnosztizált egy későbbi, súlyosabb a betegség stádiumától.

IPF családokban. Vannak, akik a betegség egy vagy több rokon, akik azt. Ezekben az esetekben, ez ismert, mint familiáris IPF.

A cigarettázás kapcsolódik IPF. Tehát néhány fertőzések, mint például az influenza, az Epstein-Barr vírus (ami mononukleózis), hepatitis, és a herpesz. Ezek a dolgok fokozhatja a betegség, bár nem közvetlen oka.

Emberek IPF gyakran szintén a gastrooesophagealis reflux betegség (GERD), más néven savas reflux. A tudósok nem tudják, ha egy betegséget okoz a másik, de azt gyanítják, hogy az emberek a GERD lélegezni apró csepp gyomorsav tüdejük, ami kárt okozhat az idő múlásával.