ileoanal vagy ileorectal anasztomózisát uc: sebészet, tok, és így tovább

Ez a műtét történik a fekélyes vastagbélgyulladás. Az orvos eltávolítja a vastagbél (colon), valamint a megbetegedett bélés a végbél. Ez a műtét is hívják ileumtasak-végbélnyílás anasztomózis (IPAA).

A ileoanal eljárás gyógyítja a fekélyes vastagbélgyulladás távolítani minden olyan szövetet, hogy a betegséget visszatérni.

Ez a műtét néha két lépésben zajlik. Az első műtét, az orvos eltávolítja a vastagbél, teszi egy nyílás a has, és csatolja az ileum, hogy a nyílást. Ezt nevezzük ileostomia. Egy második műtét, a tasak képződik a csípőbélben és azután a megnyitása a végbélnyílás. Felépülés minden műtét tart 1-2 hét. A két lépés elvégezhető ugyanaz a művelet, ha nem beteg a műtét idején.

Ez a műtét elvégezhető a legtöbb beteg számára, akik a colitis ulcerosa. Több körülmények megkövetelhetik colitis ulcerosa sebészi kezelését.

Ez a műtét nem történt

Ths műtét általában eredményes. Körülbelül 7 vagy 10-ből 8 ember nincs probléma a műtét után. És a legtöbb ember azt mondja, hogy az életminőség jobb a műtét után. 1

Azoknak az embereknek, akiknek a végbél izmok nem működnek normálisan; Egyes emberek, akik vastagbél- vagy végbélrák.

Körülbelül 25 és 30 a 100 ember, akik ezt a műtétet egy vagy több a következő szövődmények: 2

Gyulladás a ileumtasak (pouchitis, akadályozni, hogy a vékonybél (vékonybél elzáródás, kismedencei fertőzés (szepszis, hasi Sepsi, Major szivárgás széklet (inkontinencia)

Kevesebb, mint 10 100 ember szexuális problémák. 2

A nők is nehezebben esnek teherbe (meddőség) után ileoanal anastomosis. 3

A ileoanal eljárás vált a preferált műtét, mert ez kikeményedik a fekélyes vastagbélgyulladás és nem követeli meg a személynek olyan osztómiás annak érdekében, hogy székletürítés.

Töltse ki a műtét adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen felkészülni a műtétet.

Cohen JL, et al. (2005). Gyakorlati paraméterek a sebészeti kezelés a fekélyes vastagbélgyulladás. Betegségek a vastagbél és a végbél, 48 (11): 1997-2009. Elérhető az interneten: http: //www.fascrs/physicians/practice_parameters.

Cima RR, Pemberton JH (2010). Ileostomia colostomia és tasakok. M Feldman et al., Szerk., Sleisenger és Fordtran gasztrointesztinális és a májbetegségek, 9. kiadás., Vol. 2, pp. 2015-2025. Philadelphia: Saunders Elsevier.

Waljee A, et al. (2006). Háromszoros fokozott kockázata meddőség: A meta-analízis a meddőség után ileumtasak anális anastomosis a colitis ulcerosa. Gut, 55 (11): 1575-1580.

E. Gregory Thompson, MD – Internal Medicin; Peter J. Kahrilas, MD – Gasztroenterológia

November 14, 2014