izomláz útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A izomláz van a nyújtás vagy könnyezés izomrostok. Most izomhúzódás történhet két oka van: vagy az izom megnyúlik a megengedett határokon túl, vagy arra kényszerült, hogy szerződést túl erősen. Enyhe esetben csak néhány izomrostok megnyúlnak vagy szakadt, és az izom érintetlen marad, és erős. Súlyos esetekben azonban a feszült izmok lehet szakadt, és nem tud megfelelően működni. Annak érdekében, hogy egyszerűsítse a diagnózis és a kezelés, az orvosok gyakran sorolják izomhúzódás három évfolyamon, súlyosságától függően az izomrost-károsodás; Grade I törzs. Ebben az enyhe törzs, csak néhány izomrostok feszített vagy szakadt. Bár a sérült izom érzékeny és fájdalmas, azt normál erő .; Grade II törzs. Ez egy mérsékelt törzs, egy nagyobb számú sérült rostok és súlyosabb izom- fájdalmat és nyomásérzékenységet. Van is enyhe duzzanat, észrevehető erőtlenség és néha egy horzsolás .; Grade III törzset. Ez a törzs könnyek az izmok végig, néha okoz egy “pop” érzés, mint az izom RIP két külön darab, vagy olló fekszik a ín. Grade III törzsek súlyos sérüléseket okozó teljes elvesztése izomműködés, valamint jelentős fájdalom, duzzanat, érzékenység és elszíneződés. Mivel a III-as fokozatú törzsek általában okoznak egy éles törés a szokásos vázlatot a izom, lehet, hogy egy nyilvánvaló “horpadás” vagy “rés” a bőr alá, ahol a szakadt darab izom jöttek egymástól.

Tünetek

Tünetei az izomláz közé tartozik; Izom fájdalom és érzékenység, különösen azután, hogy olyan tevékenység, amely húzódik vagy erőszakosan szerződések az izom – Fájdalom általában növeli, ha mozog az izom, de enyhül a pihenés .; Izom duzzanat, elszíneződés vagy mindkettő; Izomgörcs vagy görcs; Vagy csökkenése izomerőt, vagy (Grade III törzs) teljes elvesztése izomműködés; A pop az izom idején sérülés; A különbség, horpadás vagy más hibája a szokásos vázlatát az izom (Grade III törzs)

Diagnózis

Orvosa fogja tudni akarják, mi a tevékenység típusa jelenítették meg az izomfájdalmat és hogy volt-e a pop az izom idején kárt. Az orvos fogja kérdezni a tünetek, különösen bármilyen csökkenése izomerő vagy nehezített mozgás.

Meddig tart?

Meddig tart egy rándulás függ a helyét és a sérülés súlyosságát. Tünetei enyhe hátsó törzs általában javul az egy-két hét, és elmentek belül 4-6 hét. A lábak, enyhe vagy közepesen súlyos törzsek eltarthat akár 8-10 hétig vagy még tovább, hogy meggyógyítsa. Tünetei a súlyos (III) törzs mindaddig fennáll, amíg a szakadt izom javítani műtéttel.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Annak érdekében, hogy megakadályozzák izomhúzódás

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Ha van egy Grade I vagy II-es fokozatú törzs, az orvos megkérdezi, hogy kövesse a RICE szabály

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát azonnal, ha

Prognózis

Recovery függ a helyét és súlyosságától izomláz. Általában majdnem minden Grade I törzs gyógyul néhány héten belül, míg a II-es törzs eltarthat 2-3 hónapig vagy tovább.