izomsorvadás

Izomdisztrófia egy csoportja betegségek okozó progresszív gyengesége és a veszteség a izomtömeg. Az izomsorvadás, rendellenes gén (mutációk) zavarja a proteinek termelését kialakításához szükséges egészséges izom.

Sok különböző típusú izomsorvadás. Tünetei a legismertebb fajta gyermekkorban kezdődnek, elsősorban a fiúk. Más típusú sem épülnek, amíg a felnőttkort.

Vannak emberek, akiknek az izomsorvadás előbb-utóbb elveszíti a járás képességét. Néhány embernek gondot légzési vagy nyelési.

Nincs gyógymód izomsorvadás. De gyógyszerek és terápia segíthet kezelni a tüneteket, és lassítja a betegség lefolyása.

A fő jele izomsorvadás progresszív izomgyengeség. Specifikus jelek és tünetek kezdenek különböző korú és különböző izomcsoportok, attól függően, hogy milyen típusú izomsorvadás.

Körülbelül fele emberek izomsorvadás van ez a fajta. Bár a lányok is lehetnek hordozók és enyhén érintett, a betegség általában érinti a fiúk.

Körülbelül egyharmada fiúk izomdisztrófia nincs a családjában előfordult a betegség, valószínűleg azért, mert az érintett gén lehet kötni hirtelen rendellenes változás (spontán mutáció).

Duchenne izomsorvadás

Becker izomsorvadás

Jelek és tünetek általában megjelennek kor között 2 és 3, a következők lehetnek

Jelek és tünetek hasonlóak a Duchenne-féle izomdisztrófia, de általában enyhébb és a haladás lassabban. A tünetek általában kezdődik a tizenévesek, de lehet, hogy nem fordulhat elő, míg a közép-20s, vagy még később.

Más típusú izomsorvadás

Bizonyos típusú izomsorvadás határozza meg egy különleges tulajdonságát, vagy hol a test tüneteit először kezd. A példák közé tartoznak

Mikor kell orvoshoz

Forduljon orvoshoz, ha azt észleli, izomgyengeség jelei – például fokozott esetlenség alá – a magad vagy a gyermek.

Amit megtehetsz

Bizonyos gének vesznek részt a fehérjék, amelyek megvédik az izomrostok a károsodástól. Izomdisztrófia akkor jelentkezik, ha az egyik ilyen gének hibás.

Kérdések kérdezze meg orvosát vagy gyermeke orvosát

Mindegyik forma izomsorvadás okozta genetikai mutáció különösen, hogy a betegség típusától. Sok ilyen mutációk öröklött. De néhány spontán az anya tojás vagy a fejlődő embrió és adjuk tovább a következő generációnak.

Mit várnak el az orvos

Izomsorvadás előfordul mindkét nemben és minden korban és a versenyek. Azonban a legismertebb fajta, a Duchenne, általában akkor fordul elő fiatal fiúk. Az emberek, akiknek a családjában az izomsorvadás nagyobb veszélynek vannak kitéve a betegség kialakulásának vagy tompított azt utódaikra.

A szövődmények progresszív izomgyengeség tartalmazzák

Lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott a diagnózis és a kezelés izomsorvadás.

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk tehet időt, hogy menjen át pontot szeretne több időt tölteni a. Lehet kérni,

Orvosa valószínűleg kezdeni a kórtörténet és a fizikális vizsgálat.

Ezt követően, az orvos ajánlhat

Nincs gyógymód bármilyen formában izomsorvadás. De a kezelés segít megelőzni vagy csökkenteni a problémákat, az ízületek és a gerinc, hogy az emberek az izomsorvadás, hogy továbbra is a mobil, amíg csak lehetséges. A kezelési lehetőségek közé tartozik a gyógyszeres, fizikoterápiás és műtéti és egyéb eljárások.

Orvosa javasolhatja

Gyógyszerek

Többféle terápiás és segítő eszközök minőségének javítása és néha az élet hossza az emberek, akik az izomsorvadás. A példák közé tartoznak

Terápia

Műtétre lehet szükség, hogy helyes a gerincgörbület amely végül teszik légzés nehezebb.

Sebészet

Légúti fertőzések válhat a probléma későbbi szakaszaiban izomsorvadás. Fontos, hogy kell oltani a tüdőgyulladás és a naprakész az influenza lövések.

Étrendi változtatások nem mutatták ki, hogy lassítani a izomsorvadás. De a helyes táplálkozás alapvető fontosságú, mert korlátozott mobilitás hozzájárulhat az elhízáshoz, kiszáradás és székrekedés. A magas rosttartalmú, magas fehérjetartalmú, alacsony kalóriatartalmú étrend segíthet.

A diagnózis izomsorvadás is rendkívül nehéz. Segít megbirkózni

keresse fel orvosát