kanyaró, mumpsz, rubeola és varicella vírus vakcina (élő, subcutan) leírása és márkanevek

Kanyaró, mumpsz, rubeola és varicella vírus vakcina (élő) egy aktív immunizálószert, ami adott okozott fertőzések elleni védelemre kanyaró (rubeola), mumpsz, rubeola (rózsahimlő), valamint a varicella (bárányhimlő) vírusokat. A kombinációs vakcina hatására a szervezet a saját védelmét (antitesteket) ezekkel a betegségekkel szemben.

A kanyaró (más néven köhögés kanyaró, kemény kanyaró, morbilli, vörös kanyaró, rubeola, és 10 napos kanyaró) egy fertőzés, amely könnyen terjed egyik emberről a másikra. Fertőzés kanyaró súlyos problémákat okozhat, például gyomorproblémák, tüdőgyulladás, fülgyulladás, arcüreg problémák, görcsök (görcsrohamok), agykárosodást és halált okozhat. A súlyos szövődmények és a halálozás nagyobb a felnőttek és gyermekek, mint a gyermekek és tizenévesek.

Mumpsz fertőzés, amelynek komoly problémákat okozhat, mint az encephalitis és meningitis, amelyek befolyásolják az agy. Ezen túlmenően, a tizenéves fiúk és a férfiak nagyon fogékonyak a nevezett állapot orchitis, ami fájdalom és duzzanat a herék és a herezacskó, és ritka esetekben, sterilitás. Továbbá, mumpsz fertőzés okozhat spontán vetélés (vetélés) a nők az első 3 hónap a terhesség.

Rubeola (más néven rózsahimlő) egy súlyos fertőzés okozza a vetélés, halva születés, vagy születési rendellenesség a magzatnál, ha terhes nő kap a betegség.

A varicella (közismert nevén bárányhimlő) fertőzés, amely könnyen terjed egyik emberről a másikra. Bárányhimlő általában enyhe fertőzés, de néha ez is komoly problémákat okozhat, mint például a tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás, és egy ritka betegség, az úgynevezett Reye-szindróma.

Elleni immunizálás kanyaró, mumpsz, rubeola és bárányhimlő ajánlott gyermekek 12 hónapos kortól 12 éves korig, akik még nem voltak ezek a betegségek. Az immunizálás e betegségek ellen nem ajánlott csecsemőknek 12 hónaposnál fiatalabb korban és gyermekeknek 13 éves és idősebb.

Por Solution; por szuszpenziós

Ez a vakcina beadható csak vagy felügyelete alatt a gyermek orvosa vagy más engedélyezett egészségügyi szakember.

Allergia

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Pediatric

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

geriátriai

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát a kanyaró, mumpsz, rubeola és varicella vakcina vírus a gyermekek 12 hónapos és 12 éves kor. Azonban ez a vakcina nem ajánlott aluli csecsemők 12 hónapos korban, a gyermekeknek 13 éves és idősebb.

egyéb kölcsönhatások

Ez a vakcina nem ajánlott felnőtt betegeknél.

Egyéb egészségügyi problémák

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem ezt a vakcinát, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja meg a gyermek ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés a bőre alá (általában a felkar és a comb).

A betegnek egy lövés a vakcina 12-15 hónapos korban, és esetleg egy második lövés 4-6 éves korig.

A gyermek kaphat bizonyos egyéb vakcinákkal egyidejűleg, mint ez, hanem egy másik szervezet területre.

Meg kell kapnia a betegnek tájékoztatóját a vakcinák gyermeke megkapja. Győződjön meg róla, hogy érti az összes információt, ami adott neked.

Fontos, hogy ezt a vakcinát a megfelelő időben. Ha gyermeke kifelejtett egy ütemezett felvétel, hívja a gyermek kezelőorvosával másik időpontot kérni a lehető leghamarabb.

Nagyon fontos, hogy a gyermek visszatér az orvos irodájában a megfelelő időben, ha a gyereknek szüksége egy második adag vakcinát. Feltétlenül tájékoztassa orvosát az esetleges mellékhatások fordulnak elő, miután a gyermek ezt az oltást.

Ne teherbe esni után 3 hónapig megkapja az oltást, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Van esély arra, hogy ez a vakcina okozhat problémát a terhesség alatt. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, értesítse orvosát. Orvosa, hogy csatlakozzon egy terhességi regiszterben részesülő betegek ezt az oltást.

Gyermekek, akik megkapták ezt a vakcinát már belázasodott, és bizonyos esetekben a láz rohamokat. Beszélje meg gyermeke orvosát, ha aggályai vannak ezzel.

Gyermeke elkerülése szoros kapcsolatot az emberek nagy a kockázata a fogása a varicella vírus követő 6 héten megkapja az oltást. Emberek, akik veszélyben vannak a fogása a vírus terhes nőket, az újszülötteket, és bárki, akinek gyenge az immunrendszere, hogy megakadályozza, hogy a fertőzések elleni küzdelemben.

Mondja el orvosának, hogy megkapta ezt a vakcinát

Ne szedjen aszpirint vagy gyógyszerekkel, melyek az aszpirin (mint például a hideg gyógyszerek) 6 hét után megkapja az oltást. Gondosan ellenőrizze a címkét minden fájdalom, fejfájás vagy hideg gyógyszert adni, hogy a gyermek, hogy biztosan nem tartalmaz aszpirin vagy szalicilsav.

Ez az oltóanyag albumin, ami jön emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták. A kockázata, hogy a vírust gyógyszerek készült az emberi vér már jelentősen csökkent az elmúlt években. Ez az eredmény a szükséges vizsgálati humán donorok bizonyos vírusok, és a tesztelés során a gyártás ezen gyógyszerek. Bár a kockázat csekély, beszéljen a gyermek kezelőorvosával, ha aggályai.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.