komló: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Asperge Sauvage, közös komló, CouleuvrÃe, CouleuvrÃe Septentrionale európai Komló, Hop, hop strobile, Hopfenzapfen, Houblon, Humulus lupulus, Lupuli Strobulus, lupulin, Lúpulo, Pi Jiu Hua, Salsepareille indigene Vigne du Nord.

Komló egy növény. A szárított, virágzás része a növény használják, hogy a gyógyszer; Komló használják a szorongás, álmatlanság (inszomnia) és más alvászavarok, nyugtalanság, feszültség, izgatottság, figyelmet hiperaktivitás (ADHD), idegesség és ingerlékenység. Azt is használják, hogy javítsa az étvágyat, növeli a vizelet áramlása, indítsa az áramlás anyatej, mint egy keserű tonik, és az emésztési zavar. Más felhasználások közé prosztatarák, emlőrák, petefészekrák, a magas koleszterinszint, a tuberkulózis, a húgyhólyag fertőzések, a bél görcsök, egy bél betegség úgynevezett nyálkás vastagbélgyulladást, idegi fájdalom, és az elnyújtott fájdalmas merevedés, a pénisz (priapizmus); Komló néha a bőrre Lábszárfekélyek és antibakteriális szerként; Az ételek és italok, a kivonatok és olajat alkalmazunk, mint ízanyagokat. Komló is használják sörfőzés; A gyártás, a kivonatot használnak a bőr krémek és testápolók.

A vegyi anyagok, a komló úgy tűnik, hogy a gyenge ösztrogén hatással.

Elegendő bizonyíték fo; Testszag. A korai kutatások szerint alkalmazásával dezodor, amely komló és egy speciális cink-só a hónalj csökkentheti testszag; Álmatlanság. Egyes kutatások szerint a vevő kombinációja komló kivonat plusz macskagyökér kivonat lefekvéskor segít egyesek gyorsabban elalszol. Úgy tűnik, hogy 28 napos kezelés, hogy ezeket az előnyöket. Azonban kombinációja macskagyökér kivonat és a komló kivonatot úgy tűnik, hogy javítsa az alvás minőségét hasonlóan bromazepam (Lexotanil), amikor azt csak 14 napig. Alvás minőségét nem tűnik javítható vesz kombinációja komló, szójaolaj, szójalecitin, és a Cannabis sativa (Cyclamax) egy hónapon; Klimaxos tünetek. A korai kutatások arra utalnak, hogy figyelembe komló kivonat naponta nem javul a klimaxos tünetek 8-12 hét után a kezelés. Előfordulhat azonban, hogy javítja a súlyos hőhullámok után 6 hetes kezelés; Posztmenopauzális körülmények között. Egyes kutatások szerint a alkalmazásával 1-2 gramm vaginális gél, amely tartalmazza a komló, hialuronsav, liposzómák és E-vitamin csökkentheti a hüvelyszárazság, égető, viszkető érzés, bőrkiütés a menopauzán átesett nők esetében; Lábszárfekély. A korai kutatások szerint alkalmazásával tartalmazó krémmel bladderwrack, angol borostyán, vadgesztenye, Gotu kola, hentes seprű, zsurló, és a komló (Idrastin) együtt kompressziós terápia segíthet csökkenteni a fájdalmat és a gyulladást emberek lábszárfekély és vérkeringési a lábak; Feszültség; Figyelem hiperaktivitás (ADHD); Étvágy javítására; Emésztési zavar; Prosztata rák; Mellrák; Petefészekrák; Magas koleszterin; Gyomorgörcsök; Tuberkulózis; Fájdalom és duzzanat (gyulladás) a húgyhólyag; Idegi fájdalom; Kezdje az áramlás anyatej; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát komló e célra.

Komló valószínű SAFE fogyasztva összegek gyakran megtalálható az élelmiszerekben. Komló TALÁN biztonságos, ha szájon gyógyászati ​​célra; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: nincs elég megbízható információ biztonságát figyelembe komló, ha terhes vagy szoptat. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Depresszió: Komló tehet depresszió rosszabb. Ne használja a készüléket; Hormonérzékeny rákos és feltételek: Egyes vegyszerek komló jár, mint az ösztrogén. Emberek, akik mellett, amelyek érzékenyek a hormonok kerüljék a komló. Néhány ilyen feltételek, többek között a mellrák és endometriózis; Műtét: Komló okozhat túl nagy álmosság, ha együtt érzéstelenítés és más gyógyszerek alatt és sebészeti beavatkozás után. Hagyja abba a komló legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Az alkohol is okozhat álmosságot és álmosság. Komló is okozhat álmosságot és álmosság. Figyelembe nagy mennyiségű komlót együtt alkohol okozhat túl nagy álmosságot.

Komló okozhat álmosságot és álmosság. Gyógyszerek, álmosság nevezzük nyugtatók. Figyelembe komló együtt nyugtató gyógyszerekkel okozhat túl nagy álmosság; Néhány szedatív gyógyszerek közé clonazepam (Klonopin), lorazepam (Ativan), fenobarbitál (Donnatal), zolpidem (ambien), és mások.

A megfelelő dózis a komló számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok komló. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Babish, J. G., Pacioretty, L. M., Bland, J. S., Minich, D. M., Hu, J., és a Tripp, M. L. Antidiabetikus szűrésére kereskedelmi botanikai termékek 3T3-L1 adipocitákat és db / db egerekben. J Med Élelmiszer 201; 13 (3): 535-547.

Behr, J. és Vogel, R. F. Mechanizmusok hop gátlást közé tartozik a transzmembrán redox reakció. Appl.Environ Microbiol. 201; 76 (1): 142-149.

Bolca, S., Li, J., Nikolic, D. Roche, N., Blondeel, P., Possemiers, S., De, Keukeleire D., Bracke, M., HEYERICK, A., Van Breemen, RB és Depypere, H. diszpozíciója hop prenylflavonoids emberi mellszövet. Mol Nutr Food Res 201; 54 Suppl 2: S284-S294.

Caballero, I., Agut, M., Armentia, A., és Blanco, C. A. fontossága tetrahidroizokinolin alfa-savak mikrobiológiai stabilitását sört. J AOAC Int 200; 92 (4): 1160-1164.

Casey, T. R. és Bamforth, C. W. Silicon sör és sör. J Sci Food Agric 4-15-201; 90 (5): 784-788.

Cattoor, K., Bracke, M., Deforce, D., De, Keukeleire D. és HEYERICK, A. szállítása hop keserű savak egész bél Caco-2 egyrétegű sejteket. J Agric Food Chem 4-14-201; 58 (7): 4132-4140.

Ceslova, L., Holcapek, M., Fidler, M., Drstickova, J., és Lisa, M. jellemzése prenylflavonoids és a komló keserű savak különböző osztályai cseh sörök és komlókivonat alkalmazásával HPLC-tömegspektrometria . J Chromatogr.A 10-23-200; 1216 (43): 7249-7257.

Chadwick, LR, Nikolic, D., Burdette, JE, Overk, CR, Bolton, JL, van Breemen, RB, Fröhlich, R., Fong, HH, Farnsworth, NR és Pauli, GF ösztrogének és rokon vegyületek származó komlóhulladék ( Humulus lupulus). J Nat.Prod. 200; 67 (12): 2024-2032.

Chiummariello, S., De, Gadó F., Monarca, C., Ruggiero, M., Carlesimo, B., Scuderi, N., és Alfano, C. [Multicentrikus tanulmány egy aktuális vegyület nyirok-elvezetését fellépés kezelése phlebostatic fekély az alsó végtagok]. G.Chir 200; 30 (11-12): 497-501.

Choi, Y., Jermihov, K., Nam, SJ, stabil, M., Maloney, K., Qiu, X., Chadwick, LR, Main, M., Chen, SN, Mesecar AD, Farnsworth, NR, Pauli, GF, fenical, W., Pezzuto, JM, és van Breemen, RB szűrés természetes termékek inhibitorok kinon reduktáz-2 ultraszűréssel LC-MS. Anal.Chem 2-1-201; 83 (3): 1048-1052.

Chu, H. M., Ko, T. P. és Wang, A. H. kristályszerkezet és szubsztrát specifitását növény adenilát isopentenyltransferase Humulus lupulus: megkülönböztető kötési affinitást purin és pirimidin nukleotidok. Nucleic Acids Res 201; 38 (5): 1738-1748.

Chung, W. G., Miranda, C. L., Stevens, J. F., és Maier, C. S. Hop proanthocyanidins apoptózist indukálnak, fehérje karbonilezési, és citoszkeleton dezorganizáció humán kolorektális adenokarcinóma sejtek keresztül reaktív oxigén. Food Chem Toxicol. 200; 47 (4): 827-836.

Cornu, C., Remontet, L., Noel-Baron, F., Nicolas, A., Feugier-Favier, N., Roy, P., Claustrat, B., Saadatian-Elahi, M., és Kassai, B . a táplálék-kiegészítő, hogy javítsa az alvás minőségét: a randomizált, placebo kontrollos vizsgálatban. BMCplement Altern Med 201; 10:29.

Deeb, D., Gao, X., Jiang, H., Arbab, A. S., Dulchavsky, S. A., és Gautam, S. C. növekedést gátló és apoptózist indukáló hatását xanthohumol, egy prenilált chalon jelen a komló, a humán prosztatarák-sejtek. Anticancer Res 201; 30 (9): 3333-3339.

Dhooghe, L., Naessens, T., HEYERICK, A., De, Keukeleire D., Vlietinck, AJ, Pieters, L., és Apers, S. számszerűsítése xanthohumol, isoxanthohumol, 8-Prenylnaringenin, és a 6-Prenylnaringenin in komlókivonatok és az azokból származó kapszulák szekunder szabványoknak. Talanta 12-15-201; 83 (2): 448-456.

Di, küldése, V., Carnevale, G., Zavatti, M., Benelli, A., és Zanoli, P. Megnövekedett szexuális motiváció kezelt nőstény patkányok Humulus lupulus L. kivonat. J Ethnopharmacol. 3-24-201; 134 (2): 514-517.

Dietz, B. M. és Bolton, J. L. Biológiai reaktív intermedierek (Bris) kialakított botanikai étrend-kiegészítők. Chem Biol Interact. 6-30-201; 192 (1-2): 72-80.

Dimpfel, W., Pischel, I. és Lehnfeld, R. hatásai a cukorka-tartalmú levendulaolaj, kivonatok komlóból, citromfű és a zab elektromos agyi aktivitás az önkéntesek. Eur.J Med Res 9-29-200; 9 (9): 423-431.

Dorn, C., Bataille, F., Gaebele, E., Heilmann, J., és Hellerbrand, C. Xanthohumol etetés nem károsítja szervi funkció és a homoeostasis egerekben. Food Chem Toxicol. 201; 48 (7): 1890-1897.

Dorn, C., Kraus, B., Motyl, M., Weiss, TS, Gehrig, M., Scholmerich, J., Heilmann, J., és Hellerbrand, C. Xanthohumol, egy chalcon komlóból származó, gátolja a máj gyulladás és fibrózis. Mol Nutr Food Res 201; 54 Suppl 2: S205-S213.

Dorn, C., Weiss, T. S., Heilmann, J., és Hellerbrand, C. Xanthohumol, egy prenilált kalkon komlóból származó, gátolja a proliferációt, migrációt és az interleukin-8 expresszióját hepatocelluláris karcinóma sejtek. Int J Oncol. 201; 36 (2): 435-441.

Dumas, ER, Michaud, AE, Bergeron, C., Lafrance, JL, Mortillo, S., és Gafner, S. dezodor hatásai szuperkritikus komlókivonatból: Antibakteriális aktivitás ellen a Corynebacterium xerosis és a Staphylococcus epidermidis és hatékonysági tesztelése komló / cink-ricinoleát stick emberben az érzékszervi értékelését hónalji szagtalanító. J Cosmet.Dermatol 200; 8 (3): 197-204.

Duncan K. L. Hare, W. R., és Buck, W. B. Malignus hyperthermia-szerű reakció másodlagos elfogyasztása komló öt kutya. J Am Vet Med Assoc 1-1-199; 210 (1): 51-54.

Erkkola, R., Vervarcke, S., Vansteelandt, S., Rompotti, P., De, Keukeleire D. és HEYERICK, A. Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos, keresztezett kísérleti tanulmány elkészítését az szabványosított komlókivonatra enyhítésére menopauzális kellemetlenségeket. Phytomedicine. 201; 17 (6): 389-396.

Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság. Meglévő módosítása MRL acekinocilnak komló. EFSA Journal 201; 8 (12)

Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság. Az EFSA indokolással ellátott: módosítása a jelenlegi MRL mandipropamid komló. EFSA Journal 201; 9 (2)

Fenselau, C. és Taialay P. Van ösztrogén aktivitást komló? Élelmiszer Cosmet.Toxicol. 197; 11 (4): 597-602.

Flesar, J., Havlik, J., Kloucek, P., Rada, V., Titera, D., Bednar, M., Stropnicky, M., és Kokoška, ​​L. in vitro növekedését gátló hatását a növényi eredetű kivonatok és vegyületek ellen Paenibacillus lárvái és akut orális toxicitását felnőtt mézelő méhek. Vet.Microbiol. 9-28-201; 145 (1-2): 129-133.

Foster, B. C., Arnason, J. T., Salim A., Tam, T. W., Liu, R., Mao, J., és Desjardins, S. összehasonlító vizsgálata a komló-tartalmú termékek humán citokróm P450 által mediált metabolizmus. J Agric Food Chem 5-11-201; 59 (9): 5159-5163.

Foster, B. C., Kearns, N., Arnason, J. T., Salim A., Ogrodowczyk, C. és Desjardins, S. összehasonlító vizsgálata hop-tartalmú termékek humán citokróm P450 által mediált metabolizmusát. J Agric Food Chem 6-10-200; 57 (11): 5100-5105.

Franco, L., Sanchez, C., Bravo, R., Rodriguez, A. B., Barriga, C., Romero, E., és Cubero J. nyugtató hatása az alkoholmentes sör egészséges női ápolók. PLoS.One. 201; 7 (7): e37290.

Gao, X., Deeb, D., Liu, Y., Gautam, S., Dulchavsky, SA, és Gautam, SC immunmoduláló aktivitását xanthohumol: gátlás a T-sejt proliferáció, sejt által közvetített citotoxicitás és Th1 citokin termelést keresztül elnyomása NF-kappaB. Immunopharmacol.Immunotoxicol. 200; 31 (3): 477-484.

Gerhard, U., Linnenbrink, N., Georghiadou, C. és Hobi, V. Vigilanzmindernde Effekte zweier pflazlicher Schlafmittel (Effects két növényi alapú alvás jogorvoslatok éberség). Schweiz.Rundsch.Med.Prax. 4-9-199; 85 (15): 473-481.

Godnic-CVaR, J., Zuskin, E., Mustajbegovic, J., Schachter, E. N., Kanceljak, B., Macan, J., Ilic, Z., és Ebling, Z. légzőszervi és immunológiai megállapítások a söripari munkások. Am J Ind Med 199; 35 (1): 68-75.

Gora, A., Skorska, C., Sitkowska, J., Pražmo, Z., Krysinska-Traczyk, E., Urbanowicz, B., és Dutkiewicz J. expozíciója hop termelők bioaeroszol. Ann.Agric.Environ.Med 200; 11 (1): 129-138.

Gross-Steinmeyer, K. és Eaton, D. L. diétás moduláció a biológiai átalakulásának és genotoxicitási aflatoxin B (1). Toxikológia 9-28-201; 299 (2-3): 69-79.

Hall, A. J., Babish, J. G., Darland, G. K., Carroll, B. J., Konda, V. R., Lerman, R. H., Bland, J. S., és a Tripp, M. L. biztonsági, hatékonysági és gyulladáscsökkentő aktivitása Rho ISO-alfa-savakat komlóból. Növénykémiai 200; 69 (7): 1534-1547.

Jancsi R, R Wohlfart, és Schmidt H. nyugtató-altató elvét komló. 3. Kommunikáció: tartalmát 2-metil-3-butén-2-ol, a komló és komló készítmények. Planta Med 198; 45: 224-228.

Hansel, R., Wohlfart, R., és lócsiszár, H. [nyugtató-altató vegyületek kilégzés komló, II]. Z. Naturforsch. [C.] 198; 35 (11-12): 1096-1097.

Hartkorn, A., Hoffmann, F., Ajamieh, H., Vogel, S., Heilmann, J., Gerbes, AL, Vollmar, AM és Zahler, S. antioxidáns hatása xanthohumol és funkcionális hatása a máj ischaemia-reperfusio sérülés. J Nat Prod 200; 72 (10): 1741-1747.

HEYERICK, A., Vervarcke, S., Depypere, H., Bracke, M., és De Keukeleire, D. első prospektív, randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban a használata szabványosított komlókivonatra enyhítésére klimaxos kellemetlenségeket. Maturitas 5-20-200; 54 (2): 164-175.

Holick, MF, Lamb, JJ, Lerman, RH, Konda, VR, Darland, G., Minich, DM, Desai, A., Chen, TC, Austin, M., Kornberg, J., Chang, JL, hszi, A., Bland, JS, és Tripp, ML Hop rho iso-alfa-savakat, berberin, D3-vitamin, valamint a K1-vitamin kedvezően befolyásolja a biomarkerek a csontanyagcsere posztmenopauzában egy 14-hetes vizsgálatban. J Bone Miner.Metab 201; 28 (3): 342-350.

In: Bradley PR. Brit Herbal Compendium. Bournemouth, Dorset, Egyesült Királyság: British Herbal Medicine EGYESÜLETE; 1992.

Izzo, G., Soder, O., és Svechnikov, K. A prenylflavonoid fitoösztrogének 8-Prenylnaringenin és isoxanthohumol diferentially elnyomja steroidogenesis patkány Leydig sejtek egyedfejlődés. J Appl.Toxicol. 11-9-201;

Jakovljevic, V., Popovic, M., Raskovic, A., Sabo, A., és Vasic, R. hatása aroma és magnum komlókivonatokat és paracetamol antioxidáns májparaméterek egerekben. Eur J Drug Metab Pharmacokinet. 200; 33 (4): 205-209.

Jakovljevic, V., Popovic, M., Raskovic, A., Sabo, A., Horvat, O., Mitic, R., és Vasic, R. hatása aroma és magnum komlókivonatokat és paracetamol antioxidáns májparaméterek egerekben . Eur J Drug Metab Pharmacokinet. 200; 34 (1): 37-41.

Jirasko, R., Holcapek, M., Vrublova, E., Ulrichova, J., és Simanek, V. azonosítása új fázis II metabolitjai xanthohumol patkány in vivo biotranszformációját komlókivonatok alkalmazásával HPLC elektrospray ionizációs tandem tömegspektrometria. J Chromatogr.A 6-18-201; 1217 (25): 4100-4108.

Jones, JL, Fernandez, ML, McIntosh, MS, Najm, W., Calle, MC, Kalynych, C., Vukich, C., Barona, J., Ackermann, D., Kim, JE, Kumar, V., Lott, M., Volek, JS, és Lerman, RH a mediterrán stílusú alacsony glikémiás terhelés étrend javítja változók a metabolikus szindróma a nők, és hozzáadunk egy phytochemical gazdag orvosi élelmiszer javítja ellátások lipoprotein anyagcsere. J Clin Lipidol. 201; 5 (3): 188-196.

Kermanshahi, R. K, Esfahani, B. N, Serkani, J. E, Asghari, G. R, és Babaie, A. A. P. A tanulmány a baktériumellenes hatását Humulus lupulus néhány Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok. Journal of Gyógynövények 200; 8 (30): 92-97.

Kligler, B., Homel, P., Blank, AE, Kenney, J., Levenson, H., és Merrell, W. randomizált vizsgálat hatását egy integratív orvoslás megközelítése asztma kezelésének felnőtteknél a betegséggel összefüggő életminőség és a pulmonális funkciót. Altern.Ther.Health Med. 201; 17 (1): 10-15.

Koetter, U és Biendl, M. komló. HerbalGram 201; (87): 44-57.

Komarek, M, Balík, J, Chrastný, V, Száková J. FORGALMAZÁSA ÉS frakcionálása RÉZ szennyezett HOP FIELD talajokon. Fresenius Környezetvédelmi Bulletin 200; 18 (7b): 1319-1323.

Konda, V. R., Desai, A., Darland, G., Bland, J. S. és Tripp, M. L. Rho iso-alfa-savakat komlóból gátolja a GSK-3 / NF-kappaB útvonal, és csökkenti a gyulladásos markerek járó csont és porc pusztulása. J Inflamm. (Lond) 200; 06:26.

Kornysova, O., Stanius, Z., Obelevicius, K., Ragazinskiene, O., Skrzydlewska, E., és Maruska, A. kapilláris zóna elektroforézis módszer meghatározására keserű (alfa- és béta) savak komló (Humulus lupulus L.) kúp kivonatok. Adv.Med Sci 200; 54 (1): 41-46.

Lamb, JJ, Holick, MF, Lerman, RH, Konda, VR, Minich, DM, Desai, A., Chen, TC, Austin, M., Kornberg, J., Chang, JL, hszi, A., Bland, JS, és Tripp, ML táplálékának kiegészítésére hop Rho iso-alfa-savakat, berberin, a D-vitamin (3), és K-vitamin (1) termel kedvező csont biomarker profilt támogatja az egészséges csontanyagcsere posztmenopauzális nők metabolikus szindróma. Nutr Res 201; 31 (5): 347-355.

Langezaal, C. R., Chandra, A., és Scheffer, J. J. antimikrobiális szűrés illóolajok és kivonatok néhány Humulus lupulus L. fajták. Pharm Weekbl Sci 12-11-199; 14 (6): 353-356.

Lee KM, Jung JS, Song DK, és mtsai. Hatásai Humulus lupulus kivonat a központi idegrendszerre egerekben. Planta Med 199; 59 (Suppl): A691.

Lee, IS, Lim, J., Gal, J., Kang, JC, Kim, HJ, Kang, BY és Choi, HJ Gyulladásgátló aktivitás xanthohumol magában hem-oxigenáz-1 indukció keresztül Nrf2-are jelátviteli mikroglia BV2 sejtekben. Neurochem.Int 201; 58 (2): 153-160.

Lerman, RH, Minich, DM, Darland, G., Bárány, JJ, Chang, JL, hszi, A., Bland, JS, és Tripp, ML tárgyai emelkedett LDL-koleszterin és a metabolikus szindróma előnyös kiegészítés szójafehérje, fitoszterolok , komló rho iso-alfa-savakat, és akác nilotica proanthocyanidins. J Clin Lipidol. 201; 4 (1): 59-68.

Lopez-Jaén, AB, Codoñer-Franch, P, Martínez-Álvarez, JR, Villarino-Marín, A és Valls-Bellas, V. hatása az egészségre alkoholmentes sör és a hop-kiegészítés egy csoport apácák egy zárt sorrend. Proceedings of Nutrition Society 201; 69 (OCE3): 26.

Lupinacci, E., Meijerink, J., Vincken, JP, Gabriele, B., Gruppen, H., és WITKAMP, RF Xanthohumol származó komló (Humulus lupulus L.) egy hatékony inhibitora a monocita kemoattraktáns protein-1 és a tumor nekrózis faktor-alfa felszabadulását LPS stimulált RAW 264.7 egér makrofágok és U937 humán monociták. J Agric Food Chem 8-26-200; 57 (16): 7274-7281.

Magalhaes, PJ, Vieira, JS, Gonçalves, LM, Pacheco, JG, Guido, LF, és Barros, AA izolálása fenolvegyületek komlókivonatok felhasználásával polivinil-polipirrolidon: jellemzése HPLC-diódasoros detektálással-elektrospray tandem tömegspektrometria . J Chromatogr.A 5-7-201; 1217 (19): 3258-3268.

Mannering, G. J. és Shoeman, J. A. Murine citokróm P4503A indukálja 2-metil-3-butén-2-ol, 3-metil-1-pentin-3-olt (meparfynol), és terc-amil-alkohol. Xenobiotica 199; 26 (5): 487-493.

Mannering, G. J., Shoeman, J. A., és Deloria, L. B. azonosítása Az antibiotikum komló komponens, colupulone, indukálja a máj citokróm P-4503A az egér. Drug Metab Cserhet 199; 20 (2): 142-147.

Mannering, G. J., Shoeman, J. A., és Shoeman, D. W. hatásai colupulone, alkatrész komló és sörélesztő, és a króm a glükóz tolerancia és a máj citokróm P450 nem cukorbeteg, spontán diabéteszes egerekben. Biochem Biophys Res Commun 5-16-199; 200 (3): 1455-1462.

Marinova, G és Batchvarov, V. Hop és a sör polifenolok és egészséges. Tudományos Művek, a University of Food Technologies – Plovdiv 200; 56 (1): 162-168.

Minich, DM, Lerman, RH, Darland, G., Babish, JG, Pacioretty, LM, Bland, JS, és Tripp, ML-hop és akác Fitokemikáliák Csökkent Lipotoxicity 3T3-L1 zsírsejtek, db / db egerek, és egyének Metabolikus Szindróma. J Nutr Metab 201; 2010

Miranda, CL, Yang, YH, Henderson, MC, Stevens, JF, Santana-Rios, G., Deinzer, ML, és Bühler, DR Prenylflavonoids komlóból gátolják a metabolikus aktiválása a rákkeltő heterociklusos amin 2-amino-3-metil-imidazo [4, 5- f] kinolin, által közvetített cDNS-expresszált humán CYP1A2. Drug Metab Cserhet 200; 28 (11): 1297-1302.

Morali, G., Polatti, F., Metelitsa, EN, Mascarucci, P., Magnani, P., és Marre, GB nyílt, nem kontrollált klinikai vizsgálatok, hogy értékelje a hatásosságát és biztonságosságát egy orvosi eszköz formájában gél helyileg intravaginálisan alkalmazható posztmenopauzális nők nemi sorvadás. Arzneimittelforschung 200; 56 (3): 230-238.

Moreira, M. M., Carvalho, A. M., Valente, I. M., Gonçalves, L. M., Rodrigues, J. A., Barros, A. A., és Guido, L. F. újszerű alkalmazását négyszöghullámú adszorpciós-stripping voltammetriás meghatározására xanthohumol a kiégett komló. J Agric Food Chem 7-27-201; 59 (14): 7654-7658.

Možný, M, Tolasz, R, Nekovar, J., Sparks, T, Trnka, M és Zalud, Z. Az éghajlatváltozás hatása a hozam és a minőség a Saaz komló a Cseh Köztársaságban. Mezőgazdasági és erdészeti meteorológia 200; 149 (07/06): 913-919.

Negrao, R., Costa, R., Duarte, D., Taveira, Gomes T., Mendanha, M., Moura, L., Vasques, L., Azevedo, I., és Soares, R. angiogenezist és gyulladás jelátviteli célpontjai sör polifenolok vaszkuláris sejtekben. J. Cell Biochem 12-1-201; 111 (5): 1270-1279.

Negri, G., Santi, D., és Tabach, R. Bitter savak zes-etanolos extraktumokat Humulus lupulus L. Cannabaceae, használják szorongásoldó. Revista Brasileira de Farmacognosia 201; 20 (6): 850-859.

Olas, B., Kolodziejczyk, J., Wachowicz, B., Jedrejek, D., Stochmal, A., és Oleszek, W. A kivonatot komlótobozokat (Humulus lupulus), mint a modulátor az oxidatív stressz a vérlemezkék. A vérlemezkék. 201; 22 (5): 345-352.

Peluso, MR, Miranda, CL, Hobbs, DJ, Proteau, RR, és Stevens, JF Xanthohumol és kapcsolódó prenilált flavonoidok gátolják a gyulladásos citokin termelést LPS-aktivált THP-1 monociták: szerkezet-hatás összefüggések és in silico kötődés myeloid differenciálódás fehérje -2 (MD-2). Planta Med 201; 76 (14): 1536-1543.

Philips, N., Samuel, M., Arena, R., Chen, YJ, Conte, J., Natarajan, P., Haas, G., és Gonzalez, S. közvetlen gátlása elasztáz és matrixmetalloproteinases és stimulálása bioszintézisének fibrilláris kollagének, elasztin, és fibrillins által xanthohumol. J Cosmet.Sci 201; 61 (2): 125-132.

Possemiers, S., Bolca, S., Grootaert, C., HEYERICK, A., Decroos, K., Dhooge, W., De, Keukeleire D., rabot, S., Verstraete W., és Van De Wiele T. a prenylflavonoid isoxanthohumol komlóból (Humulus lupulus L.) aktiválva a potens fitoösztrogén 8-Prenylnaringenin in vitro és az emberi belekben. J Nutr 200; 136 (7): 1862-1867.

Radovic, B., Hussong, R., Gerhauser, C., Meinl, W., Frank, N., Becker, H., és Kohrle J. Xanthohumol, egy prenilált kalkon komlóból modulálja hepatikus részt vevő gének expresszióját a pajzsmirigyhormon eloszlás és az anyagcserét. Mol Nutr Food Res 201; 54 Suppl 2: S225-S235.

Ross, S. M. Alvászavarok: egyetlen dózis beadása macskagyökér / komló folyadék kivonat (dormeasan) megállapítják, hogy hatékonyan javítja az alvást. Holist.Nurs Pract 200; 23 (4): 253-256.

Salter, S. és Brownie, S. kezelése elsődleges álmatlanság – a hatékonyságát a macskagyökér és a komló. Aust.Fam.Physician 201; 39 (6): 433-437.

Samojlov, Y. K., Lemza, V. D, Buchkov, P. P, és Loban, L. L. biológiai védelme hop-növény. Progress in Növényvédelmi 201; 50 (4): 2013-2016.

Schellenberg, R. Sauer, S., Abourashed, E. A., Koetter U. és Brattstrom, A. A fix kombináció a macskagyökér és a komló (Ze91019) keresztül hat a központi adenozin mechanizmus. Planta Med 200; 70 (7): 594-597.

Schiller, H., Forster, A., Vonhoff, C., Hegger, M., Biller, A., és Winterhoff, H. nyugtató hatása Humulus lupulus L. kivonatok. Phytomedicine. 200; 13 (8): 535-541.

Shapouri, R és Rahnema, M. Értékelés antimikrobiális hatását a komló kivonatok intramacrophages Brucella abortus és B. melitensis. Jundishapur Journal of Microbiology 201; 4 (Suppl 1): S51-S58.

Shen, C., Geornaras, I., Kendall, P. A. és Sofos, J. N. vezérlése Listeria monocytogenes a virsli mártással komló béta savak megoldásokat. J Food Prot. 200; 72 (4): 702-706.

Shou, C., Li, J., és Liu, Z. kiegészítő és alternatív gyógyászatban a klimaxos tünetek. Chin J Integr Med 201; 17 (12): 883-888.

Simpson, W. J. és Smith, A. R. befolyásoló tényezők antibakteriális aktivitását hop vegyületek és ezek származékai. J Appl Bacteriol. 199; 72 (4): 327-334.

Skorska, C., Mackiewicz, B., Gora, A., Golec, M., és Dutkiewicz J. egészségre kifejtett hatásait inhalációs expozíció szerves por komló gazdák. Ann.Univ Mariae.Curie Sklodowska [Med] 200; 58 (1): 459-465.

Stevens, J. F. és oldal, J. E. Xanthohumol és kapcsolódó prenylflavonoids komlóból és a sör: a jó egészség! Növénykémiai 200; 65 (10): 1317-1330.

Stevens, J. F., Miranda, C. L., Frei, B., és Bühler, D. R. gátlása peroxinitrit-mediált LDL oxidációt prenilezett flavonoidok: az alfa, béta-telítetlen keto-funkcionalitást 2′-Hidroxikalkonok, mint egy új antioxidáns farmakofor. Chem Res Toxicol 200; 16 (10): 1277-1286.

Stocker HR. Nyugtató und hypnogene Wirkung des Hopfens. Schweizerische Brauerei-Rundschau 196; 78 (4): 80-89.

Stracke, D., Schulz, T., és Prehm, P. gátlók hialuronánt export komlóból megakadályozzák osteoarthritikus reakciókat. Mol Nutr Food Res 201; 55 (3): 485-494.

Strathmann, J., Klimo, K., Sauer, S. W., Okun, J. G., Prehn, J. H. és Gerhauser, C. Xanthohumol-indukált tranziens szuperoxid anion gyök képződés beindítja a rákos sejtek apoptózis útján mitokondrium-közvetített mechanizmus. FASEB J 201; 24 (8): 2938-2950.

Swanston-Flatt, S. K., Day, C., Flatt, P. R., Gould, B. J., és Bailey, C. J. glikémiás hatásait hagyományos európai növényi kezelések a cukorbetegség. Tanulmányok normál és streptozotocin diabéteszes egerekben. Diabetes Res 198; 10 (2): 69-73.

Takano, N., Inokuchi, Y., és Kurachi, M. [Effects etanol kivonatok növényi gyógyszerek dermatitisz atópiás dermatitis egérmodellben]. Yakugaku Zasshi 201; 131 (4): 581-586.

Takoi, K., Degueil, M., Shinkaruk, S., Thibon, C., Maeda, K., Ito, K., Bennetau, B., DUBOURDIEU, D., és Tominaga, T. azonosítása és tulajdonságai az új illékony tiolok származó komló (Humulus luplus L.) fajta Nelson Sauvin (tőr). J Agric Food Chem 3-25-200; 57 (6): 2493-2502.

Tamasdan S, Cristea E és Mihele D. Action után a gyomorsav szekrécióját Robiniae flores, Chamomilae Flores és Strobuli lupuli kivonatok. Farmacia 198; 29: 71-75.

van Hunsel, F. P. és Kampschoer, P. [Postmenopauzális vérzés és étrend-kiegészítők: egy lehetséges ok-okozati összefüggés hop- és a szója tartalmú készítmények]. Ned.Tijdschr.Geneeskd. 201; 156 (41): A5095.

Van, Cleemput M., Cattoor, K., De, Bosscher K., Haegeman, G., De, Keukeleire D. és HEYERICK, A. komló (Humulus lupulus) alapú keserű savak multipotens bioaktív vegyületek. J Nat Prod 200; 72 (6): 1220-1230.

Van, Cleemput M., HEYERICK, A., Libert, C., Swerts, K., Philippe, J., De, Keukeleire D., Haegeman, G., és De, Bosscher K. Hop keserű savak hatékonyan blokkolja a gyulladást független a GRalpha, PPARalfa, vagy PPARgamma. Mol Nutr Food Res 200; 53 (9): 1143-1155.

Vonderheid-Guth, B., TODOROVA, A., Brattstrom, A., és Dimpfel, W. Farmakodinámiás hatások macskagyökér és a komló kivonatot kombináció (Ze 91019) a mennyiségi-topográfiai EEG egészséges önkéntesekben. Eur J Med Res 4-19-200; 5 (4): 139-144.

Wang, G. és Dixon, R. A. Heterodimer geranil (geranil) difoszfát szintázának komló (Humulus lupulus) és az evolúció monoterpén bioszintézis. Proc Nati Acad Sci U S A 6-16-200; 106 (24): 9914-9919.

Wang, Y. J., Dou, J., Cross, K. P., és Valerio, L. G., Jr. Computational elemzés májkárosító biztonsági jelek összetevőket tartalmazza növényi kivonatok széles körben használják a nők az Egyesült Államokban kezelésére klimaxos tünetek. Regul.Toxicol.Pharmacol. 201; 59 (1): 111-124.

Weeks, B. S. készítmények étrend-kiegészítők és gyógynövény kivonatok relaxációs és nyugtató hatás: Relarian. Med Sci Monit. 200; 15 (11): RA256-RA262.

Wohlfart, R., Hansel, R., és Schmidt, H. [A nyugtató-altató hatását komló. 4. Kommunikáció: farmakológia a HOP anyag 2-metil-3-butén-2-ol]. Planta Med 198; 48 (2): 120-123.

Wohlfart, R., Wurm, G., Hansel, R., és Schmidt, H. [kimutatása nyugtató-altató hatóanyaga komló. 5. Lebomlás keserű savakkal 2-metil-3-butén-2-ol, egy hop tevő nyugtató-altató aktivitást]. Arch.Pharm. (Weinheim) 198; 316 (2): 132-137.

Yadav, V. R., Prasad, S., Sung, B., és Aggarwal, B. B. A szerepe a kalkonok elnyomása NF-kappaB-mediált gyulladás és a rák. Int Immunopharmacol. 201; 11 (3): 295-309.

Yajima H., Ikeshima, E., Shiraki M., Kanaya, T., Fujiwara, D., Odai, H., Tsuboyama-Kasaoka, N., Ezaki, O., Oikawa S. és Kondo, K. Isohumulones, keserű savak komlóból származó, akkor aktiváljuk peroxiszóma proliferátor-aktivált receptor alfa és gamma és csökkenti az inzulinrezisztenciát. J Biol Chem 8-6-200; 279 (32): 33.456-33.462.

Yamaguchi, N., Satoh-Yamaguchi, K., és Ono, M. in vitro kiértékelését antibakteriális, anticollagenase, és antioxidáns aktivitása komló komponensek (Humulus lupulus) címzési acne vulgaris. Phytomedicine. 200; 16 (4): 369-376.

Yasukawa, K., Takeuchi, M., és Takido, M. Humulon, keserű a hop, gátolja a tumor promóciós 12-O- tetradekanoil-forbol-13-acetát A kétlépéses karcinogenezis egér bőrön. Onkológiai 199; 52 (2): 156-158.

Zanoli, P., Zavatti, M., Rivasi, M., Benelli, A., Avallone, R., és Baraldi, M. Kísérleti bizonyíték a nemi vágyat csökkentő aktivitás Humulus lupulus L. naiv hím patkányokban. J Ethnopharmacol. 8-17-200; 125 (1): 36-40.

Zenisek A és Bednar IJ. Hozzájárulása az azonosító az ösztrogén aktivitását a komló. Am Perfumer Arom 196; 75:61.

Zhang, N., Liu, Z., Han, Q., Chen, J., és az LV, Y. Xanthohumol fokozza antivirális hatása az interferon alfa-2b ellen szarvasmarha vírusos hasmenés vírus, egy helyettesítő a hepatitis C-vírus. Phytomedicine. 201; 17 (5): 310-316.

Colgate EK, Miranda CL, Stevens JF, et al. Xanthohumol egy prenylflavonoid komlóból származó apoptózist indukál és gátolja az NF-kappaB aktiváció prosztata hámsejtek. Cancer Lett 200; 246: 201-9.

Dixon-Shanies D, Shaikh N. növekedés-gátlás humán emlőrák sejtek által gyógynövények és fitoösztrogének. Oncol Rep 199; 6: 1383-7 ..

Eagon PK, Elm MS, Hunter DS, et al. Gyógynövények: modulációs ösztrogén fellépés. Era of Hope MTG, Osztály defens; Breast Cancer Res Prog, Atlanta, GA 200; Június 08-11.

Elektronikus Code of Federal Regulations. Cím 21. rész 182 – anyagok általánosan biztonságosnak. Elérhető: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

Henderson MC, Miranda CL, Stevens JF, et al. In vitro gátlása humán P450 enzimeket prenilezett flavonoidok komlóból Humulus lupulus. Xenobiotica 200; 30: 235-51 ..

Leathwood PD, Chauffard F, Heck E, Munoz-Box R. vizes kivonata macskagyökér gyökér (macskagyökér) javítja az alvás minőségét az emberben. Pharmacol Biochem Behav 198; 17: 65-71.

Liu J, Burdette JE, Xu, H et al. Értékelése ösztrogén aktivitás növényi kivonatok potenciális kezelésére menopauzás tünetek. J Agric Food Chem 200; 49: 2472-9 ..

Lukaczer D, Darland G, Tripp M, et al. Egy kísérleti vizsgálatban értékelték Meta050, egy szabadalmaztatott kombinációja csökkentette iso-alfa-savakat, rozmaring kivonatot és oleanolic sav betegeknél arthritis és a fibromyalgia. Phytother Res 200; 19 (10): 864-9.

Milligan SR, Kalita JC, HEYERICK A, et al. Azonosítása egy erős fitoösztrogén komló (Humulus lupulus L.) és a sör. J Clin Endocrinol Metab 199; 84: 2249-52 ..

Milligan SR, Kalita JC, Pocock V, et al. Az endokrin tevékenységének 8-Prenylnaringenin és kapcsolódó komló (Humulus lupulus L.) flavonoidokat tartalmaz. J Clin Endocrinol Metab 200; 85: 4912-5 ..

Miranda CL, Stevens JF, Helmrich A, et al. Antiproliferatív és citotoxikus hatásait a prenilált flavonoidok komlóból (Humulus lupulus) humán rákos sejtvonalakban. Food Chem Toxicol 199; 37: 271-85 ..

Monteiro R, Becker H, Azevedo I. Calhau C. hatása komló (Humulus lupulus L.) flavonoid az aromatáz (ösztrogén-szintetáz) aktivitását. Agric Food Chem 200; 54: 2938-43.

Morin CM, Koetter U, Bastien C, et al. Valerian-komló kombináció és difenhidraminnal kezelésére álmatlanság: Egy randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatban. Alvó 200; 28: 1465-1471.

Müller-Limmroth W, Ehrenstein W. [Kísérleti vizsgálatok hatásainak Seda-Kneipp az alvás az alvás zavart alá; következmények kezelésére különböző alvászavarok (szerző transl)]. Med Klin. 1977 június 2; 72: 1119-1125.

Nozawa H. Xanthohumol, kalkongyűrű sörtől komló (Humulus lupulus L.), a ligandum a farnesoid X receptor és javítja a lipid és glükóz anyagcsere KK-A (y) egerekben. Biochem Biophys Res Commun 200; 336: 754-61.

Overk CR, Yao P, Chadwick LR, et al. Összehasonlítása in vitro ösztrogén vegyületek aktivitása komlóból (Humulus lupulus) és a vörös lóhere (Trifolium pratense). J Agric Food Chem 200; 53: 6246-53.

Schmitz M, Jäckel M. [Összehasonlító vizsgálat értékelésére életminőségét betegek exogén alvászavarok (átmeneti elalvási és alvási megszakítás zavarok) kezeltük komló-valarian készítmény és egy benzodiazepin hatóanyag]. Wien Med Wochenschr. 199; 148: 291-8.

V J. Reggel / este klimax képlet enyhíti a klimaxos tünetek: a kísérleti tanulmány. J Altern kiegészítő Med 200; 9: 403-9.

Zava DT, Dollbaum CM, Blen M. ösztrogén és progeszteron biológiai aktivitással élelmiszerek, gyógynövények, és a fűszereket. Soc Exp Biol Med 199; 217: 369-78.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió