krill olaj felhasználása, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Aceite de Krill Sav Docosahexaénoïque, savakkal Gras omega 3, savakkal Gras N-3, savakkal Gras Polyinsaturés, savakkal Gras W3, Antarktisz Krill Oil, concentré de PROTEINES Marines, DHA, dokozahexánsav, EPA, Euphausia Superba olaj, Euphausiacé, Eu. .; Lásd az összes nevet Aceite de Krill Sav Docosahexaénoïque, savakkal Gras omega 3, savakkal Gras N-3, savakkal Gras Polyinsaturés, savakkal Gras W3, Antarktisz Krill Oil, concentré de PROTEINES Marines, DHA, dokozahexánsav, EPA, Euphausia Superba olaj, Euphausiacé , Euphausiids olaj, Huile d ‘Euphausia superba Huile de Krill, Huile de Krill Antarctique, Huile d’omega 3, Marine fehérje koncentrátum, n-3 zsírsavak, az omega 3, omega-3 zsírsavak, az omega-3, omega-3 Omega-3 zsírsavak, az omega-3 olaj, többszörösen telítetlen zsírsavak, W-3 zsírsavak; elrejtése nevek

Krill olaj olaj egy apró, garnélarák-szerű állat. Sziláscetek, manta, és cetcápákat enni elsősorban krill. Norvég, a “krill” azt jelenti: “bálna étel.” Az emberek kivonat az olaj krill, tegyük kapszulák, és használja az orvostudomány. Néhány márkanév krill olajtermékek azt mutatják, hogy az általuk használt antarktiszi krill. Ez általában utal a faj krill nevű Euphausia superba; Krill olajat használnak a szívbetegségek, magas a vérben található bizonyos zsírok (trigliceridek), magas koleszterinszint, magas vérnyomás, stroke, a rák, az osteoarthritis, a depresszió, menstruáció előtti szindróma (PMS), és fájdalmas menstruációs periódusok.

Krill olaj tartalmaz zsírsavakat hasonló halolaj. Ezek a zsírok úgy gondolják, hogy jótékony zsírok, amelyek csökkentik a duzzadást, a koleszterinszint csökkentésére, és hogy a vérlemezkék kevésbé ragadós. Amikor a vérlemezkék kevésbé ragadósak kevésbé valószínű, hogy formában vérrögök.

Elegendő bizonyíték fo; Magas koleszterin. Olyan kutatások azt mutatják, hogy a vevő 1-1,5 gramm adott krill olaj termék (Neptune Krill Oil, Neptune Technologies & Bioresources, Inc) napi csökkenti az összkoleszterin és a “rossz” alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin és növeli a “jó” high sűrűségű lipoprotein (HDL) koleszterin betegekben magas koleszterinszint. Nagyobb adagok 2-3 gramm napi is úgy tűnik, hogy szignifikánsan csökkentik a triglicerid, egy másik típusú vér zsír; Osteoarthritis. Korai kutatások azt mutatják, hogy a vevő 300 mg adott krill olaj termék napi csökkenti a fájdalmat és merevséget emberek osteoarthritis; A premenstruációs szindróma (PMS). Korai kutatások azt mutatják, hogy a vevő egy bizonyos krill olaj termék csökkentheti a PMS tüneteit; Rheumatoid arthritis. Korai kutatások azt mutatják, hogy a vevő 300 mg adott krill olaj termék napi csökkenti a fájdalmat és merevséget emberek rheumatoid arthritis; Magas vérnyomás; Agyvérzés; Rák; Depresszió; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát krill olaj e célra.

Krill olaj valószínűleg biztonságos a legtöbb felnőtt megfelelően alkalmazva egy rövid ideig (maximum három hónap). Kutatás a krill olaj nem megfelelően értékelte a biztonság vagy a lehetséges mellékhatásokat. Azonban valószínű, hogy krill olaj okozhat néhány hasonló mellékhatásokat a halolaj, mint a rossz lehelet, gyomorégés, hal íze, gyomorpanaszok, hányinger, és laza széklet; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Nem tudunk eleget használata krill olajat a terhesség és a szoptatás alatt. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Seafood allergia: Vannak emberek, akik allergiásak a tenger gyümölcsei is lehet allergiás a krill olaj-kiegészítők. Nincs megbízható információ arra, hogy mennyire valószínű az emberek, tenger gyümölcsei allergia, hogy allergiás reakció krill olajat, de addig, amíg több ismert, ne használja krill olaj vagy használja óvatosan, ha van egy tenger gyümölcsei allergia; Műtét: Mivel krill olaj lassítja a véralvadást, aggodalomra ad okot, hogy növelheti a vérzés kockázatát műtét alatt és után. Hagyja abba a krill olaj legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Krill olaj lelassíthatja a véralvadást. Figyelembe krill olaj együtt gyógyszereket is lassú véralvadás növelheti az esélyét a zúzódások és vérzések; Bizonyos gyógyszerek, hogy lassú a véralvadást közé aszpirin, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, egyéb), ibuprofen (Advil, Motrin, egyéb), naproxen (Anaprox, Naprosyn, egyéb), dalteparin (Fragmin), enoxaparin (Lovenox) , heparin, warfarin (Coumadin), és mások.

Orlisztát (Xenical, Alli) használják a fogyás. Ez megakadályozza a zsírok tudnak felszívódni a bélből. Van némi aggodalom, hogy az orlistat (Xenical, Alli) azt is csökkentheti felszívódását krill olaj amikor együtt. Ennek elkerülése érdekében a lehetséges kölcsönhatást figyelembe orlistat (Xenical, Alli) és a krill olaj legalább 2 óra teljen el.

A megfelelő adag krill olajat számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok krill olajat. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Banni, S., Carta, G., Murru, E., Cordeddu, L., Giordano, E., Sirigu, AR, Berge, K., Vik, H., Maki, KC, Di, Marzo, V., és Griinari, M. Krill olaj jelentősen csökken 2 arachidonoil-glicerol plazmaszint elhízott egyénekben. Nutr Metab (Lond) 201; 8 (1): 7.

Batetta, B., Griinari, M., Carta, G., Murru, E., Ligresti, A., Cordeddu, L., Giordano, E., Sanna, F., Bisogno, T., Uda, S., COLLU, M., Bruheim, I., Di, Marzo, V., és Banni, S. endokannabinoidok közvetítheti a képességét, (n-3) zsírsavak csökkentése ektopikus zsír és a gyulladásos mediátorok elhízott Zucker patkányokban. J Nutr 200; 139 (8): 1495-1501.

Bengtson Nash, S. M., Poulsen, A. H., Kawaguchi, S., Vetter, W. és Schlabach, M. megmaradó szerves halogén szennyezőanyag terhek antarktiszi krill (Euphausia superba) a keleti Antarktisz szektor: a kiindulási vizsgálatban. Sci Összesen Environ 12-15-200; 407 (1): 304-314.

Bridges, K. M., Gigliotti, J. C, Altman, S., Jaczynski, J., és Tou, J. C meghatározása emészthetőség, szöveti lerakódás, és metabolizmusa az omega-3 zsírsav-tartalma krill fehérje koncentrátum növekvő patkányokban. J Agric.Food Chem 3-10-201; 58 (5): 2830-2837.

Chen, Y. C., Tou, J. C, és Jaczynski J. Aminosav és ásványi összetétele fehérje és más összetevők és helyreállítási hozamok egész antarktiszi krill (Euphausia superba) alkalmazásával izoelektromos szolubilizálás / csapadék. J Food Sci 200; 74 (2): H31-H39.

Cipro, C. V., Taniguchi, S., és Montone, R. C. előfordulása szerves klórvegyületek Euphausia superba és ki nem kelt tojásokat pygoscelis nemzetség pingvinek admiralitás Bay (King George-sziget, Antarktisz), és becslése biomagnifikáció tényezők. Chemosphere 201; 78 (6): 767-771.

Corsolini, S., Borghesi, N., Schiamone, A., és Focardi, S. polibrómozott difenil-éterek, poliklórozott dibenzo-dioxinok, -furánokat és -biphenyls három faj antarktiszi pingvinek. Environ Sci Pollut.Res Int 200; 14 (6): 421-429.

Gigliotti, J. C, Smith, A. L., Jaczynski, J., és Tou, J. C fogyasztása krill fehérje koncentrátum megakadályozza korai vese sérülések és nephrocalcinosis nőstény Sprague-Dawley-patkányokban. Urol.Res 201; 39 (1): 59-67.

Guerin, M., Huntley, M. E. és Olaizola, M. Haematococcus asztaxantin: alkalmazások az emberi egészség és a táplálkozás. Trends Biotechnol. 200; 21 (5): 210-216.

Hatanaka, A., Miyahara, H., Suzuki, K. I. és Sato, S. izolálása és azonosítása vérnyomáscsökkentő peptidek antarktiszi krill farok hús hidrolizátum. J Food Sci 200; 74 (4): H116-H120.

Hellgren, K. értékelése Krillase rágógumi csökkentésére ínygyulladás és dentális plakk. J Clin Dent 200; 20 (3): 99-102.

Ierna, M., Kerr, A., mérlegek, H., Berge, K., és Griinari, M. kiegészítése diéta krill olaj véd a kísérleti rheumatoid arthritis. BMC Musculoskelet.Disord. 201; 11: 136.

Kidd P. M. Krill olaj komplex: erős nutraceutical szinergiát. Összesen Health 200; 25 (4): 15.

Kidd P. M. Omega-3 DHA és EPA megismerési, viselkedés, és a hangulat: a klinikai tünetek és a strukturális-funkcionális szinergiákat sejtmembrán foszfolipid. Altern Med Rev 200; 12 (3): 207-227.

Le, Grandois J., Marchioni, E., Zhao, M., Giuffrida, F., Ennahar, S., és Bindler, F. vizsgálata természetes foszfatidil forrásból: elválasztás és azonosítás folyadékkromatográfia-electrospray ionizációs-tandem tömegspektrometria (LC-ESI-MS2) a molekuláris fajok. J Agric.Food Chem 7-22-200; 57 (14): 6014-6020.

Lee, B., Sur, B. J., Han, J. J., Shim, I., Her, S., Lee, H. J. és Hahm, D. H. Krill foszfatidil javítja a tanulás és a memória a Morris vizi labirintusban idős patkányoknál. Prog.Neuropsychopharmacol.Biol Psychiatry 8-16-201; 34 (6): 1085-1093.

Lukas, R., Gigliotti, J. C, Smith, B. J., Altman, S., és Tou, J. C fogyasztás a különböző forrásokból származó omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak által növekvő nőstény patkányok befolyásolja hosszú csonttömeg és mikroarchitektúra. Bone 201; 49 (3): 455-462.

Maki, KC, Reeves, MS, Farmer, M., Griinari, M., Berge, K., Vik, H., Hubacher, R., és Rains, TM Krill olaj kiegészítés fokozza plazmakoncentrációját eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav savak túlsúlyos és elhízott férfiak és nők. Nutr.Res. 200; 29 (9): 609-615.

McKenney, J. M. és Sica, D. szerepe vényköteles omega-3 zsírsavak a kezelés a hipertrigliceridémia. Farmakoterápia 200; 27 (5): 715-728.

Mori T. A. Az omega-3 zsírsavak és a magas vérnyomás az emberekben. Exp Pharmacol Physiol 200; 33 (9): 842-846.

Pacheco, P. H., Spisso, A., Cerutti, S., Smichowski, P., és Martinez, L. D. Nem-kromatográfiás szűrési módszer meghatározására higany faj. Alkalmazás a felügyelet a higany szintje az antarktiszi mintákban. Talanta 9-15-201; 82 (4): 1505-1510.

Piscitelli, F., Carta, G., Bisogno, T., Murru, E., Cordeddu, L., Berge, K., Tandy, S., Cohn, JS, Griinari, M., Banni, S., és di Marzo, V. hatás az étrendi krill olaj-kiegészítés a endocannabinoidome az anyagcsere megfelelő szövetekben magas zsírtartalmú táplált egerek. Nutr Metab (Lond) 201; 8 (1): 51.

Schuchardt, JP, Schneider, I., Meyer, H., Neubronner, J., von, Schacky C., és Hahn, A. beépítése az EPA és DHA a plazmába foszfolipidek válaszul különböző omega-3 zsírsav formulations– biológiai hasznosulás összehasonlító vizsgálatát halolaj vs. krill olajat. Lipidek Health Dis 201; 10: 145.

Tou, J. C, Jaczynski, J., és Chen, Y. C. Krill emberi fogyasztásra: tápértéke és a potenciális egészségügyi előnyöket. Nutr Rev 200; 65 (2): 63-77.

Winther, B., Hoem, N., Berge, K., és Reubsaet, L. megvilágítása foszfatidil összetételű krill olaj kivont Euphausia superba. Lipidek 201; 46 (1): 25-36.

Wu, Z., Jiang, G., Xiang, P., Yang, D., és Wang, N. tisztítása és jellemzése a tripszin-szerű enzimek: North Pacific krill (Euphausia Pacifica). Biotechnol.Lett 200; 30 (1): 67-72.

Yamada, H., Ueda, T., és Yano, A. Vízben oldódó kivonat Pacific Krill megakadályozza triglicerid felhalmozódása a zsírsejtekben elnyomva PPARgamma és C / EBPalpha kifejezést. PLoS.One. 201; 6 (7): e21952.

Zhu, J. J., Shi, J. H., Qian, W. B., Cai, Z. Z., és Li, D. hatásai krill olaj a szérum lipidek hiperlipidémiás patkányokban és emberi SW480 sejteket. Lipidek Health Dis 200; 07:30.

Bottino NR. Lipid összetétele két faj antarktiszi krill: Euphausia superba és E. crystallorophias. Comp Biochem Physiol B 197; 50: 479-84.

Bunea R, El Farrah K, Deutsch L. értékelése hatásainak Neptune Krill Olaj klinikai lefolyásának hyperlipidaemia. Altern Med Rev 200; 9: 420-8.

Calder PC. N-3 többszörösen telítetlen zsírsavak, gyulladás és immunitás: olajat öntött zavaros vizekben, vagy más gyanús mese? Nutr Res 200; 21: 309-41.

Connor WE. n-3 zsírsavak a hal és halolaj: csodaszer vagy csodaszer? Am J Clin Nutr 200; 7; 415-6.

Deutsch L. hatásának értékelése a Neptune Krill Oil krónikus gyulladás és ízületi tünetek. J Am Coll Nutr 200; 26: 39-48.

Dunlap WC, Fujisawa A, Yamamoto Y, et al. Notothenioid halak, krill és a fitoplankton Antarktiszról tartalmaznak E-vitamint alkotó (alfa-tocomonoenol) funkcionálisan kapcsolódó hidegvízi alkalmazkodás. Comp Biochem Physiol B Biochem Mol Biol 200; 133: 299-305.

Foran SE, Flood JG, Lewandrowski KB. Mérése higanyszintet koncentrált over-the-counter halolaj készítmények: a halolaj egészségesebb, mint a halak? Arch Pathol Lab Med 200; 127: 1603-5.

Harris WS, Miller F, Tighe AP, et al. Az omega-3 zsírsavak és a szívkoszorúér-betegség kockázatát: klinikai és mechanisztikus perspektívák. Atherosclerosis 200; 197: 12-24.

Leaf A. A reanalízis a Gissi-Prevenzione. Circulation 200; 105: 1874-5.

Melanson SF, Lewandrowski EL, Flood JG, Lewandrowski KB. Mérése organokloridok kereskedelmi over-the-counter halolaj készítmények jelentősége az étrendi és terápiás ajánlások omega-3 zsírsavak és a irodalmi áttekintés. Arch Pathol Lab Med 200; 129: 74-7.

Multicentrikus, kettős-vak, placebo-kontrollos, monoterápiás vizsgálatban az Neptune Krill olaj (NKO & # 848; a korai szakaszában az Alzheimer-kór. 2009

Sampalis F, Bunea R, Pelland MF, et al. Hatásainak értékelése a Neptune Krill Oil kezeléséről szóló premenstruációs szindróma és fájdalmas menstruáció. Altern Med Rev 200; 8: 171-9.

Tandy S, Chung RW, Wat E, et al. Diétás krill olaj pótlása csökkenti a máj steatosis, vércukorszint, és hiperkoleszterinémiájának magas zsírtartalmú táplált egerek. J Agric Food Chem 10-14-200; 57: 9339-45.

Ulven SM, Kirkhus B, Lamglait A, et al. Metabolikus hatásai krill olaj lényegében hasonlóak a halolaj, de alacsonyabb dózisban az EPA és a DHA, egészséges önkéntesekben. Lipidek 201; 46: 37-46.

Venkatraman JT, Chandrasekar B, Kim JD, Fernandes G. hatásai az n-3 és n-6 zsírsavak a tevékenységek és expresszióját hepatikus antioxidáns enzimek az autoimmun hajlamos NZBxNZW F1 egerekben. Lipidek 199; 29: 561-8.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. Therapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió