Langerhans-sejtes histiocytózis kezelés (pdqто): kezelés [] -follow-up megfontolások gyermekkorban LCH

Betegeknél diabetes insipidus és / vagy koponya elváltozások a pályára, mastoid, vagy időbeli csontok Úgy tűnik, hogy nagyobb a kockázata a Langerhans-sejtes histiocytózis (LCH) a központi idegrendszer (CNS) bevonása és LCH CNS neurodegeneratív szindróma. Ezek a betegek mágneses rezonancia (MRI) gadolínium kontraszt idején LCH diagnózis és minden 1-2 évben azt követően 10 évig kimutatására bizonyíték CNS betegség. [1] A Histiocyte Society CNS LCH Bizottság nem javasol kezelés radiológiai CNS LCH a neurodegeneratív típus, ha nincs kapcsolódó klinikai neurodegenerációig. Azonban a gondos neurológiai vizsgálatok és a megfelelő képalkotó MRI javasolt rendszeres időközönként. Agytörzsi auditoros kiváltott válaszokat kell szabályos időközönként történik, hogy meghatározza a kialakuló klinikai CNS LCH a lehető leghamarabb, mivel ez hatással lehet a kezelésre adott válasz. [2] Amikor a klinikai tünetek jelennek meg, a beavatkozás indokolt lehet. A rendelkezésre álló tanulmányok különböző formáinak terápia CNS neurodegeneráció arra utalnak, hogy a neurodegeneratív változások lehet stabilizálni vagy javítani, de csak akkor, ha a terápia kezdetén. [2] (Lásd az LCH CNS neurodegeneratív szindróma részében ezt az összefoglalót talál.) Gondos nyomon követése kockázatának kitett betegek kritikus.

Előfordulása és Mortalit; Becsült új esetek és a halálesetek hererák az Egyesült Államokban 2014-ben: [1; Új ügyek: 8820; Halál: 380; Hererák egy nagy hatékonysággal gyógyítható, általában gyógyítható a rák, hogy a leggyakrabban alakul a fiatal és középkorú férfiak. A legtöbb hererák a csírasejt daganatok. Mert kezelés tervezése, csírasejt tumorok széles körben osztják seminomák és nonseminomas mert különböző prognosztikai és kezelési algoritmusok. Betegek …

Összefoglalva, sok beteg több szervrendszert érintő betegség fog tapasztalni a hosszú távú következmények miatt mögöttes betegség és / vagy a kezelést. Endokrin és CNS következményei a leggyakoribb. Ezek a hosszú távú következmények jelentős hatással az egészségre életminőség számos betegnél. [4] [Level bizonyíték: 3iiiC] Különleges hosszú távú nyomon követés iránymutatások a kezelés után a gyermekkori rák vagy azoknál, akik kaptak kemoterápiát tettek közzé a Gyermekonkológiai Csoport és rendelkezésre állnak a saját webhelyén.

Referenciák

Ezt az információt a termelt és amelyet a Nationa; ségéről; Intézet (). Az információ ebben a témában megváltozhatott azóta ez volt írva. A legfrissebb információkért forduljon a Nationa; ségéről; Intézet az interneten keresztül honlapján: http: /; cancer.gov vagy hívja 1-800-4-rák.

 Public Information A National Cancer Institute