lorazepam felhasználása, adagolás és mellékhatásai

Mi lorazepam?

Lorazepám kezelésére használják szorongásos zavarok.

Lorazepám is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni lorazepammal ha szűk zugú glaucoma vagy súlyos izomgyengeség, vagy ha allergiás Valium vagy hasonló gyógyszert.

Fontos információ

Ne használjon lorazepam, ha terhes. Ez a gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket vagy életveszélyes elvonási tünetek egy újszülött.

Lorazepám lehet szokás-alakítás és kell használni, csak az a személy volt orvos. A helytelen viselkedést befolyásoló gyógyszer is okozhat függőséget, túladagolás, vagy halál. Lorazepám soha nem szabad közösen egy másik személy, különösen valaki, aki korábban a kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert egy biztonságos helyre, ahol mások nem kap rá.

Ne igyon alkoholt szedése lorazepam. Ez a gyógyszer növelheti az alkohol hatásait.

Ez veszélyes, hogy megvásárolja lorazepammal az interneten vagy forgalmazóktól származó az Egyesült Államokon kívül. Gyógyszerek szét internetes értékesítés tartalmazhat veszélyes összetevőket, vagy nem osztható egy engedéllyel rendelkező gyógyszertár. Az eladás és forgalmazása lorazepammal az Egyesült Államokon kívüli, nem felel meg az előírásoknak, a Food and Drug Administration (a kormány), a biztonságos alkalmazáshoz ezt a gyógyszert.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szedhet lorazepammal ha

szűk zugú glaukóma

myasthenia gravis; vagy

kórtörténetében allergiás reakció bármely benzodiazepin, például a diazepam (Valium), klórdiazepoxid, klonazepám, flurazepám, és mások.

Annak érdekében, hogy lorazepammal biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

görcsroham vagy epilepszia

vese- vagy májbetegségben szenved (különösen az alkoholos májbetegség)

asztma vagy egyéb légzési rendellenesség

nyílt zugú glaukóma

kórelőzményében depresszió vagy öngyilkossági gondolatok vagy magatartás; vagy

korábban a kábítószer vagy az alkoholfüggőség.

Ne használjon lorazepam, ha terhes. Ez a gyógyszer születési rendellenességeket okozhat. A baba is függővé válnak a kábítószer. Ez okozhat életveszélyes elvonási tünetek a baba születésük után. Született csecsemők függ szokásformáló gyógyszer orvosi kezelésre lehet szüksége hetekig. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez. Használja hatékony fogamzásgátló a terhesség megakadályozására szedésének lorazepam.

Lorazepám átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Akkor nem szoptathat használata közben ezt a gyógyszert.

Lorazepám nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 18 éves.

A nyugtató hatását lorazepammal tovább is tarthat az idősebb felnőttek. Véletlen elesések gyakori idős betegeknél, akik benzodiazepinek. Legyen óvatos, hogy ne essen, vagy baleseti sérülés szedésének lorazepam.

Vegye lorazepam pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Soha ne használja a gyógyszert nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint a kezelése a tünetek.

Lorazepám lehet szokásformáló. Soha ne ossza meg ezt a gyógyszert egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

A helytelen viselkedést befolyásoló gyógyszer is okozhat függőséget, túladagolás, vagy halál. Értékesítése vagy ad el a gyógyszert a törvény ellen.

Mérjük folyékony gyógyszert adagoló fecskendővel, vagy egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Hogyan kell venniük a lorazepam?

Lorazepám kell használni csak egy rövid időre. Ne szedje ezt a gyógyszert hosszabb ideig orvosa javasolja.

Ne hagyja abba a lorazepam hirtelen, vagy ha volna kellemetlen elvonási tünetek, beleértve a lefoglalás (görcsök). Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságosan hagyja abba a gyógyszer.

Hívja fel orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy egyre rosszabbul működnek kezelésében a szorongás tüneteit.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Lorazepám egy kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Store lorazepam tabletta szobahőmérsékleten, távol nedvességtől, hő és fény. Tárolja a folyadék formájában a gyógyszert a hűtőben.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás a lorazepam végzetes lehet. Túladagolás tünetei lehetnek szélsőséges álmosság, zavartság, izomgyengeség, egyensúly- vagy koordinációs, kábultság, és ájulás.

Ne igyon alkoholt szedése lorazepam. Ez a gyógyszer növelheti az alkohol hatásait.

Lorazepám károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Gépjárművet vezetnie vagy gépeket, amíg tudod, hogy ez a gyógyszer milyen hatással lesz rád. Szédülés vagy súlyos álmosság okozhat esések vagy egyéb balesetek.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció lorazepammal: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

súlyos álmosság

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

öngyilkossági gondolatok, vagy fáj magad

Mi történik, ha túladagolás?

szokatlan változások a hangulat vagy viselkedés

zavar, agresszió, hallucináció

Mit kell elkerülni véve lorazepam?

rosszabb alvászavar

Hirtelen nyugtalan érzés vagy izgatottság

izomgyengeség, petyhüdt szemhéj, nyelési

Lorazepám mellékhatások

látászavarok; vagy

felső hasi fájdalom, sötét vizelet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Gyakori lorazepam mellékhatás lehet

szédülés, álmosság

gyengeség

elkent beszéd, az egyensúly hiánya vagy koordinációs

memória problémák; vagy

érzés bizonytalan.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Mondja el orvosának, ha bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatása. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos adagja felnőtteknek lorazepám szorongás

tabletták; Kezdő dózis: 2-3 mg orálisan naponta beadott 2-3-szor naponta; Fenntartó adag: 1-2 mg orálisan 2-3-szor egy nap; A parenterális; IV: összesen 2 mg, illetve 0,044 mg / kg, amelyik kisebb; Hozzászólások; -A Napi dózis változhat 1-10 mg naponta .; -A Dózist fokozatosan kell növelni, ha szükséges, hogy segítse a káros hatások elkerülése .; -Ha Nagyobb adag javallt, az esti adagot növelni kell, mielőtt a nappali dózisok .; Felhasználás: kezelése szorongásos zavarok vagy a rövid távú enyhítésére a tünetek a szorongás vagy a társuló szorongás depressziós tünetek

Szokásos felnőtt dózis anesztézia

IM: 0,05 mg / kg, legfeljebb 4 mg; IV: összesen 2 mg, illetve 0,044 mg / kg, amelyik kisebb; Hozzászólások; -Doses Más injekciós központi idegrendszeri depresszáns gyógyszerekkel csökkenteni kell .; -A Optimális hatás, intramuszkuláris gyógyszer kell beadni legalább 2 órával a várható műtéti eljárást .; -Narcotic Fájdalomcsillapítók kell beadni a szokásos preoperatív idő .; -IV: Ez a dózis általában nem szabad túllépni a betegek több mint 50 éves .; -IV: Nagyobb dózisok olyan magas, mint 0,05 mg / kg-ig összesen 4 mg beadhatók .; -A Optimális hatást, intravénás kábítószer kell beadni 15-20 percig, mielőtt a várható műtéti eljárást .; Használat; -Preanesthetic Gyógyszert felnőtt betegek, termelő szedáció (álmosság vagy aluszékonyság), enyhíti a szorongást, és csökkent képessége felidézni kapcsolatos eseményeket a műtét napján

Szokásos felnőtt dózis status epilepticus

0,1 mg / kg IV legfeljebb 4 mg per adag, megismételheti az 5 és 10 perc; Maximális adag: 8 mg; Hozzászólások; -Vital Megfigyelés alatt kell tartani, akadálytalan légúti fenn kell tartani, és a mesterséges szellőztetés legyen elérhető .; -Ha Intravénás port nem áll rendelkezésre, az IM útvonal hasznosnak bizonyulhat .; Használata: A kezelés status epilepticus

Szokásos felnőtt dózis Insomnia

2-4 mg orálisan lefekvéskor; Hozzászólások; -A Dózist fokozatosan kell növelni, ha szükséges, hogy segítse a káros hatások elkerülése .; Felhasználás: Az álmatlanság gondozásában

A szokásos geriátriai dózis Szorongás

Idős vagy legyengült betegek; 1-2 mg orálisan naponta osztott adagokban; Hozzászólások; -A Dózist fokozatosan kell növelni, ha szükséges, hogy segítse a káros hatások elkerülése .; Felhasználás: kezelése szorongásos zavarok vagy a rövid távú enyhítésére a tünetek a szorongás vagy a társuló szorongás depressziós tünetek

Szokásos Pediatric dózis Szorongás

12 éves vagy idősebb; Kezdő dózis: 2-3 mg orálisan naponta beadott 2-3-szor naponta; Fenntartó adag: 1-2 mg orálisan 2-3-szor egy nap; Hozzászólások; -A Napi dózis változhat 1-10 mg naponta .; -A Dózist fokozatosan kell növelni, ha szükséges, hogy segítse a káros hatások elkerülése .; -Ha Nagyobb adag javallt, az esti adagot növelni kell, mielőtt a nappali dózisok .; Felhasználás: kezelése szorongásos zavarok vagy a rövid távú enyhítésére a tünetek a szorongás vagy a társuló szorongás depressziós tünetek

Lorazepám adagolási információt

Szokásos Pediatric dózis Insomnia

12 éves vagy idősebb; 2-4 mg orálisan lefekvéskor; Hozzászólások; -A Idős vagy legyengült betegek, a kezdeti dózis 1 és 2 mg / nap osztott adagokban ajánlott .; -A Dózist fokozatosan kell növelni, ha szükséges, hogy segítse a káros hatások elkerülése .; Felhasználás: Az álmatlanság gondozásában

Milyen más kábítószerek hatással lesz a lorazepam?

lorazepam

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, hogy ha álmos vagy lassú a légzés okozhat veszélyes vagy életveszélyes mellékhatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni lorazepam egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer vagy depresszió elleni gyógyszerét vagy görcsrohamok.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

egyéb szorongásoldó gyógyszerek

probenecid

aminofillin vagy teofillin

egy antidepresszáns, vagy gyógyszert mentális betegségek kezelésére

barbiturát, mint a fenobarbitál

narkotikus fájdalomcsillapítót

lefoglalás gyógyszert; vagy

gyógyszer, amely antihisztamin (például alvás gyógyszer, hideg vagy allergia gyógyszer).

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek lorazepámmal beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

8.02.2016-01-22, 04:17:15

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA 4. melléklet Néhány potenciális visszaélési

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Szorongás Xanax, Lexapro, Cymbalta, alprazolam, atenolol, hidroxizin

Álmatlanság melatonin, amitriptilin, Ambien, Ativan, zolpidem, difenhidramin

Pánikbetegség Xanax, szertralin, Zoloft, Prozac, alprazolam, clonazepam

ICU Nyugtalanság Ativan, diazepam, Valium, haloperidol, Haldol, midazolam