lovasztatin

Terápiás Osztály: antihiperlipidemikus

Használja a lovasztatin

Farmakológiai Osztály: HMG-CoA reduktáz inhibitor

A lovastatin csoportjába tartozik nevezett gyógyszerek HMG-CoA reduktáz inhibitorok, vagy a sztatinok. Úgy működik, hogy csökkentse a koleszterin mennyiségét a vérben enzim gátlásával, amely szükséges a szervezet, hogy a koleszterin.

lovasztatin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert lovasztatin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a lovasztatin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát lovasztatin rendszeres tabletta gyermekek 10-17 éves korig. Azonban, biztonságosságának és hatásosságának alatti gyermekek 10 éves korig nem igazolták.

Tizenéves lányok figyelembe lovasztatin rendszeres tablettát kell tanácsolta megfelelő fogamzásgátló módszert a terhesség megelőzésére.

Használata előtt lovasztatin

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását lovasztatin kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát lovasztatin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis részesülő betegek lovasztatin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed lovasztatin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata lovasztatin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata lovasztatin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata lovasztatin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata lovasztatin a következők bármelyike ​​általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja lovasztatin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő lovasztatin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye lovasztatin kizárólag az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több vagy kevesebb, és nem több, vagy ritkábban, mint az orvos rendelt.

Amellett, hogy a lovasztatin, orvosa megváltoztathatja a diéta, hogy az egyik, hogy az alacsony zsír-, cukor- és koleszterinszint. Gondosan kövesse az orvos utasításait az esetleges speciális diéta.

Vegye ki a tabletta rendszeres étellel. Vegye ki a retard tabletta étkezéstől függetlenül.

Nyelje le az egész. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Ha szed danazol (Danocrine®), diltiazem (Cardizem®) dronedaron (Multaq®) vagy verapamil (Calan®, Isoptin®, Verelan®) együtt lovasztatin, a lovasztatin adag nem lehet nagyobb, mint 20 milligramm (mg ) naponta, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. Ne használjon több, mint 40 mg naponta lovasztatin együtt amiodaron (Cordarone®). Amikor együtt használható magasabb dózisú lovasztatin, ezek a gyógyszerek növelhetik a kockázatot izomsérülés és vezethet vese problémákat.

Mondja el orvosának, ha igyon grapefruit levet. Ivás nagy mennyiségű grapefruitlé (több, mint 1 liter naponta), miközben a lovasztatin fokozhatja izomsérülés és vezethet vese problémákat.

Ne igyon nagy mennyiségű alkoholt és lovasztatin. Ez okozhatja a nem kívánt hatása lehet a májra.

Az adagot a lovasztatin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú lovasztatin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Helyes használata lovasztatin

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot lovasztatin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin és a triglicerid szintet, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével lovasztatin, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Óvintézkedések használat közben lovasztatin

Ne használja a lovasztatin, ha is bármelyikét szedi a következő gyógyszerek: boceprevir (Victrelis®), kobicisztát-tartalmú termékek (Stribild®), cyclosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), gemfibrozil (Lopid®), nefazodon ( Serzone®), telaprevir (Incivek®), egyes antibiotikumok (például a klaritromicin, eritromicin, itrakonazol, ketokonazol, pozakonazol, telitromicin, vorikonazol, Nizoral®), illetve kezelésére szolgáló gyógyszerek a HIV / AIDS (pl atazanavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir szakvinavir, Crixivan®, Kaietra®, Lexiva®, Norvir®, Prezista®, Reyataz®). Ezen gyógyszerek együtt lovasztatin fokozhatja izomsérülés és vezethet vese problémákat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget, különösen akkor, ha még szokatlan fáradékonyság vagy láz. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom problémák, mint például a myopathia vagy az immunrendszerhez nekrotizáló myopathia (IMNM).

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, hasmenés, láz, izomgörcsök vagy görcsös, izom fájdalom vagy merevség, vagy úgy érzi, nagyon fáradt vagy gyenge. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják rhabdomyolysis, ami okozhat vese problémák.

Hívja fel orvosát azonnal, ha kap egy fejfájás, hasi fájdalom, hányás, sötét színű vizelet, étvágytalanság, fogyás, általános rossz fáradtság vagy gyengeség, világos színű széklet, jobb felső hasi fájdalom, vagy sárga szemek vagy a bőr . Ezek tünetei lehetnek a májkárosodás.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt lovasztatin. Lehet, hogy hagyja abba a lovasztatin, ha nagy műtét, súlyos sérülés, vagy fejleszteni más súlyos egészségügyi problémák.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

lovasztatin Side Effects

lovasztatin

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas koleszterin atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Hiperlipoproteinémia atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatin, fenofibrát

Magas koleszterin, örökletes Heterozygous atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatint Zocor

Hyperlipoproteinaemia Type IIa, megemelkedett LDL atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatint a fenofibrát