lurasidone

Idős betegek demenciával összefüggő pszichózis kezelt atípusos antipszichotikus gyógyszerek, nagyobb a kockázata a halál. Lurasidone hidroklorid nem engedélyezett a betegek kezelésére demenciával összefüggő pszichózis. Fokozott az öngyilkossági gondolkodás és viselkedés volt megtalálható a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek antidepresszánsokat szedett. Monitor a romló és szuicid gondolatok és viselkedés.

Használja a lurasidone

Terápiás Osztály: antipszichotikus

lurasidone csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert lurasidone, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a lurasidone vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását lurasidone a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát lurasidone az idősek. Azonban lurasidone nem használható viselkedési problémák idősebb felnőttek demencia.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt lurasidone

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed lurasidone, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata lurasidone bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata lurasidone bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata lurasidone bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja lurasidone, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát lurasidone. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye lurasidone kizárólag az orvos utasítása szerint akkor is, ha jól érzi magát. Ne vegyen több lurasidone és ne vegye meg gyakrabban, mint az orvos rendelt. lurasidone működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Annak érdekében, hogy a vérben állandósul, lurasidone ugyanabban az időben minden nap, és ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Meg kell venni lurasidone étellel (legalább 350 kalória).

Az adagot a lurasidone különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú lurasidone. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag lurasidone, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lurasidone megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Lurasidone nem használható ketokonazol (Nizoral®) vagy rifampicin (Rifadin®, Rimactane®). Győződjön meg arról, hogy orvosa tud milyen gyógyszereket szed, vagy ha elkezd egy új gyógyszer.

Hagyja abba lurasidone és kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek használata közben lurasidone: görcsök (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, elvesztése húgyhólyag szabályozás, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Helyes használata lurasidone

lurasidone okozhat retardált mozgászavarok (mozgási rendellenesség). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha ajak smacking vagy gyűrődést, szuszogva és az arc, szapora vagy féregszerű mozgások a nyelv, ellenőrizetlen rágás mozgalmak, vagy akaratlan mozgások a karok és a lábak használata közben lurasidone.

lurasidone növelheti a cukor mennyiségét a vérben. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fokozott szomjúság, vagy fokozott vizeletürítés. Ha Ön cukorbeteg, akkor észre egy változás az eredmények a vizelet vagy vércukor teszteket. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

lurasidone növelheti a súlyát. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni a tömeg rendszeresen használata közben lurasidone. Beszéljen orvosával arról, hogyan akadályozza súlygyarapodás.

Lurasidone átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést, vagy ha van egy láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet. Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

lurasidone okozhatja egyes emberek válnak álmos vagy szédül, vagy gond van a gondolkodás vagy ellenőrző szerv mozgását. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a lurasidone, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami megköveteli, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy képes gondolkodni is.

Kerülje tevékenységek magas hőmérséklet és a páratartalom. lurasidone csökkentheti a szervezet azon képességét, hogy alkalmazkodni tudjanak a hőt.

Lurasidone okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy öngyilkossági gondolatok és tendenciák. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

Óvintézkedések használat közben lurasidone

lurasidone növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszer, vényköteles fájdalomcsillapító gyógyszerek, beleértve a kábítószereket, gyógyszer rohamok (például barbiturátok), izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben lurasidone.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy szed lurasidone. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja lurasidone.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

lurasidone Side Effects

lurasidone

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Bipoláris zavar Seroquel, lítium, clonazepam, Klonopin Abilify Lamictal, kvetiapin Depakote, riszperidon, lamotrigin, olanzapinnal Zyprexa

Skizofrénia Seroquel, Abilify, kvetiapin, riszperidon, olanzapinnal Zyprexa, Risperdal, Latuda aripiprazol, Geodon, klozapin, Rexulti