Marplan

Az antidepresszánsok fokozott kockázata az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek rövid távú vizsgálatokban súlyos depresszióban (MDD) és egyéb pszichiátriai betegségek kezelésére. Rövid távú vizsgálatok nem mutattak fokozott kockázatának szuicidalitás antidepresszánsokkal a placebóhoz képest a felnőttek túl 24 éves, és ott volt a kockázat csökkentéséhez antidepresszánsokkal a placebóhoz képest a felnőttek 65 éves és idősebb. Ez a kockázat egyensúlyban kell lennie a klinikai igény. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás, az öngyilkossági hajlam, vagy szokatlan magatartásbeli változások. A családok és a gondozók figyelmét fel kell hívni, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. Nem engedélyezett a gyermekkorú betegeknél.

Használja a Marplan

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Farmakológiai Osztály: monoamino-oxidáz gátló, nem szelektív

Bár ez a gyógyszer nagyon hatásos bizonyos betegek, akkor is okozhat nem kívánt reakciókat, ha azt a rossz irányba. Nagyon fontos, hogy ne bizonyos ételek, italok és gyógyszerek használata közben isocarboxazid. Lehet, hogy orvosa egy listát, mint egy emlékeztetőt, hogy mely termékeket kell kerülni.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását isocarboxazid a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Marplan

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását isocarboxazid geriátriai betegekben. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél isocarboxazid.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, változtatni néhány más gyógyszerek szedése, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata Marplan

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik a változásokat a dózis és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Akkor is kell, hogy a mért vérnyomás megkezdése előtt ezt a gyógyszert, és használat közben is. Ha bármilyen változást észlel a normális vérnyomás, forduljon orvoshoz azonnal. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Amikor hozott bizonyos ételek, italok, vagy egyéb gyógyszerek, izokarboxazid okozhat nagyon veszélyes reakciók, például hirtelen magas vérnyomás (más néven hipertóniás krízis). Annak elkerülése érdekében, az ilyen reakciók, az alábbi szabályokat az óvatosság

Isocarboxazid okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli, ezek a káros hatások, értesítse orvosát.

Azonnal hívja orvosát vagy a kórházi ügyeletre azonnal, ha van egy súlyos fejfájás, merev vagy fáj a nyaka, mellkasi fájdalom, gyors szívverés, izzadás, szédülés, vagy hányinger és hányás közben ezt a gyógyszert szedi. Ezek tünetei lehetnek súlyos mellékhatás, az ún hipertóniás krízis.

Ez a gyógyszer lehet, hogy néhány ember szédül, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; gyógyszert görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet. Amikor felkel fekve, ül a szélén az ágy lábát lógatta 1 vagy 2 percig, majd állni lassan. Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Óvintézkedések használat közben Marplan

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Mielőtt bármilyen beavatkozás, fogászati ​​kezelés, vagy sürgősségi ellátást, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy használja ezt a gyógyszert, vagy használtak az elmúlt 10 napban. Figyelembe isocarboxazid gyógyszerekkel együtt, amelyek során a műtét, fogászati ​​vagy sürgősségi kezelések növelik a súlyos mellékhatások.

Orvosa, hogy készítsen egy azonosító kártyát, amely szerint most ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen májműködési zavar tünetei, mint a sötét színű vizelet vagy halvány széklet, hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom a has felső részén, vagy sárgás a bőr vagy a szemfehérje .

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha Ön cukorbeteg, legyen különösen óvatos a vizsgálatoknak cukor a vérben és a vizeletben. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor továbbra is óvatosságra legalább 2 hétig az ételek, italok, és egyéb gyógyszerek, mivel ezek a tételek tovább reagálnak isocarboxazid.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Marplan Side Effects

Marplan (izokarboxazid)

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, Celexa, alprazolam, amitriptilin, fluoxetin, escitalopram, bupropion, venlafaxin, Abilify, duloxetin, mirtazapin, paroxetin, Paxil, kvetiapin Efectin, Remeron, nortriptyline