medroxiprogeszteron (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat. Kismedencei vizsgálat, emlő vizsgálat, mammográfia és (emlő röntgen) lehet szükség, hogy ellenőrizze a nemkívánatos hatások, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, lágyéki, vagy a láb, különösen a borjak, légzési nehézség, hirtelen, súlyos fejfájás, elkent beszéd, hirtelen, megmagyarázhatatlan légszomj, hirtelen koordináció elvesztése, vagy látászavarok használata közben ezt a gyógyszert.

A gyógyszer használata növelheti a szívroham kockázata, stroke, a vérrögképződés, a demencia, a mellrák, vagy a méhrák. Beszélje meg orvosával, hogy ezeket a kockázatokat.

A szívbetegség kockázata, vagy stroke-ot az a gyógyszer magasabb, ha dohányzik. A rizikó jelentősen megnő, ha cukorbeteg, magas a koleszterinszintje, vagy ha túlsúlyos. Beszéljen orvosával arról, hogyan hagyják abba a dohányzást. Tartsa a cukorbetegség ellenőrzés alatt. Kérdezze meg kezelőorvosát, diéta és a testmozgás, hogy ellenőrizzék a testsúly és a vér koleszterin szintjét.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos fejfájás vagy hirtelen látásvesztés vagy bármilyen változás látás jelentkezik használata közben ezt a gyógyszert. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amíg ezt a gyógyszert szedi. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy használja ezt a gyógyszert, mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátást. Orvosa fogja eldönteni, hogy kell-e folytatni ezt a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.