melanoma kezelések és gyógyszerek

Melanoma a legsúlyosabb bőrdaganat, fejleszti a sejtek (melanociták) termelnek melanin – a pigment adja a bőr színét. Melanoma is kialakulhat a szemét, és csak ritkán, a belső szervekben, például a belek.

A pontos okát minden melanomák nem egyértelmű, de az ultraibolya (UV) sugárzás a napfény vagy szolárium lámpák és ágy növeli a kockázatot a melanoma kialakulásának. Korlátozza a UV sugárzás segíthet csökkenteni a kockázatot a melanoma.

A melanoma kockázata úgy tűnik, hogy egyre nagyobb az emberek 40, különösen a nők. Ismerve a figyelmeztető jelek a bőrrák segíthetnek abban, hogy a rákos változások észlelése és feldolgozás előtt a rák. Melanoma sikeresen kezelhető, ha az észlelt korai.

Melanomák lehet fejleszteni a test bármely részén. Leggyakrabban fejlesztése azokon a területeken, amelyek már a napfényt, mint a hátad, lábak, karok és az arc.

Melanomák is előfordulhat olyan területeken, amelyek nem kapnak sok napozás, mint a talpa a lábad, tenyerét és körömágyakban. Ezek a rejtett melanoma gyakoribb az emberek sötétebb bőr.

Az első melanoma jelei és tünetei gyakran

Melanoma nem mindig úgy kezdődik, mint egy vakond. Ez akkor is előfordulhat az egyébként normálisnak tűnő bőrt.

anyajegyeket

Szokatlan mol arra utalhat, melanoma

Anyajegyeket általában egységes szín – mint például a barna, barna vagy fekete – a megkülönböztetett határ elválasztó vakond az Ön környezetében bőrt. Ők ovális vagy kerek, és általában kisebb, mint 1/4 hüvelyk (körülbelül 6 milliméter) átmérőjű – akkora, mint egy ceruza radír.

A legtöbb ember a 10 és 45 mol. Sok ilyen fejleszteni életkor 50, bár mol változhat megjelenésében idővel – néhány akár el is tűnhet a korral.

Rejtett melanomák

Hogy segítsen azonosítani jellemzőit szokatlan anyajegyek, amelyek arra utalhatnak melanoma vagy egyéb bőrrákok, gondolom, a betűk ABCDE

Mikor kell orvoshoz

Rákos (rosszindulatú) mol nagyban megjelenését. Néhány mutathat az összes fenti módosítások, míg mások csak egy-két szokatlan tulajdonságokkal.

Amit megtehetsz

Melanomák is kialakulhat területeken a tested, hogy alig vagy egyáltalán nem a napozás, mint a terek között, a lábujjak és a tenyér, talp, fejbőr és a nemi szervek. Ezeket nevezik rejtett melanomák, mert előfordulhat helyen a legtöbb ember nem is gondolná, hogy ellenőrizze. Amikor melanoma fordul elő az emberek, sötétebb bőr, ez nagyobb valószínűséggel fordul elő egy rejtett területen.

Bőrrák szűrés

Rejtett melanomák közé

diagnosztizálása melanoma

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen bőrelváltozás, amely úgy tűnik, szokatlan.

Melanoma akkor jelentkezik, ha valami kudarcba fullad a melanin termelő sejtek (melanociták), hogy színt adjon a bőrt.

Normális esetben a bőr sejtek fejlődnek egy ellenőrzött és rendezett módon – az egészséges új sejtek nyomja idősebb sejtek felé, a bőr felszínén, ahol elpusztulnak és végül leesik. De amikor néhány alakulnak ki a DNS-károsodás, az új sejtek kezdenek elszabadulása és végül alkotnak tömeg a rákos sejteket.

Csak mi károk DNS bőrsejtek, és hogyan ez vezet a melanoma nem világos. Akkor valószínű, hogy több tényező együttes hatása, beleértve a környezeti és genetikai tényezők, okok melanoma. Mégis, az orvosok úgy vélik, az ultraibolya (UV) sugárzás a nap és fénycsövek és ágy a fő oka a melanoma.

UV fény nem okoz minden melanoma, különösen azok, amelyek előfordulnak a helyeken a szervezetben, amelyek nem kapnak napfényt. Ez azt jelzi, hogy más tényezők is hozzájárulnak a kockázata a melanoma.

Tényező, amely növeli a melanoma kockázat közé

Kezdjük azzal, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos, ha bármilyen bőrelváltozás, amely érinti önt. Attól függően, hogy a helyzetet, és az eredményét a vizsgálat, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott bőrbetegségek (bőrgyógyász), vagy egy orvos, aki specializálódott a rák kezelésére (onkológus).

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült a kinevezést. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos.

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít a legtöbbet kihozni az időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. A melanomát, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

melanoma szakaszai

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

Kezelése korai stádiumú melanoma

Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy akkor érdemes rendszeres szűrés a bőrrák. Ön és orvosa mérlegelheti szűrés lehetőségek, mint például

Kezelése melanomák, amelyek túlmutatnak a bőrt

Egyes orvosi szervezetek javaslata időszakos bőr vizsgák orvosa és a saját. Mások nem javasoljuk a bőrrák szűrés vizsgák, mert nem egyértelmű, hogy a szűrés életet ment. Ehelyett találni szokatlan anyajegy vezethet biopsziát, amely, ha a vakond kiderül, hogy nem lesz rákos, vezethet szükségtelen fájdalom, a szorongás és a költség. Beszéljen orvosával arról, hogy mi szűrés az Önnek megfelelő alapul a bőrrák kialakulásának kockázatát.

Néha a rák lehet kimutatni egyszerűen megnézi a bőrt, de az egyetlen módja annak, hogy pontosan diagnosztizálni melanoma a biopszia. Ebben az eljárásban, részben vagy egészben a gyanús mol vagy növekedés eltávolítjuk, és a patológus elemzi a mintát.

Biopszia alkalmazott eljárások diagnosztizálására melanoma tartalmazzák

A bőrtípus biopszia akkor mennek függ a helyzet. Az orvosok szívesebben használják punch biopszia vagy excisional biopszia, hogy távolítsa el a teljes növekedés, amikor csak lehetséges. Incisional biopsziát lehet használni, ha más módszerek nem könnyen teljesíthető, ha például egy gyanús mól nagyon nagy.

Ha kap egy diagnózist melanoma, a következő lépés az, hogy meghatározza, milyen mértékben (szakasz), a rák. Rendelni szakaszban a melanoma, orvosa

Lásd, ha a melanoma átterjedt. Annak megállapítására, hogy a melanoma átterjedt a közeli nyirokcsomók, a sebész ajánlhat eljárás ismert, mint a sentinel nyirokcsomó biopszia.

Közben őrszemnyirokcsomó biopszia festékanyagot fecskendeznek a területen, ahol a melanoma eltávolítjuk. A festék folyik a közeli nyirokcsomókba. Az első nyirokcsomók hogy vegye fel a festéket eltávolítjuk és vizsgáljuk a rákos sejteket. Ha ezek az első nyirokcsomók (sentinel nyirokcsomók) olyan rák-mentes, van egy jó esély arra, hogy a melanoma nem terjedt túl a területet, ahol először felfedezték.

A rák még mindig visszatérnek vagy terjedését, még akkor is, ha a sentinel nyirokcsomó mentesek a rák.

Egyéb tényezők is bemegy meghatározására agresszivitása melanoma, beleértve azt, hogy a bőrön át a területen már kialakult egy nyitott seb, és hogy hány osztódó daganatos sejtek találhatók, amikor keresi a mikroszkóp alatt.

Melanoma színpadra a római számok az I-IV. A I. stádiumú melanoma kicsi és nagyon sikeres kezelés aránya. De minél nagyobb a szám, annál kisebb az esélye a teljes felépülés. Színpadok IV a rák átterjedt a bőr más szervekben, például a tüdőben vagy a májban.

A legjobb kezelés az Ön számára méretétől függ és a színpadon a rák, az általános egészség és a személyes p.

A kezelés a korai stádiumú melanoma általában magában műtéti eltávolítása a melanoma. Egy nagyon vékony melanoma lehet távolítani teljesen során biopszia, és nem igényelnek további kezelést. Ellenkező esetben a sebész eltávolítja a rák, valamint a határ a normál bőr és egy réteg szövet a bőr alá. Azoknak az embereknek a korai stádiumú melanoma, ez lehet az egyetlen kezelési szükség.

Ha melanoma terjedt túl a bőrön, a kezelési lehetőségek lehetnek

Kemoterápia. Kemoterápiás használ gyógyszerek a rákos sejtek elpusztítását. Kemoterápia adható intravénásan, tabletta formájában vagy mindkettő úgy, hogy utazik az egész tested.

Kemoterápia is adható vénába a kar vagy láb nevezett eljárással izolált végtagperfúziót. Az eljárás során a vér a kar vagy láb nem utazhatnak más területeken a tested egy rövid ideig, hogy a kemoterápiás gyógyszerek közvetlenül az utazás a környékén a melanoma, és nem befolyásolja a többi testrészén.

Biológiai terápia. Biológiai terápia növeli az immunrendszert, hogy segítse a szervezet rák elleni küzdelemben. Ezek a kezelések készülnek anyagok a szervezet által termelt vagy hasonló anyagok előállított egy laboratóriumban. Mellékhatások ezen kezelések hasonlóak az influenza, beleértve hidegrázás, fáradtság, láz, fejfájás és izomfájdalom.

Biológiai terápiák kezelésére használt melanoma tartalmazza az interferon és az interleukin-2, ipilimumab (Yervoy), nivolumab (Opdivo) és pembrolizumab (Keytruda).

Célzott terápia. Célzott terápia gyógyszerek tervezték, hogy konkrét biztonsági réseket a rákos sejtekben. Mellékhatásai célzott terápiák változhat, de általában tartalmazzák bőrproblémák, láz, hidegrázás és a kiszáradás.

Vemurafenib (Zelboraf), dabrafenib (Tafinlar) és trametinib (Mekinist) a célzott terápia kezelésére használt gyógyszerekkel előrehaladott melanoma. Ezek a gyógyszerek csak akkor hatékonyak, ha a rákos sejtek egy bizonyos genetikai mutáció. Sejtek a melanoma lehet vizsgálni, hogy vajon ezek a gyógyszerek segíthetnek.

Ön csökkentheti a melanoma kockázat és más típusú bőrrák, ha

Kerüljük a nap folyamán a nap közepén. Sok ember számára az Észak-Amerikában, a nap sugarai a legerősebbek között van 10:00 és 16:00 Menetrend szabadtéri tevékenységek más napszakokban, még télen is, vagy ha az ég felhős.

Ön elnyelik az UV-sugárzás egész évben, és a felhők kínálnak kis védelmet a káros sugarak ellen. Elkerülve a nap a legerősebb segít elkerülni a leégést és suntans okozó bőr károsodását, és növeli a kockázatot a bőrrák kialakulásának. Napozás halmozódnak is okozhat bőrrákot.

Viseljen fényvédő egész évben. A fényvédők nem szűrnek ki minden káros UV-sugárzás, különösen a sugárzás, hogy vezethet melanoma. De fontos szerepet játszanak az általános napvédő programot.

Használjon széles spektrumú fényvédő egy SPF legalább 15. napvédő nagylelkűen, és újra kétóránként – vagy gyakrabban, ha úszás vagy izzadt. Az American Academy of Dermatology használatát javasolja egy széles spektrumú, vízálló fényvédő egy SPF legalább 30.

Viseljen védőruházatot. A fényvédők nem nyújtanak teljes védelmet az UV sugarak ellen. Így terjed a bőr sötét, sűrű szövésű ruhát, amely magában foglalja a karok és a lábak és széles karimájú kalapot, amely nagyobb védelmet, mint a baseball sapka vagy arcvédő csinál.

Egyes cégek is árulnak fényvédő ruházat. A bőrgyógyász ajánlani megfelelő márka.

Ne felejtsük el, napszemüveget. Keresni azokat, amelyek blokkolják a kétféle UV sugárzás – az UVA és UVB sugarak ellen.

Ismerkedjen meg a bőrt úgy, hogy észre fogod venni változásokat. Vizsgáljuk a bőrt rendszeresen új bőr daganatai vagy meglévők módosítására mol, szeplők, anyajegyek és dudorok.

A rendszer segítségével a tükör, nézd meg az arc, nyak, fül és a fejbőrt. Vizsgálja a mellkas és a törzs és a tetejét és undersides a karok és kezek. Vizsgáljuk meg mind a fronton, és hátán a lábak és a lábak, beleértve a talp és a terek között a lábujjak. Szintén ellenőrizze a nemi szerveket és a fenék között.

keresse fel orvosát