melfalán intravénás

Súlyos csontvelőszuppresszió kapott fertőzés vagy vérzés előfordulhat. A IV készítmény megmutatta több myelosupressio mint az orális melphalan. Túlérzékenységi reakciók, beleértve az anafilaxia, előfordult kapó betegeknél a IV készítmény. A melfalán leukemogén emberben és gyárt kromoszómaaberrációt in vitro és in vivo, és ezért meg kell fontolni potenciálisan mutagén emberben.

Használja a melphalan

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: alkilezõszer

Kémiai Osztály: mustárnitrogénnel

Melfalan tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába alkilezőszerekkel. Úgy működik, hogy zavarja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja melfalán, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Néhány mellékhatás nem fordulhat elő hónapokig vagy évekig után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a melphalan, ha az orvosával kell beszélni a jó melfalán fog tenni, valamint a kockázatok használja.

melphalan csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert melfalán, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt melfalán

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a melfalan vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Melphalannal a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátria-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát Melphalannal az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese problémák, amelyek szükségessé dózismódosítás kapó betegeknél melfalán.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz melphalan, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata melphalan bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata melphalan bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata melphalan bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő melfalán. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Lesz kap melphalan amíg a kórházban vagy a rák kezelési központ. Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad melfalán. melfalán kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról melfalán megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

melphalan okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha a viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben melphalan.

Segítségével melphalan közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát. Azt nem szabad szoptatni kezelés alatt melfalannal.

Ha azt tervezi, hogy a gyermekek, beszéljen orvosával, mielőtt melphalan. Egyes férfiak és nők a melphalan váltak terméketlen (tudják, hogy a gyerekek).

Amíg kezelik melphalan és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Melfalan csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kaphat bizonyos oltóanyagok, mert van esély tudták átadni a fertőzést az Ön számára. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Melfalan átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Helyes használata melfalán

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

Óvintézkedések használat közben melfalán

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Petefészekrák Avastin, Taxol, karboplatin, ciszplatin, ciklofoszfamid, doxorubicin, Cytoxan, paclitaxel, bevacizumab, gemcitabin, Gemzar, etopozid

Többszörös mielóma dexametazon, Decadron, ciklofoszfamid, Revlimid, doxorubicin, Cytoxan, vinkrisztin, adriamicin, Velcade, doxil, lenalidomid

melfalán Side Effects

melfalán