menactra intramuszkuláris

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a Menactra

Az alábbi információk kizárólag a meningococcus vakcina használt meningococcus baktérium A, C, Y és a W-135. Ezek a csoportok okoznak szinte az összes meningococcalis agyhártyagyulladás esetek az amerikai egyesült államokbeli A vakcina nem véd a fertőzés által okozott más meningococcus baktérium csoportok, mint például a B csoportba

Meningococcus fertőzés okozhat életveszélyes betegségek, mint például a meningococcalis meningitidis ellen, ami befolyásolja az agy, és meningococcemia, amely befolyásolja a vér. Egyes személyek meningococcus meningitis és / vagy meningococcemia meghal. Az arány az ilyen betegségek csúcs serdülő- és fiatal felnőttkorban, és nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan személyeknél, akiknek bizonyos betegségek vagy állapotok, amelyek érzékenyebbek a meningococcus fertőzés vagy nagyobb valószínűséggel alakul ki súlyos problémákat a meningococcus fertőzés.

Elleni immunizálás meningococcus betegség ajánlott azok számára, akik veszélyben vannak, hogy a betegség miatt

Menveo® ajánlott gyermekek számára 2 hónapos vagy annál idősebb felnőttek és 55 évnél fiatalabb életkor. Menactra® ajánlott gyermekek 9 hónapos vagy annál idősebb felnőttek és 55 évnél fiatalabb életkor.

Ez a vakcina beadható csak vagy felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Menactra

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Menveo® fiatalabb gyermekeknél, mint 2 hónapos korban, és Menactra® fiatalabb gyermekekben, mint 9 hónapos korban. A biztonságosságot és hatékonyságot nem igazolták ebben a korcsoportban.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását meningococcus poliszacharid konjugált vakcina diftéria felnőttek idősebb 55 évesnél fiatalabb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés az egyik az izmokat (általában a comb vagy a felkar).

Ez a vakcina általában csak egyszer. Akkor nem kell egy emlékeztető adagot, ha a vakcina a beteg 2 évnél fiatalabb életkor, vagy az orvos másképp nem rendelkezik.

Nagyon fontos, hogy gyermeke megkapja az összes felvétel a vakcina. Ha gyermeke kifelejtett egy adagot, hívja a gyermek orvosa egy másik találkozót.

Vakcina információ kijelentések kap a beteg, szülő, vagy gondviselő előtt megkapja az oltást. Olvassa el figyelmesen az. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke rendszeres látogatások tenni hogy ez a vakcina megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha Ön vagy gyermeke hirtelen gyengeség, vagy nem tudja mozgatni a karját vagy a lábát. Ez jele lehet egy súlyos állapot, amelyet a Guillain-Barré szindróma (GBS).

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a köhögés, nehéz nyelés, szédülés, szapora szívverés, csalánkiütés, viszketés, duzzanatokat, vagy a szemhéjak, vagy a szem körül, az arc, az ajkak vagy a nyelv, légszomj, bőrkiütés, szorítás a mellkasban, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy nehézlégzés. Ezek lehetnek a tünetek az allergiás reakció a vakcinára.

Syncope (ájulás) előfordulhat, miután megkapta ezt az oltást. Orvosa az Ön vagy gyermeke betartandó 15 perc után, hogy a befecskendezés elkerülése és kezelése ájulás.

Ez a vakcina okozhat apnoe (a légzés leáll, rövid ideig) bizonyos koraszülötteknél. Beszéljük ezt meg gyermeke kezelőorvosát, ha Ön érintett.

Fontos, hogy az orvos tudni kell minden más vakcina az Ön vagy gyermeke a közelmúltban kapott, köztük egy influenza elleni védőoltást.

Győződjön meg róla orvosával, ha gyógyszereket szed, amelyek gyengítik az immunrendszert, mint a rák gyógyszer, sugárkezelés, vagy szteroidokat.

Fontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik. Orvosa, hogy csatlakozzon egy terhességi regiszterben részesülő betegek ezt az oltást.

Helyes használata Menactra

Ez a vakcina nem akadályozza meg a diftéria, és nem fog tüneteinek kezelésére meningococcus fertőzés, ha már a betegség.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben Menactra

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Meningococcus agyhártyagyulladás profilaxis ciprofloxacin, ceftriaxon, Rocephin, rifampicin, Bexsero, Rifadin, meningococcus konjugált vakcina Menveo, Rimactane, Trumenba, Menomune A / C / Y / W-135, MenHibrix

Menactra Side Effects

Menactra (meningococcus konjugált vakcina)