Meniere-betegség

Meniere-betegség olyan betegség a belső fül okozó epizódok, ahol úgy érzi, ha forog (vertigo), és még ingadozó halláscsökkenés progresszív, végül állandó hallásvesztés, fülcsengés (tinnitus), és néha egy teltségérzet vagy nyomás a fülébe. A legtöbb esetben a Meniere-betegség, azonban csak az egyik füle.

Meniere-betegség bármely életkorban előfordulhat, de általában kezdődik éves kor között 20 és 50 Ez tekinthető egy krónikus állapot, de a különböző kezelések segíthetnek a tünetek enyhítésében, és minimalizálja a hosszú távú hatása az életed.

Jelek és tünetek a Meniere-betegség közé

Epizód után, jelek és tünetek javulnak, és lehet, hogy teljesen eltűnnek. Epizódok előfordulhat hétig év különbséggel.

Keresse fel orvosát, ha jelei vagy tünetei Meniere-kór. Mivel egyikük származhat más betegségek, fontos, hogy pontos diagnózist a lehető leghamarabb.

Az ok a Meniere nem ismert. Az egyik népszerű elmélet, hogy nem bizonyított, hogy a Meniere-betegség úgy tűnik, hogy az eredmény az abnormális mennyiségű folyadékkal (endolymph) a belső fül. Ez gyakran azt mutatja, a boncolást, de nem világos, hogy ez okozza az epizódok.

Tényezők, amelyek befolyásolják a folyadék, amely hozzájárulhat Meniere-betegség, többek között

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Mivel nincs egyetlen ok merült fel, akkor valószínű, hogy Meniere eredménye tényezők kombinációja.

A kiszámíthatatlan epizódok vertigo és a kilátásba helyezett tartós halláskárosodás lehet a legnehezebb problémáinak Meniere-kór. A betegség lehet szakítani az életét, és okozhat fáradtságot, érzelmi stressz, a depresszió és a szorongás.

Mit várnak el az orvos

Vertigo okozhat, hogy elveszti egyensúlyát, növeli a kockázatát az esések és balesetek vezetés közben vagy működő nehéz gépek.

Meghallgatás értékelés

Te valószínűleg először látni a háziorvos. Az alapellátás orvos is utalnak, hogy egy fül-orr-gégészeti (ENT) szakorvos, meghallgatást speciális (audiológus) vagy idegrendszeri szakember (neurológus).

Balance értékelése

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése.

Vizsgálatokat zárja ki egyéb feltételek

Amikor meg a kinevezést, kérjen, ha van valami, amit tennie kell előre, mint a böjt előtt egy teszt. Készíts egy listát

Gyógyszereket vertigo

Vegyünk egy családtag vagy barát mellett, ha lehetséges, hogy segítsen emlékezni az információt, amit adott.

Mert Meniere-betegség, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

Orvosa fog végezni egy vizsga, és hogy egy kórtörténet. A diagnózis a Meniere-betegség igényel

A hallásvizsgálat (hallásvizsgálat) értékeli, hogy milyen jól érzékelni a hangok különböző helyek és mennyiségek, és milyen jól megkülönböztetni a hasonló hangzású szavak. Emberek Meniere betegség jellemzően problémák hallás alacsony frekvenciákat vagy kombinált magas és alacsony frekvenciájú normál hallású közepén frekvenciákon.

Epizódok között a szédülés, az egyensúlyt normalizálódik a legtöbb ember számára a Meniere-kór. De lehet, hogy még folyamatban levő egyensúlyi problémák.

Tesztek, hogy értékelje a funkció és a belső fül tartalmazza

Videonystagmography (VNG). Ez a teszt egyensúly funkció felmérve szemmozgás. Balance kapcsolatos szenzorok a belső fül kapcsolódik izmok szemmozgató. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy mozgatni a fejét, miközben a szemed középpontjában egy ponttal.

Hosszú távú gyógyszerszedés

A VNG értékelést, meleg és hideg vízzel vagy meleg és hideg levegőt vezetünk be a hallójáratba. Mérések önkéntelen szemmozgások válaszul ez a stimuláció segítségével végezzük egy speciális pár video szemüveg.

Nem invazív terápiák és eljárások

A vérvizsgálatok és másokat is lehet alkalmazni, hogy zárja ki rendellenességek, amely problémákat okozhat hasonlóak a Meniere-betegség, például daganat az agyban vagy a sclerosis multiplex. Egy képalkotó vizsgálat, például az MRI, is lehet használni.

Középfül injekciók

Sebészet

Nincs gyógymód létezik Meniere-betegség, de számos kezelés segíthet csökkenteni a súlyosságát és gyakoriságát szédülés epizódok. Nincsenek kezelések a halláskárosodás fordul elő, hogy a Meniere-betegséget. Minden kezelés – néhány konzervatív, néhány agresszív – vagy megállítani a rohamot szédülés.

Az orvosa gyógyszereket, hogy közben a szédülés epizód súlyosságának csökkentéséhez támadás

Az orvosa a gyógyszert csökkenteni a folyadék-visszatartás (vízhajtó). Egyes emberek, a vízhajtó segít ellenőrizni a súlyosságát és gyakoriságát Meniere-betegség tüneteit. A vizelethajtó általában együtt korlátozó diétás só bevitel.

Vannak, akik a Meniere kaphatnak egyéb nem-invazív terápiák és eljárások, mint például a

Meniett eszköz. Mert vertigo, hogy nehéz kezelni, ez a terápia során nyomást gyakorlunk a középfül javítása folyadék cseréje. A készülék úgynevezett Meniett impulzus generátor vonatkozik impulzusok nyomást a hallójárat egy szellőző cső.

Te a kezelést otthon, általában naponta háromszor öt percig egy időben. Az első jelentések a Meniett készülék mutat javulást tünetei szédülés, fülzúgás és hangzásbeli nyomás, de a hosszú távú hatékonysága még nem határozták meg.

Ha a konzervatív kezelés a fent felsorolt ​​nem sikeresek, orvosa ajánlani néhány ilyen agresszív kezelések.

Gyógyszerek fecskendeznek a középfül, majd felszívódik a belső fül, javíthatja vertigo tünetek

Ha vertigo támadások kapcsolódó Meniere-kór súlyos és gyengeséget és egyéb kezelések nem segítenek, a műtét lehet egy opció. eljárások közé

Endolymphatic sac eljárást. A endolymphatic SAC játszik szerepet szabályozásában belső fül folyadék szintjét. Ezek a sebészeti eljárások enyhítheti vertigo csökkentésével folyadék termelés vagy növekvő a folyadék felszívódását.

A endolymphatic SAC nyomáscsökkenés, egy kis része a csont eltávolítjuk felett endolymphatic sac. Egyes esetekben ez az eljárás párosul a elhelyezését a sönt, egy cső, amely a csatornába a felesleges folyadékot a belső fülbe.

Bizonyos öngondoskodás taktika segíthet csökkenteni a hatását a Meniere-betegséget. Tekintsük az alábbi tippeket használat során egy epizód

Só és stressz befolyásolhatja hallás és az egyensúly. Annak elkerülése érdekében, kiváltó szédülés támadás, próbálja meg a következőket.

Meniere hatással lehet a társadalmi élet, a termelékenységet és az általános minőségét az életed. Tudjon meg mindent tud az Ön állapotát. Beszél az emberekkel, akik osztoznak a feltétellel, esetleg egy támogató csoport. A csoport tagjai információkat tud szolgáltatni, forrásokat, támogatást és megküzdési stratégiák. Kérdezze meg orvosát vagy terapeuta csoportokról a területen, vagy keresnek információt a vesztibuláris Disorders Association.

keresse fel orvosát

életmódbeli változások