meningococcus poliszacharid vakcina szubkután

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a meningococcus poliszacharid vakcinát

Meningococcus vakcina aktív immunizálószert használni, hogy megakadályozzák a fertőzés bizonyos csoportok meningococcus baktérium. A vakcina hatására a szervezet a saját védelmét (antitesteket) a betegség ellen.

Menomune® szemben aktív csoportok A, C, Y és a W-135 meningococcus baktériumok csak.

Bexsero® és Trumenba® aktív B csoport elleni meningococcus baktériumok csak ..

Meningococcus fertőzés okozhat életveszélyes betegségek, mint például a meningococcalis meningitidis ellen, ami befolyásolja az agy, és meningococcemia, amely befolyásolja a vér. Egyes személyek meningococcus meningitis és / vagy meningococcemia is meghal. Ezek a betegségek gyakrabban fordulnak elő a kisgyermekek és a személyek, bizonyos betegségek vagy állapotok, amelyek érzékenyebbek a meningococcus fertőzés vagy nagyobb valószínűséggel alakul ki súlyos problémákat a meningococcus fertőzés.

Elleni immunizálás meningococcus betegség ajánlott azok számára, akik veszélyben vannak, hogy a betegség miatt

Menomune® ajánlott betegek számára, 2 éves és idősebb.

Bexsero® és Trumenba® használata ajánlott a betegek 10-25 éves kor ..

Használata előtt meningococcus poliszacharid vakcinát

Ez a vakcina adandó csak vagy felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a meningococcus poliszacharid vakcinával, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Menomune® fiatalabb gyermekeknél, mint 2 éves, azonban bizonyos esetekben a gyermekek olyan fiatal, mint 3 hónapos kortól lehet oltani.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának Bexsero® és Trumenba® alatti gyermekek 10 éves korig.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását meningococcus vakcina felnőttek idősebb 65 évesnél fiatalabb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad ez a vakcina az Ön vagy gyermeke.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke rendszeres látogatások tenni hogy ez a vakcina megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a köhögés, nehéz nyelés, szédülés, szapora szívverés, csalánkiütés, viszketés, duzzanatokat, vagy a szemhéjak, vagy a szem körül, az arc, az ajkak vagy a nyelv, bőrkiütés, mellkasi szorítás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek lehetnek a tünetek az allergiás reakció a vakcinára.

Ájulás előfordulhat amíg megkapja az oltást.

A hegy sapkák az előretöltött fecskendők száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex.

Helyes használata meningococcus poliszacharid vakcinát

Fontos, hogy az orvos tudni kell minden más vakcina az Ön vagy gyermeke a közelmúltban kapott, köztük egy influenza elleni védőoltást.

Ez a vakcina nem véd mindenkit, aki kapja.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben meningococcus poliszacharid vakcinát

meningococcus poliszacharid vakcina mellékhatásai