mesalamine rektális

Használja a mesalamine

Terápiás osztály: emésztőrendszeri Agent

Kémiai Osztály: szalicilát, Nem Aspirin

mesalamine csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, mezalamin használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert mesalamine a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a mesalamine vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását mesalamine a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt mesalamine

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát mesalamine az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vér problémák (pl neutropenia, pancytopenia) és a korral járó vesebetegség, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél mesalamine.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed mesalamine, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata mesalamine bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata mesalamine bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát mesalamine. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja mesalamine pontosan az orvos utasítása szerint. Ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

mesalamine jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Tartsa a mesalamine a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Ne hagyjon ki egyetlen adagot.

A legjobb eredmény, üres a bél, mielőtt elkezdi használni az a rektális beöntés vagy kúp.

Ha használja a beöntés

Ha használja a kúp

Az adagot a mesalamine különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú mesalamine. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag mesalamine, pótolja, amilyen hamar csak lehet. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata mesalamine

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Lehet tárolni a kúpok a hűtőszekrényben, de ne fagyassza őket.

Tárolja a beöntés szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni. Vizelet vagy vér vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha véres vizelet, csökkent vizelet mennyiségét, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, az arc, az ujjak, vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek lehetnek a tünetek vesebetegség.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hasi vagy gyomorfájdalom, véres hasmenés, hasi görcsök, láz, fejfájás, vagy kiütés használata közben mesalamine. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot mesalamine kiváltott akut intolerancia-szindróma.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha azt tapasztalja, mellkasi fájdalom vagy légzési nehézség.

Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre rektális vérzés, hólyagosodás, fájdalom, égő érzés, viszketés, vagy egyéb jele irritáció előtt nem kezdte el használni mesalamine.

Óvintézkedések használat közben mesalamine

Mesalamine beszennyezheti ruha, textília, padló, festett felületek, márvány, gránit, vinyl, zománc, vagy más felületeken is érinti.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

mesalamine Side Effects

mesalamine

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Colitis ulcerosa prednizolon, Humira, dexametazon, hidrokortizon helyi budezonid

Crohn-betegség A Humira, budezonid, azathioprin, hioszciamin, Remicade Lialda

Colitis ulcerosa, Aktív hidrokortizon helyi, budezonid, szulfaszalazin Lialda, Asacol, mesalamine

Crohn-betegség, karbantartás Humira, metronidazol, Flagyl, budezonid, azatioprin, a Remicade