Mesothelioma: diagnózis és kezelés

Mi Mesothelioma?

Mesothelioma egy ritka rák, származó sejtek, amelyek alkotják a membrán bélés a hasüregben (peritoneális membrán vagy hashártya), amely házak a beleket, vagy a mellkasi (pleurális membrán vagy mellhártya) üreg ház a szív és a tüdő, amelyben a sejteket az azokat a szöveteket kezdenek elszabadulása.

Mesothelioma leggyakrabban kerülnek az idősebb betegekben gyakrabban férfiak, akiknek kórtörténetében azbeszttel kapcsolatos foglalkozási expozíció, bár más okok, mint a sugárzás és bizonyos vírusok, esetenként játszik. Az esetek egy részében, nincs azbeszt expozíció azonosítani lehet.

Mesothelioma magában a tüdő és a mellhártya jellemzően jelen progresszív légszomj miatt a megvastagodott a bélés membrán a tüdő fokozatos összehúzódása a lélegzetvételnyi; Gyakran előfordul, hogy a folyadék halmozódik fel a tüdőben terek, valamint további zavaró lélegzés, Mesothelioma magában a hasüreget jelen emésztési tünetek, és a hasi duzzanat miatt a megvastagodása a bélés membránok a bélben, és felhalmozódása nagy mennyiségű folyadék a hasüregben .

Mennyire komoly Mesothelioma?

Mesothelioma súlyos és potenciálisan életveszélyes. Betegek túlélése mesothelioma általában rövid, ha a hatékony kezelés nem talált, különösen a tumorok, melyek kimutatták, hogy egyre agresszíven. Mivel mesothelioma általában elterjedt az egész mellhártya vagy hasüregbe előtt a diagnózis felállítása, a teljes műtéti eltávolítása csak ritkán lehetséges. R, mesothelioma nem olyan érzékeny a sugárterápia vagy kemoterápia, mint sok más daganatok.

Minden esetben, a diagnózis mesothelioma először meg kell kétségtelenül létre biopszia az érintett vagy gyanús szövetek, valamint a végleges mikroszkópos vizsgálat által képzett patológus. Biopszia szinte mindig szükség van egy invazív eljárás, mint thoracoscopy és mellhártya-biopszia, vagy laparotomia vagy laparoscopia. Az eltávolított szöveteket lehet kezelni speciális biológiai vagy kémiai foltok, amelyek használják, hogy segítsen a patológus létrehozni egy szilárd diagnózist. A patológus általában megjegyzéseket is függ a növekedés üteme és biológiai virulencia a tumor

Másodszor, a tumor kell színre, ha lehetséges, röntgen, CT, MRI, vagy más típusú vizsgálatok, hogy tisztázza a helyét a szervezetben, és megbecsülni a valószínűsége hatásos gyógyító vagy tüneti kezelést is. Staging mesothelioma röntgen mérések azonban nehéz, és gyakran megbízhatatlan.

A kezelési terv kidolgozását függően mesothelioma típus, agresszivitás, elsődleges hely, és mértéke a helyi (ritkán, távoli) terjedését. A kezelés a mellkasi mesothelioma nehéz. A kezelés műtét, sugárkezelés vagy kemoterápia önmagában vagy kombinációban lehet javasolni, attól függően, hogy a lehetséges előnyöket és kockázatokat az egyes kezelési módszer. Műtét ritkán használják egyedül, de néha elég, ha csak egy kis pleurális tapasz mesothelioma észlel, lehetővé téve ezáltal vizuálisan teljes eltávolítása a daganat. Tíz, mesothelioma a bal vagy a jobb mellhártya üreg nem lehet teljesen eltávolítani anélkül, hogy az egész tüdő (pneumonectomy) ugyanazon az oldalon is. Ilyen esetekben, sugárterápiával és / vagy a kemoterápia miatt a műtét után, hogy segítsen felszámolására bármilyen maradék mesothelioma, amelyek elkerülték a sebész.

Diagnózis

A kezelés a peritonealis mesothelioma még problematikus; egészen a közelmúltig nem következetes kezelés áll rendelkezésre. Peritoneális mesotheliomas kezelték a kísérleti beállítás kombinált módozat álló kezelés kiterjedt (általában nem teljes) debulking műtét, majd hasüregbe és a szisztémás kemoterápiát követően viszont a teljes hasi sugárkezelés.

Mivel a mesothelioma most kevesebb, mint egy százalékát a rák és ritkán figyelhető meg a gyakorlatban a legtöbb közösségi onkológusok, megtalálni a megfelelő kezelést is nagyon nehéz. Megfelelő kezelése mesothelioma gyakran értékelést kíván nagyobb egyetemi kórházakban vagy Comprehensive Cancer Center szakemberek orvosi, sebészeti és Onkoradiológiai tapasztalattal rendelkező minden szempontból a klinikai ellátás mesothelioma betegek, beleértve a legújabb kísérleti kezelések.

Kattintson ide további információk Mesothelioma

Kezelés