meténamin (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, ellenőrizze a vizelet phenaphthazine papíron vagy más teszt, hogy ha ez sav. A vizelet legyen savas (pH = 5,5 vagy az alatt) az ezt a gyógyszert a megfelelő működéshez. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg az egészségügyi szakembert.

A következő változások a diéta segíthet abban, hogy a vizelete savasabb, de kérdezze meg kezelőorvosát első, ha egy speciális diéta (például cukorbetegség). Kerüljük a legtöbb gyümölcs (különösen a citrusfélék és gyümölcslevek), tej és egyéb tejtermékek, valamint más élelmiszerek, amelyek a vizelet kevesebb savat. Továbbá ne savkötők, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. Több fehérje fogyasztásával és ételek, mint a vörös áfonya (különösen áfonyalé a C-vitamin hozzáadásával is), szilva, aszalt szilva vagy is segíthet. Ha a vizelet még mindig nem savas elég, kérdezze meg orvosát.

Ha ezt a gyógyszert, hányingert okoz, vagy gyomorpanaszok, akkor lehet venni étkezés után és lefekvés előtt.

Szedő betegeknél a száraz granulátum formájában ez a gyógyszer

Szedő betegek orális folyadék formában a gyógyszer

Azoknál a betegeknél, figyelembe véve a bélben oldódó bevonattal ellátott tabletta formájában, ezt a gyógyszert

Tárolás

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, folyamatosan szedni ezt a gyógyszert a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.