metformin: felhasználás, adagolás, mellékhatások

Mi metformin?

A metformin javítására használják a vércukorszint az emberek 2-es típusú cukorbetegség. Ez néha használják inzulinnal kombinációban vagy más gyógyszerek, de ez a gyógyszer nem az 1. típusú diabetesz kezelésére.

A metformin is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni a metformin ha súlyos vesebetegségben szenved, vagy ha az állam a diabéteszes ketoacidózis (hívja ki orvosa inzulinkezelés).

Fontos információ

Ha szüksége van bármilyen típusú röntgen- vagy CT-vizsgálat segítségével festéket fecskendeznek egy vénába, akkor kell, hogy átmenetileg hagyja abba a metformin.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos tejsavas acidózis nevű állapot. Sürgősségi orvosi segítség, ha van még az enyhe tünetek, mint például: izomfájdalom vagy gyengeség, zsibbadt vagy hideg érzés a végtagokban, légzési nehézség, gyomorfájás, hányinger és hányás, lassú vagy egyenetlen szívverés, szédülés, vagy érzés nagyon gyenge vagy fáradt.

Nem szabad használni a metformin, ha allergiás rá, vagy ha

súlyos vesebetegség; vagy

A gyógyszer szedése előtt

ha az állam a diabéteszes ketoacidózis (hívja ki orvosa inzulinkezelés).

Ha szüksége van bármilyen típusú röntgen- vagy CT-vizsgálat segítségével festéket fecskendeznek egy vénába, akkor kell, hogy átmenetileg hagyja abba a metformin.

Annak érdekében, hogy a metformin biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség

májbetegség

kórtörténetében szívbetegség vagy a közelmúltban szívrohama

ha nemrégiben hozott klórpropamid; vagy

Ha már elmúltál 80 éves, és az utóbbi időben nem volt a veseműködést ellenőrizni.

Egyes betegeknél, akik metformint dolgozzon ki egy súlyos állapot, amelyet tejsavas acidózis. Ez nagyobb valószínűséggel ha máj- vagy vesebetegségben szenved, pangásos szívelégtelenség, súlyos fertőzés, ha kiszáradt, vagy ha iszik nagy mennyiségű alkoholt. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatot.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

Nem ismert, hogy a metformin bejut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

A metformin nem adható a gyermek 10 évesnél fiatalabb éves. Retard készítmények (Glucophage XR, Glumetza, Fortamet) nem használatra engedélyezett bárki fiatalabb, mint 18 éves.

Vegye metformin pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Szedhetnek metformint, étkezés közben, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli. Bizonyos formái metformin veszik csak naponta egyszer, az esti étkezés. Kövesse az orvos utasításait.

Ne törje össze, ne rágja szét, vagy törés egy kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Lenyeli egészben.

Akkor vércukorszintjének ellenőrizni kell gyakran, és akkor szükség lehet egyéb vérvizsgálatot az orvos irodájában.

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia) megtörténhet, hogy mindenkinek, aki cukorbeteg. A tünetek közé tartozik a fejfájás, az éhség, izzadás, zavartság, ingerlékenység, szédülés, vagy érzés ingatag. Mindig tartsa forrása cukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet. Cukor források közé gyümölcslé, kemény cukorka, keksz, mazsola, és nem diétás kólát. Fontos, hogy a család és a közeli barátok tudják, hogyan segít vészhelyzetben.

Ha súlyos hipoglikémia és nem tud enni, inni, használjon glukagon injekció. Az orvos írhat a glukagon injekció sürgősségi készletet, és megmondja, hogyan kell használni.

Ellenőrizze vércukor óvatosan stressz helyzetben, utazás, betegség, műtét vagy orvosi vészhelyzet, intenzív mozgás, vagy ha alkoholt iszik, vagy kihagy étkezéseket. Ezek a dolgok hatással lehet a vércukorszint és az Ön adagját igények is változnak. Ne változtassa meg a gyógyszer adagját, vagy menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Hogyan kell venniük a metformin?

A metformin csak egy része a teljes kezelési program, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, és különleges orvosi ellátás. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Orvosa szedése extra vitamin B12 szedése során a metformin. Vegyük csak az összeg a B12-vitamin, hogy az orvos által felírt.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut, (biztos, hogy a gyógyszer étellel). A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás a metformin tejsavas acidózist, amely halálos is lehet.

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez csökkenti a vércukorszintet, és fokozhatja a tejsavas acidózis, miközben a metformin.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció metformin: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Vannak, akik fejleszteni a tejsavas acidózis szedése metformin. A korai tünetek rosszabb lesz idővel, és ez az állapot végzetes lehet. Sürgősségi orvosi segítség, ha van még az enyhe tünetek, mint például

izomfájdalom vagy gyengeség

zsibbadása vagy hidegérzet a karok és a lábak

légzési nehézség

szédülés, kábultság, fáradt, vagy nagyon gyenge

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

hasi fájdalom, hányinger és hányás; vagy

Mi történik, ha túladagolás?

lassú vagy egyenetlen szívverés.

Gyakori metformin mellékhatás lehet

Mit kell elkerülni véve metformin?

hányinger, hányás, émelygés, vagy

hasmenés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Metformin mellékhatások

Szokásos adagja felnőtteknek a cukorbetegség 2-es típusú

Azonnali felszabadulású; Kezdő dózis: 500 mg szájon át, naponta kétszer, vagy 850 mg naponta egyszer szájon át; Dózistitrálás: Növekedés 500 mg hetente lépésekben vagy 850 mg, 2 hetente tolerálható; Fenntartó adag: 2000 mg naponta; Maximális adag: 2550 mg naponta; Megjegyzés: Vegyük osztott adagokban 2-3-szor naponta étkezés. Lassan titráljuk, hogy minimalizálja a gyomor-bél mellékhatásokat. Általában jelentős immunválaszok nem figyelhető adagok kevesebb, mint 1500 mg / nap .; Extended-kibocsátás; Kezdő dózis: 500-1000 mg naponta egyszer szájon át; Dózistitrálás: Növekedés 500 mg hetente lépésekben tolerált; Fenntartó adag: 2000 mg naponta; Maximális adag: 2500 mg naponta; Megjegyzés: Ha a glikémiás kontroll nem érhető el napi egyszeri adagolása hosszabb-release termék, úgy elosztják dózisban. Ha nagyobb dózisok szükségesek, lehet váltani azonnali felszabadulású terméket .; Használata: A glikémiás kontroll javítására felnőttek 2-es típusú diabetes mellitus kiegészítéseként a diéta és a testmozgás.

Szokásos Pediatric dózis cukorbetegség 2-es típusú

10 éves vagy idősebb; Azonnali felszabadulású; Kezdő dózis: 500 mg szájon át, naponta kétszer; Dózistitrálás: Növekedés 500 mg hetente lépésekben tolerált; Fenntartó adag: 2000 mg naponta; Maximális adag: 2000 mg naponta; Megjegyzés: Vegyük osztott adagokban 2-3-szor naponta étkezés. Lassan titráljuk minimalizálása gyomor-bélrendszeri mellékhatások .; Biztonságát és hatékonyságát metformin retard nem igazolták gyermekgyógyászati ​​betegeknél kevesebb, mint 18 éves .; Használata: A glikémiás kontroll javítására gyermekek 2-es típusú diabetes mellitus kiegészítéseként a diéta és a testmozgás.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

digoxin; vagy

furoszemid.

Lehet annál valószínűbb, hogy a hiperglikémia (magas vércukorszint) Ha szedhetnek metformint más gyógyszerekkel növelheti a vércukorszintet, mint a

fenitoin

fogamzásgátló tabletták vagy hormonpótló terápia

diéta pirula vagy gyógyszerek az asztma kezelésére, megfázás vagy allergia

vizelethajtó vagy “víz pirulát”

szív- vagy vérnyomás gyógyszeres

niacin (Advicor, Niaspan, Niacor, Simcor, Slo-Niacin, és mások)

fenotiazinok (Compazine és mások)

szteroid gyógyszert (prednizon, dexametazon, és mások); vagy

pajzsmirigy gyógyszer (Synthroid és mások).

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek növelhetik vagy csökkenthetik a hatását metformin csökkenti a vércukorszintet. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

12.01.2016-04-25, 10:06:10.

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

Metformin adagolási információt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Milyen más kábítószerek hatással lesz a metformin?

metformin

Diabetes, Type 2 aszpart inzulint, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin , Bydureon, Jardiance