methoxsalen injekció

Methoxsalen steril oldat kell használni, csak az orvosok, akik különleges szakértelem a diagnózis és a kezelés cutan T-sejtes lymphoma, és akik speciális képzés és tapasztalat az UVAR (R) vagy UVAR (R) XTS (TM) fotoferézist rendszer.

Használja a methoxsalen

Terápiás Osztály: antipsoriaticus

Kémiai Osztály: psoralen

Methoxsalen kell beadni csak vagy felügyelete alatt az orvos vagy más egészségügyi szakember.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert methoxsalen, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a methoxsalen vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tanulmányok methoxsalen volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlításával használata methoxsalen gyermekekben használatát más korcsoportokban.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával használata methoxsalen az idősek használatát más korcsoportokban.

Használata előtt methoxsalen

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed methoxsalen, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Using methoxsalen bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Using methoxsalen bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát methoxsalen. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az adagot a methoxsalen különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú methoxsalen. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Bizonyos ételek az Ön állapotát a methoxsalen kezelés fokozhatja a bőr érzékenysége a napfényre. Ennek elkerülése érdekében, ne evés limes, füge, petrezselyem, paszternák, mustár, sárgarépa, zeller és közben kezelik methoxsalen.

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, a kezelés hatásos és nem okoz nemkívánatos hatásokat. Azt is meg kell időközönként szemészeti vizsgálat.

methoxsalen növeli az érzékenységet a bőr napfény és okozhat idő előtti öregedését a bőr. Ezért a napozás, még át ablaküveg vagy egy felhős napon, okozhat súlyos égési. Ha el kell mennie, a nappali órákban

24 óra után az methoxsalen kezelés, a szemét meg kell védeni a nappali órákban különleges körbefutó napszemüveget, hogy teljesen blokkolják vagy elnyelik az ultraibolya fény (rendes napszemüveg nem megfelelőek). Ez megakadályozza, hogy a szürkehályog. Kezelőorvosa fogja megmondani, hogy milyen napszemüveg használható. Ez a szemüveg viselése még a közvetett fény, például érkező fény az ablakon keresztül, vagy egy felhős napon.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Kezelés methoxsalen általában nem okoz enyhe vörösödés bőröd 24-48 órával a kezelés után. Ez várható hatás és nincs ok az aggodalomra. Azonban, kérdezze meg orvosát azonnal, ha a bőr gyulladt és piros vagy hólyagos.

Van egy nagyobb a kockázata a bőrrák után használatát methoxsalen. Meg kell vizsgálnia a szervezet rendszeresen és mutassa meg kezelőorvosával a bőr sebek nem gyógyulnak, új bőr növedékek, vagy bőrelváltozás, amely megváltozott, ahogy néznek, vagy úgy érzi.

Korai öregedését Előfordulhatnak a bőr eredményeként hosszantartó methoxsalen terápia. Ez a hatás tartós, és hasonló a mi történik, ha egy személy sunbathes hosszú ideig.

Helyes használata methoxsalen

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Cutan T-sejtes limfóma bexatroen Targretin, vorinostat, Actimmune, interferon gamma-1b, methoxsalen, romidepsin, Zolinza, Istodax, 8-MOP, Targretint Gel

Óvintézkedések használat közben methoxsalen

Psoriasis Humira metotrexát, Remicade, ciklosporin, Stelara infliximab, adalimumab, acitretin, Soriatane, Trexall, Neoral Rasuvo

methoxsalen Side Effects

methoxsalen