metildopává (szájon át, intravénásan) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel ezek növelik a vérnyomást.

Ha láza van, és úgy tűnik, hogy semmi oka, kérdezze meg orvosát. Ez különösen fontos az első néhány hét szedése metildopával, mivel a láz lehet a jele, komoly reakció a gyógyszer.

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátást, győződjön meg róla, az orvos vagy a fogorvos feladata tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Metildopa okozhatja egyes emberek válnak álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha elkezdi, hogy vegye, vagy ha megnöveli az gyógyszert szed. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet, de ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Metildopa okozhat a szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha a száj továbbra is úgy érzi, száraz több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi, mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.