metilfenidát (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha túl sok vesszük, akkor válhat szokásformáló. Ha úgy gondolja, ez a gyógyszer nem működik megfelelően, miután vette hetekig, kérdezze meg kezelőorvosát, és ne növelje az adagot.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a gyógyszeres kezelés útmutató, ha nem rendelkezik ilyennel.

Ahhoz, hogy megakadályozza alvászavar, hogy az utolsó adag a rövid hatású tabletta előtt 18:00, kivéve, ha orvosa ad egy másik alkalommal.

Ha szed a rágótabletta, inni legalább 8 dl vizet vagy más folyadékot, ha rágja szét a tablettát. Vedd lehetőleg 30-45 perccel étkezés előtt.

Rázza a folyékony orális óvatosan, mielőtt használnád. Használjon megjelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze mérni a megfelelő adagot. Vedd lehetőleg 30-45 perccel étkezés előtt.

Ha szed a hosszú hatástartamú formája a gyógyszer

Tárolás

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Az elnyújtott kibocsátású felfüggesztés: Dobja fel nem használt szuszpenziót 4 hónappal azután, hogy használják az első alkalommal.