metilprednizolon

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Használja a metilprednizolon

Farmakológiai Osztály: mellékvese glükokortikoid

metilprednizolon csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert metilprednizolon a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a metilprednizolon vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását metilprednizolon a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását metilprednizolon geriátriai betegekben.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Használata előtt metilprednizolon

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed metilprednizolon, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata metilprednizolon bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata metilprednizolon bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata metilprednizolon bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő metilprednizolon. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye metilprednizolon pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez fokozhatja a nem kívánt hatásokat.

Ha a metilprednizolon sokáig, hirtelen ne hagyja abba anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Lehet, hogy lassan csökkentse az adagot, mielőtt teljesen leállítaná teljesen.

Az adagot a metilprednizolon különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú metilprednizolon. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot a metilprednizolon, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Ha vesz metilprednizolon sokáig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy rendszeres látogatások nem kívánt hatások, amelyek által okozott metilprednizolon. Vér vagy vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével metilprednizolon közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a metilprednizolon, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ha ön használ metilprednizolon sokáig, közölje orvosával, ha bármilyen extra stressz vagy a szorongás az életedben, beleértve más egészségügyi problémákat és érzelmi stressz. Az adag metilprednizolon esetleg meg kell változtatni egy rövid ideig, amíg extra stresszt.

Helyes használata metilprednizolon

Ha túl sok a metilprednizolon vagy használja hosszú ideig növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. Beszéljen orvosával rögtön, ha egynél több ilyen tüneteket használata közben metilprednizolon: homályos látás, szédülés vagy ájulás; gyors, szabálytalan vagy szívdobogásérzés, fokozott szomjúság vagy a vizelés, ingerlékenység, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

metilprednizolon okozhatja, hogy a szokottnál több fertőzést. Elkerüljék az emberek, akik a beteg, vagy fertőzések és mosson gyakran kezet. Ha vannak kitéve bárányhimlő vagy kanyaró, értesítse orvosát. Ha elkezd egy láz, hidegrázás, torokfájás, vagy bármilyen más jelét fertőzés, forduljon orvoshoz azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Amíg kezelik metilprednizolon nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Methylprednisolone csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

metilprednizolon változásokat okozhat hangulat vagy viselkedés egyes betegek számára. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha depresszióban szenved; hangulatingadozás, hamis vagy szokatlan értelme a jól-lét, alvászavar, vagy a személyiség megváltozása szedése metilprednizolon.

metilprednizolon okozhat csontritkulás (osteoporosis), vagy lassú növekedés a gyermekek, ha használni hosszú ideig. Mondja el orvosának, ha bármilyen csontfájdalom, vagy ha nagyobb a kockázata a csontritkulás. Ha a gyermek a metilprednizolon, tájékoztassa az orvost, ha úgy gondolja, hogy gyermeke nem növekszik megfelelően.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt metilprednizolon. metilprednizolon befolyásolhatja az eredményeket bizonyos bőr vizsgálatok.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Óvintézkedések használat közben metilprednizolon

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

metilprednizolon Side Effects

metilprednizolon

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Gyulladásos állapotok prednizon, dexametazon, hidrokortizon, prednizolon, betametazon, Decadron

Allergiás rhinitis prednizolon, prometazin, Zyrtec, flutikazon nazális, loratadin, Flonase

Asztma prednizolon montelukaszt Singulair, triamcinolon, dexametazon, ipratropium

Bőrgyógyászati ​​elváltozás, flutikazon helyileg, Medrol Dosepak, Medrol, Solu-Medrol, Depo-Medrol, metilprednizolon dózist Pack