metoprolol (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Metoprolol ronthatja a szívelégtelenség tünetei néhány betegnél. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés, tágult nyaki vénák, extrém fáradtság, rendszertelen légzés, szabálytalan szívverés, légszomj, az arc duzzanata, az ujjak, a lábak, vagy a lábszár, súlygyarapodás, vagy zihálás.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Bizonyos körülmények rosszabb lehet, ha a gyógyszer szedésének abbahagyása hirtelen, ami veszélyes lehet.

Ez a gyógyszer okozhat a vér cukorszintjét. Továbbá, ez a gyógyszer is fedezi fel a tünetek az alacsony vércukorszint, mint például a gyors pulzus. Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre változást a szokásos tünetek vagy változás eredményeit a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétre.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy kevésbé éber, mint általában. Ha ez a mellékhatás jelentkezik, ne vezessen, ne használjon gépeket, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Rosszullétet, szédülést, vagy akár ájulás fordulhat elő, amikor felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Továbbá, fekve egy ideig nem mentesíti az szédülés vagy szédülés.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel növelheti a vérnyomást.