metotrexát (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. A gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket, ha azt az apa, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Férfi kell használni fogamzásgátló alatt és legalább 3 hónapig az utolsó adagot. A nőknek használni fogamzásgátló alatt és legalább egy menstruációs ciklus az utolsó dózis után. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bekövetkezik a terhesség használata közben ezt a gyógyszert.

Beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert, ha azt tervezi, hogy a gyermekek. Egyes férfiak és nők, akik használják ezt a gyógyszert vált terméketlen (tudják, hogy a gyerekek).

Limit alkoholfogyasztás ezzel a gyógyszerrel. Az alkohol fokozhatja a májkárosodás veszélye problémákat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

A metotrexát csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, ami növeli az esélyét, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Amíg kezelik metotrexát, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A metotrexát csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos reakciót úgynevezett tumor lízis szindróma. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy változás a vizeletben összeg, ízületi fájdalom, merevség, duzzanat vagy, hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.