metronidazol (hüvelyi úton) leírása és márkanevek

Metronidazol hüvelyi kezelésére használják nők hüvelyi fertőzések (például bakteriális vaginosis).

Metronidazol osztályába tartozik az ismert gyógyszerek antibiotikumok. Úgy működik, megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban ez a gyógyszer nem fog működni a hüvelyi gombás vagy gombás fertőzések.

Kanadai Márkanév

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Annak eldöntéséhez, hogy használja-e a gyógyszert, a kockázatokat a gyógyszer alkalmazását mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Hüvelyi metronidazol, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Végbélkúp; Gel / Jelly; Cream

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor hatásaival metronidazol vaginális gél nem végeztek a gyermekek között. Azonban specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát ezt a gyógyszert tizenévesek nem várható. Ez a gyógyszer lehet használni a bakteriális vaginosis tizenéves nőstény, de nem szabad használni kezdete előtt menstruáció.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát metronidazol vaginális gél az idősek.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

geriátriai

Terhesség

Szoptatás

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, változtatni néhány más gyógyszerek szedése, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Egyéb egészségügyi problémák

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer kell használni csak a hüvelybe. Azt lefekvéskor, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Nem értem azt a szemet, orrot, szájat, vagy a bőrön. Ha ezt a gyógyszert nem kap a szemébe, azonnal mossa ki azonnal bő hideg csapvízzel. Ha a szeme is éget, vagy fájdalmas, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer általában jön beteg irányban. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Mosson kezet szappannal és vízzel használata előtt és után ezt a gyógyszert.

Metronidazol hüvelyi gél a csőben. Ön fogja használni egy applikátor, hogy a zselét a hüvelybe. Az applikátor egy műanyag cső úgynevezett hordó, amely egyik végén nyitott és egy dugattyút (egy másik darab műanyag, amely képes mozgatni belsejében a hordó), a másik végén.

Annak érdekében, hogy tisztázni a fertőzést teljesen, akkor nagyon fontos, hogy tartsa meg ezt a gyógyszert a teljes kezelés ideje alatt, még akkor is, ha a tünetek kezdenek tisztázni néhány nap után. Ha abbahagyja a gyógyszer túl hamar, a tünetek visszatérhetnek. Ne hagyjon ki egyetlen adagot. Emellett továbbra is használja ezt a gyógyszert, akkor is, ha a menstruációs ciklus alatt kezdődik a kezelés idejére.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Adagoló

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

kihagyott adag

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, miután befejezte ezt a gyógyszert. Ez annak biztosítására, hogy a fertőzés tisztázódik.

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, miután elkezdte ezt a gyógyszert, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha korábban már szedett diszulfirámmal (Antabuse®) az elmúlt 2 hétben. Diszulfiram arra használják, hogy az emberek, akik egy alkoholista. Ha ezek a 2 gyógyszer veszik közel egymáshoz, súlyos nemkívánatos hatások jelentkezhetnek.

Alkoholtartalmú italok fogyasztása a gyógyszer szedése okozhat hasi fájdalmat, hányingert, hányást, fejfájást, vagy kipirulás vagy bőrpír az arcon. Alkohol-tartalmú gyógyszerek (például elixírek, köhögés elleni szirupok tonik) is okozhat problémákat. Annak az esélye, ezek a problémák továbbra is előforduló legalább egy nappal azután, ha már nem használja a metronidazol. Akkor ne igyon alkoholos italok, vagy egyéb alkohol-tartalmú gyógyszerek használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 3 napig megállítása után.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha a szédülés, a problémák izom-ellenőrzés, illetve a koordináció, remegés vagy bizonytalan járás, elkent beszéd, vagy baj beszél. Ezek tünetei lehetnek súlyos agyi ún encephalopathia.

Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha zavar, álmosság, láz, a rossz közérzetet, fejfájást, étvágytalanságot, hányingert, merev nyak vagy a hát, vagy hányás. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet aszeptikus meningitisz.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak égő, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot perifériás neuropátia.

Tárolás

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést vagy szédülés. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Hüvelyi gyógyszerek általában szivárog ki a hüvely a kezelés alatt. Annak érdekében, hogy a gyógyszer a szerzés a ruhájára, viseljen mini-pad vagy egészségügyi betét. Ne használjon tampont (mint azok, amelyeket a menstruációs ciklusok), mivel ezek töltődjön fel a gyógyszert.

Annak érdekében, hogy tisztázni a fertőzést teljesen, és segíteni abban, hogy nem tér vissza, a jó egészség szokások is szükség van.

Ne közösülésre használata közben ezt a gyógyszert. Közösülés csökkentheti az erejét a gyógyszert. Ez tartja a gyógyszer megfelelő működését. Továbbá, olajok a tejszínt és a hüvelyi tabletta (de nem a hüvelyi gél) károsíthatja latex (gumi) fogamzásgátló eszközök (például nyaki sapkák, óvszer, vagy membránok), így azok szivároghatnak, elhasználódik előbb, vagy nem működik megfelelően.

Kerülje a douches vagy egyéb hüvelyi termékek, hacsak orvosa nem tanácsolja.

Sok hüvelyi fertőzések (például trichomonas) terjednek közösülés. Adhat a fertőzés a szexuális partner, és a fertőzés lehet adni vissza hozzád. Az Ön partnere is kezelni kell valamilyen fertőzés. Amíg nem biztos, hogy a fertőzés teljesen tisztázódott, miután a kezelést a gyógyszer, a partner kell viselniük az óvszer közösülés során. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Metronidazol okozhat a vizelet sötét lesz. Ez ártalmatlan, és eltűnik, ha abbahagyja a gyógyszer.

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.