mielodiszpláziás szindrómák

Myelodysplasiás szindrómák egy csoportja által okozott betegségek gyengén alakított vagy diszfunkcionális vérsejtek. Myelodysplasiás szindrómák fordulhat elő, ha valami elromlik a csontvelő – a szivacsos anyag belsejében a csontok, ahol vérsejtek.

A kezelés a myelodysplasiás szindrómák általában csökkentésére irányul komplikációk megelőzése, illetve a betegség és a kezelések. Bizonyos esetekben, myelodysplasiás szindrómák kezeljük egy csontvelő-transzplantáció.

Myelodysplasiás szindrómák ritkán okoznak jelek vagy tünetek a korai szakaszában a betegség. Idővel myelodysplasiás szindrómák okozhatnak

Hogy egy találkozót meg orvosával, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt.

Myelodysplasiás szindrómák fordulhat elő, ha valami történik, hogy megzavarják a rendezett és ellenőrzött vérsejtek termelődését.

Emberek myelodysplasiás szindrómák vérsejteket, hogy éretlen és hibás, és ahelyett, hogy normális fejlődését, meghalnak a csontvelőben, vagy csak megadása után a véráramba. Az idő múlásával a száma éretlen, hibás sejtek kezd haladni, hogy az egészséges vérsejtek, ami a problémák, mint például vérszegénység, fertőzések és a felesleges vérzés.

Az orvosok ossza myelodysplasiás szindrómák két kategóriába alapján ügyük

Mikor kell orvoshoz

Típusai mielodiszpláziás szindrómák

Az Egészségügyi Világszervezet osztja myelodysplasiás szindrómák be altípusok típusa alapján vérsejtek – vörösvértestek, fehérvérsejtek és vérlemezkék – érintett. Myelodysplasiában altípusai közé

Tényező, amely növeli a kockázatát, myelodysplasiás szindrómák közé

Kihez látni

Szövődmények myelodysplasiás szindrómák közé

Hogyan készüljünk

Ha jelei és tünetei myelodysplasiában, akkor valószínű, hogy kezdeni, hogy a családját az orvos vagy az elsődleges orvos. Ha az orvos azt gyanítja, hogy van egy myelodysplasiában, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott vér rendellenességek (hematológus).

Kérdéseket feltenni,

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, kell készíteni. Készíteni, próbálja

Mit várnak el az orvos

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Mert myelodysplasiás szindrómák, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

a vérátömlesztés

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni más kérdés, hogy eszedbe közben a találkozót.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk több időt később fedezi pontot szeretne foglalkozni. Orvosa kérheti

Ha rendellenes vérsejtek számának sejteket mutattak ki a vérében, az orvos kezdődik vizsgálatok és eljárások zárja ki betegségek és állapotok eltérő myelodysplasiás szindrómák, amelyek hasonló tünetek.

Ezen túlmenően, az orvos ajánlhat vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt myelodysplasiás szindrómák, mint például a

A kezelés a myelodysplasiás szindrómák leggyakrabban kezelésekkel jár, hogy lassítja a betegség előrehaladását, illetve szupportív segít kezelni a tüneteket, mint a fáradtság, és megakadályozza a vérzést és a fertőzések.

Vérátömlesztésre lehet használni, hogy helyettesíti a vörösvértestek, fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék emberek myelodysplasiás szindrómák.

Használt gyógyszerek számának növelése az egészséges vérsejtek a szervezet termel közé

Gyógyszerek, amelyek növelik a vérsejtek számának a test teszi. Úgynevezett növekedési faktorok, ezek a gyógyszerek mesterséges változatai anyagok természetesen megtalálható a csontvelőben.

Egyes növekedési faktorok, mint például az alfa-epoetin (Epogen) vagy alfa-darbepoetint (Aranesp), csökkentheti a vérátömlesztés szükségességének növekvő vörös vérsejtek. Mások, a fertőzések megelőzése növelésével fehérvérsejtek emberek bizonyos myelodysplasiás szindrómák.

Gyógyszerek

Során a csontvelő-őssejt transzplantáció, a hibás vér sejtek károsodnak a kemoterápiás gyógyszerek. Ezután a rendellenes csontvelői őssejtek helyettesítik az egészséges, adományozott sejteket (allogén transzplantáció).

Csontvelő őssejt-transzplantáció

A legtöbb csontvelő őssejt kezelésére használt mielodiszpláziás szindrómák csökkentett intenzitású, vagy “mini” transzplantáció. Ez azt jelenti, a kemoterápiás gyógyszerek előtt a transzplantációs kevésbé erősek, mint azok, amelyeket a szokásos szervátültetések és okozhat kevesebb mellékhatása van.

Mégis, még csökkentett intenzitású transzplantációk hordoznak jelentős a kockázata a mellékhatások. Emiatt kevesen myelodysplasiás szindrómák jelöltek csontvelő őssejt-transzplantáció.

Mivel az emberek bizonyos myelodysplasiás szindrómák alacsony fehérvérsejt-szám, át kell esniük az ismétlődő, és gyakran súlyos fertőzéseket. Hogy csökkentse a fertőzések kockázatát, próbálja

keresse fel orvosát