migrén gyógyszerek és antidepresszánsok: a kockázatos mix?

A jelentések szerint a kombinálásával migrén gyógyszerek úgynevezett triptánok bizonyos antidepresszánsok – beleértve a szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k), valamint a szerotonin és a noradrenalin visszavétel gátlók (SNRI) – növelheti a kockázatát, hogy a súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma. De további kutatásokra van szükség, hogy megértsük, és erősítse meg ezt a lehetséges kapcsolat.

Szerotonin szindróma akkor jelentkezik, ha a test túl sok szerotonin, amely egy kémiai megtalálható az idegrendszert. A különböző gyógyszerek és gyógyszer-kombinációk okozhatja, hogy ez megtörténjék.

SSRI és SNRI természetesen fel a szerotonin szintet. Triptánok közvetlenül kapcsolatba léphet bizonyos szerotonin receptorok az agyban. Amikor ezek a gyógyszerek együtt, mert azok sokkal magasabb szerotonin szint és a stimuláció a szerotonin receptorok a rendszer, mint azt tapasztalja, ha szedtek csak az egyik ezek a gyógyszerek.

Szerencsére, a szerotonin szindróma kockázata tűnik alacsony ember, aki szedi a triptánok és antidepresszáns. A gyógyszerek biztonságos együtt alkalmazták-sok éven át, ami azért fontos, mert a szorongás és a depresszió gyakori emberek migrén és minden feltételt kell megfelelően kezelni.

Jelek és tünetek a szerotonin szindróma néhány percen belül akár órákig, és tartalmazhatnak

Ha azt tapasztalja, jelek vagy tünetek a szerotonin szindróma, azonnal forduljon orvoshoz. Kezeletlen marad, a szerotonin szindróma végzetes lehet.

Ott is lehet kockázata közötti kölcsönhatások egyéb antidepresszánsok és migrén gyógyszerek. Antidepresszánsok, mint ismert monoamin-oxidáz gátlók (MAOI) is növeli a szintet triptánok a vérben, és lassítja a bontást a szerotonin.

Ha figyelembe migrén gyógyszerek és antidepresszánsok, beszéljen orvosával, különösen akkor, ha bármilyen változást észlel az egészségre. Ne hagyja abba vagy változtassa az adagokat minden a gyógyszerek saját.

Val vel

keresse fel orvosát