mikofenolát (intravénásan) leírása és márkanevek

A mikofenolát-injekció csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett immunszupresszív szerek. Ezt alkalmazzák más gyógyszerekkel együtt, hogy csökkentse a test természetes immunitás részesülő betegeknél szervátültetések (pl vese, szív vagy máj).

Amikor a beteg kap egy szervátültetés, a test fehérvérsejtek megpróbál megszabadulni a (elutasítja) az átültetett szervet. A mikofenolát injekció megakadályozza a fehérvérsejtek kilökődését az átültetett szervet.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, mikofenolát használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Por oldatos

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát mikofenolát injekció részesülő gyermekek veseátültetést.

Allergia

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását mikofenolát injekció részesülő gyermekek szív vagy máj transzplantáció. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Pediatric

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát mikofenolát injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és korrekciót az adag mikofenolát injekciót.

geriátriai

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Egyéb egészségügyi problémák

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Orvosa ad egy pár adag ilyen gyógyszer szedését, amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen kérdése van ezzel, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, miközben Ön ezt a gyógyszert. Orvosa fogja vérvizsgálatot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a mikofenolát-befecskendezés működik megfelelően, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot, vagy vetélés az első 3 hónapban. Ha egy nő, aki képes ellátni a gyermekek, orvosa kapsz egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes. A fogamzásgátló tabletták nem működik olyan jól, használata közben ezt a gyógyszert. Ki kell használni kétféle fogamzásgátló együtt 1 hónap múlva kezdődő ezt a gyógyszert, az egész idő alatt, hogy kezelik, és 6 hét után kapja meg az utolsó adagot ebből a gyógyszerből. Használja a fogamzásgátló tabletták együtt más fogamzásgátló, például óvszert, membrán, vagy a fogamzásgátló hab vagy zselé. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

A mikofenolát-injekció átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, ami növeli az esélyét, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést, vagy ha a láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

A mikofenolát okozhat tiszta vörösvérsejt aplasia (PRCA). Ez egy nagyon ritka állapot, amikor a szervezet már nem teszi a vörösvérsejteket és a beteg súlyos vérszegénység. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a láz és torokfájás, sápadt bőr, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő súlyos és ritka agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: látászavarok, koordinációs, ügyetlenség, memóriazavar, beszédzavar vagy a megegyezés, amit mások mondanak, és a gyengeség a lábakban.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő ritka és súlyos vírusfertőzések, például övsömör, herpesz, citomegalovírus (CMV) fertőzés, poliómavirus összefüggő nephropathia (PVAN) és BK vírussal összefüggő nephropathia (BKVAN). A BK vírus befolyásolhatja a vesék munkáját, ami az átültetett vese, hogy nem. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: véres vizelet, csökkent gyakorisága vagy a vizelet mennyiségét, fokozott szomjúság, étvágytalanság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hányinger, az arc, az ujjak, vagy az alsó lábszár, légzési nehézség, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, hányás vagy súlygyarapodás.

Ez a gyógyszer okozhat reaktiválódását hepatitis B vagy C fertőzés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: sötét színű vizelet vagy halvány széklet, hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom a has felső részén, a bőr vagy a szem.

Amíg mikofenolát injekciót, és miután abbahagyja, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A mikofenolát-injekció csökkenti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni.

A gyógyszer használata növelheti a kockázata, hogy a bőrrák vagy rák a nyirokrendszer (limfóma). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

A fényvédő krémek vagy fényvédő a napvédő faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól, különösen óra között 10:00 és 15:00 Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.