mikofenolát-nátrium (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Orvosa fogja vérvizsgálatot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a mikofenolát megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha egy nő, aki képes ellátni a gyermekek, orvosa kapsz egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, és 8-10 napon belül alkalmazni ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes. A fogamzásgátló tabletták nem működik olyan jól, használata közben ezt a gyógyszert. Ki kell használni kétféle fogamzásgátló együtt az egész eset, hogy a kezelendő és 6 hét után kapja meg az utolsó adagot ebből a gyógyszerből. Használja a fogamzásgátló tabletták együtt más fogamzásgátló, például óvszert, membrán, vagy a fogamzásgátló hab vagy zselé. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

A gyógyszer használata növelheti a kockázata, hogy a bőrrák vagy rák a nyirokrendszer (limfóma). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

A fényvédő krémek vagy fényvédő a napvédő faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól, különösen óra között 10:00 és 15:00 Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

A mikofenolát átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, ami növeli az esélyét, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést, vagy ha a láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő súlyos és ritka agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: látászavarok, koordinációs, ügyetlenség, memóriazavar, beszédzavar vagy a megegyezés, amit mások mondanak, és a gyengeség a lábakban.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő ritka és súlyos vírusfertőzések, például övsömör, herpesz, citomegalovírus (CMV) fertőzés, BK vírussal összefüggő nephropathia (BKVAN), vagy poliomavírus-nephropathia (PVAN). CMV okozhat súlyos szöveti és vér fertőzések. A BK vírus befolyásolhatja a vesék munkáját, ami az átültetett vese, hogy nem. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: véres vizelet, csökkent gyakorisága vagy a vizelet mennyiségét, láz, fokozott szomjúság, étvágytalanság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hányinger, fájdalmas hideg sebek vagy hólyagok , torokfájás, az arc, az ujjak, vagy a lábszár, légzési nehézség, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, hányás, vagy súlygyarapodás.

Ez a gyógyszer okozhat reaktiválódását hepatitis B vagy C fertőzés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: sötét színű vizelet vagy halvány széklet, hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom a has felső részén, a bőr vagy a szem.

A mikofenolát okozhat tiszta vörösvérsejt aplasia (PRCA). Ez egy nagyon ritka állapot, amikor a szervezet már nem teszi a vörösvérsejteket és a beteg súlyos vérszegénység. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a láz és torokfájás, sápadt bőr, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Amíg ezt a gyógyszert, és miután abbahagyja, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A mikofenolát csökkenti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ellenkező esetben, ha a beültetett szervet. Orvosa fogja eldönteni, hogy mennyi ideig kell szednie a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.