minocycline

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Használja a minociklin

Kémiai Osztály: A tetraciklin (osztály)

Minociklin kapszulákat használják bakteriális fertőzések kezelésére sok különböző testrészek. Azt is kezelésére használt anthrax fertőzés és más fertőzések olyan betegeknél, akik nem kaphatnak penicillineket.

Minociklin osztályába tartozik a gyógyszerek úgynevezett tetraciklin antibiotikumok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban minociklin nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

minocycline csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert minociklin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a minociklin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát minociklin elnyújtott felszívódású kapszulák és tabletták gyermekeknél 12 éves vagy annál idősebb. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították alatti gyermekek 12 éves korig.

Használata előtt minocycline

Minociklin okozhat maradandó elszíneződést a fogak, és lassítják a csontok növekedését. minociklin nem adható gyermekeknek fiatalabb, mint 8 év hacsak a gyermek orvos.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát minociklin az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél minocycline.

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a gyógyszer megváltoztathatja a tejtermelés és az összetétele. Ha alternatívájaként ezt a gyógyszert nincs előírva, akkor ellenőriznie kell a csecsemőt a mellékhatások és a megfelelő tejfogyasztás.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed minocycline, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata minocycline bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata minocycline bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata minocycline bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata minocycline együtt az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja minocycline, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő minociklin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye minocycline pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét. minociklin nem hosszú távú használatra.

minociklin jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Lenyelni a kapszulát, elnyújtott kibocsátású kapszula vagy tabletta egészben, vízzel. Ne, ne törje össze, törés, vagy rágja meg.

Lehet venni minocycline étellel vagy anélkül. Figyelembe minocycline étellel csökkentheti annak az esélyét, irritáció vagy fekélyek a nyelőcső (összekötő cső száját, hogy a gyomorban).

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, folyamatosan figyelembe minociklin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Ha idő előtt abbahagyja minocycline túl korán, a tünetek visszatérhetnek.

Az adag a minociklin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú minociklin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot minociklin, pótolja, amilyen hamar csak lehet. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata minociklin

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem javulnak, vagy ha rosszabbodhatnak 12 hetes kezelés, kérdezze meg orvosát.

Segítségével minocycline közben terhes is károsíthatja a magzatot. A gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Ha teherbe esik, miközben Ön használja minocycline, értesítse orvosát.

Fogamzásgátló tabletták nem működik olyan jól, amikor használja minocycline. Annak érdekében, hogy a szerzés terhes, használjon kiegészítő fogamzásgátló Ön tablettát. Egyéb formák közé óvszer, a membrán, vagy a fogamzásgátló hab vagy zselé.

Óvintézkedések használat közben minocycline

minociklin elsötétülhet a színét a bőr, a köröm, a szem, a fogak, az íny, vagy hegek. Beszéljen orvosával, ha Ön vagy gyermeke olyan aggályok.

Minociklin hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a minociklin. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Hasmenés gyógyszerek teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart. Ha Ön vagy gyermeke bármilyen kérdése van, vagy ha ez az enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van fájdalom, érzékenység a gyomor felső, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

minociklin okozhat néhány ember, szédülést vagy szédülés. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak erre a kombinációs gyógyszerek, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan hat Önre minocycline.

minociklin okozhat fokozott nyomást a fejedben vezethet tartós látásvesztés. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke súlyos fejfájás, homályos látás, vagy látászavarok.

Azonnal forduljon orvosához, ha a láz, kiütések, ízületi fájdalom, vagy fáradtság jelentkezik. Ezek tünetei lehetnek egy autoimmun szindróma, ahol a szervezet saját maga ellen.

Minociklin okozhat a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, mint az normálisan. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni minocycline

minocycline Side Effects

minocycline

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

minociklin okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek változások színe a bőr az arcon, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus, méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a duzzanatokat és duzzanat a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a mellékhatások előfordulnak, hogy orvosi segítséget egyszerre.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke szed minocycline. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja minocycline.

Ha azt tervezi, hogy a gyermekek, beszéljen orvosával, mielőtt minocycline. minociklin befolyásolhatja a folyamat a spermium képződés a férfiaknál.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, Accutane

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

A bőr és a szerkezete Fertőzés ciprofloxacin, az azitromicin, Augmentin, Zithromax, cefdinirré

Bartonellosis doxiciklin, azitromicin, Zithromax, eritromicin, rifampicin